Waarom de Mimaki TS55-1800 (r)evolutionair is

De textielprintmarkt is vrij traditioneel. Zo maakt op dit moment nog maar 4 procent gebruik van digitale printers. De redenen hiervoor zijn divers, van het vasthouden aan vertrouwde productiemethoden tot de angst voor hoge investeringen. Mimaki wil daar verandering in brengen met de TS55-1800, een high-end digitale sublimatiepapier textielprinter voor de entry- en mid-level markt met een ongekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Door Bert Benckhuysen, Senior Product Manager at Mimaki EMEA

Ik werk zelf al tientallen jaren in de printerbusiness en heb een technische achtergrond. Daarom hou ik van alle nieuwe technische snufjes, maar toch moet ik bekennen ook best gecharmeerd te zijn van traditionele analoge printtechnieken. Net als een oude stoomlocomotief je bewust maakt van de historie en technologische vooruitgang van treinen, zo ook doen digitale printtechnologiën mijn hart sneller kloppen. Maar uiteindelijk moeten we verder, ook in de printerbusiness, en de toekomst is zonder twijfel digitaal. Het goede nieuws is dat Mimaki er nu in is geslaagd om industriële oplossingen van digitaal textielprinten binnen handbereik te brengen van het midden- en kleinbedrijf. Dat is met recht een revolutie, wat te danken is aan een evolutionair proces van continue innovatie door Mimaki.

Hoge inkt densiteit en snelheid

De textiel- en kledingindustrie is uiterst dynamisch en vraagt bovendien om hoge productievolumes. Gebruikmakend van traditionele printtechnieken zijn die hoge volumes goed haalbaar, maar de kwaliteit blijft meestal achter. Digitaal printen is al jaren een uitstekende manier om de kwaliteit te verbeteren, maar qua productiesnelheid is dit door de hoge investering eigenlijk alleen weggelegd voor de grote spelers in de branche. Mimaki herkende dit gat in de markt en besloot van de grond af een nieuwe digitale sublimatie papier textielprinter te ontwikkelen voor de entry- en mid-level markt. Dit resulteerde in de TS55-1800, een zeer betaalbare printer die, in tegenstelling tot alle vergelijkbare producten in dit segment, wel voldoet aan de hoge kwaliteit en inkt densiteit op hogere printsnelheid waar de markt om vraagt. Hij print met een resolutie van 480×600 dpi met behoud van krachtige kleuren door middel van one-pass printing met 140 m² per uur. Daarnaast introduceert Mimaki al op twee passes haar unieke MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System) om banding te elimineren.

Mini Jumbo Roll

Om bedrijven zoveel mogelijk flexibiliteit te bieden, besloot Mimaki bovendien de optie aan te bieden om te printer te gebruiken met de nieuwe Mini Jumbo Roll unit. Daarmee is het mogelijk om volcontinu te printen met 2.500 strekkende meter transfer papier. Zo kunnen kleinere printbedrijven met deze machine flexibel opschalen naar hogere productievolumes, maar dat is niet alles. Door hun 150 tot 200 meter plotter rollen te vervangen door Mini Jumbo Rollen, kunnen ze bovendien meer dan 20 procent besparen op de papierkosten en werkt dit productie capaciteit verhogend aangezien geen kleine rollen vervangen dienen te worden. Mimaki maakt het nog makkelijker voor bedrijven om de transitie naar digitaal printen te maken door voor het eerst printmedia te gaan leveren als package deal met de TS55-1800, namelijk Mimaki Vision Jet-X transfer papier, geleverd door Neenah Coldenhove.
En ten slotte is de printer uitgerust met een 10L inkt systeem waarbij inktprijzen de kostprijs per m2 drastisch verlaagd!

Met de twee belangrijke unieke features, Mimaki Nozzle Check and Nozzle Recovery System (al op 2 passes), zorgt Mimaki ervoor dat de productie storingsvrij en zonder menselijke interventie over langere periodes kan plaatsvinden.

Ik noem de TS55-1800 een revolutionaire printer tegen iedereen die het wil horen, en dat meen ik echt. Textiel professionals kunnen met deze printer hun operationele kosten drastisch verlagen, hun productievolume serieus verhogen, en hun jaarlijkse winst minimaal verdubbelen. Dat is echt revolutionair en ik geloof dat het veel bedrijven gaat helpen door te groeien in het digitaal textiel printen of om hun eerste stappen te zetten naar de digitale wereld.

share: