Een nieuw jaar, nieuwe technologie – Mimaki brengt twee geavanceerde printoplossingen voor digitale textielproductie op de markt

tiger

The Mimaki Tiger-1800B MkIII and TS100-1600 aim to meet the ever changing market of the textile industry.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt vandaag aan dat zij twee nieuwe, krachtige textielprinters aan haar productportfolio toevoegt: De Mimaki TS100-1600 en de Mimaki Tiger-1800B MkIII Printer.

Inspelen op de veranderende eisen van de markt met digitale printtechnologie

De TS100-1600 is de recentste toevoeging van Mimaki aan de ‘100-reeks’. Dit betaalbare, hoogwaardige systeem is ideaal voor drukkers die hun eerste digitale drukoplossing voor sublimatie willen toevoegen of die hun productiecapaciteit willen uitbreiden.

Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe, legt uit: “Er is in de textielprintsector steeds meer behoefte aan additioneel productaanbod, een kleinere voorraad en een kortere levertermijn. Voeg daarbij de economische uitdagingen van 2020 en we stelden vast dat de markt een digitale textielprinter nodig had die een combinatie biedt van hoge kwaliteit, on-demand drukken met een lage initiële investering en rendabele productie. Gezien het succes van onze printers uit de 100-reeks in andere sectoren met dezelfde redenen, weten we dat deze textielprinter onze klanten de gelegenheid zal bieden om hun bedrijven uit te breiden en nieuwe kansen voor extra inkomsten te vinden, zelfs in deze uitdagende tijden.”

De TS100-1600 is vanaf april 2021 in de EMEA beschikbaar. Hij heeft een afdrukbreedte van 1600 mm en snelheid van 70 m2/u in de snelste stand. Daarnaast nemen de operationele kosten af door het gebruik van een inktfles van 1 liter. Die zorgt ook voor een stabiele, continue werking omdat de inkt minder vaak moet worden vervangen. De printer is ook uitgerust met diverse befaamde Mimaki-functies, waaronder NCU (Nozzle Check Unit)1, en NRS (Nozzle Recovery System)2 en de DAS (Dot Adjustment System). De laatste functie corrigeert de dot-positie automatisch corrigeert en voert de mate van correctie automatisch in, zodat de operator minder hoeft te doen. De RIP-software RasterLink 7 wordt standaard meegeleverd, maar er kan ook gekozen worden om TxLink4 toe te voegen. Dat is een ander origineel RIP-softwareplatform van Mimaki.

Wees de concurrentie een stap voor met de nieuwe en verbeterde Tiger-1800B MkIII

De tweede printer die vandaag op de markt wordt gebracht, is de Tiger-1800B MkIII – het nieuwste model in dit assortiment uiterst snelle, hoog-volume industriële textielprinters. De nieuwe Tiger-1800B MkIII is beschikbaar als een hoogwaardige direct-op-textiel- (reactief of directe sublimatie) of sublimatietransfer-printoplossing. Bij het ontwerp stonden betrouwbaarheid en printnauwkeurigheid voorop. Hij beschikt over nieuwe softwaremogelijkheden waarmee de productiviteit toeneemt en de downtime afneemt.

“De textielsector verandert snel, is uiterst creatief en laat weinig ruimte voor fouten”, vervolgt Benckhuysen. “In deze markt hebben drukkers een robuust systeem nodig dat hen de vereiste snelheid, kwaliteit en innovatie levert om gelijke tred te houden in deze boeiende sector. De nieuwe mogelijkheden van de Tiger-1800B MkIII bouwen verder op die van succesvolle voorgangers om frontaal aan deze vereisten te voldoen.”

De nieuwe mogelijkheden van de Tiger-1800B MkIII omvatten de ‘Mimaki Printer Controller’ (MPC)-software. Dit platform is ontworpen voor gebruiksgemak en zorgt ervoor dat gebruikers gegevens kunnen opstellen, bedienen en uitvoeren met een eenvoudige one-touchbediening. Met zijn intuïtieve interface en functionaliteit kunnen gebruikers ’s nachts gemakkelijk geautomatiseerde handelingen laten uitvoeren met verschillende instellingen voor de printwachtrij. De herstelfunctie voor spuitmondjes vermindert de downtime nog verder, omdat de productie kan worden voortgezet wanneer de printer een defecte spuitmond opmerkt.

De Tiger-1800B MkIII wordt ook ondersteund door de nieuwste ‘TxLink4’-software. Zijn nieuwe ‘Parallelle RIP-functie’ kan onmiddellijk meerdere reeksen printgegevens beheren om de productiviteit te maximaliseren, en de ‘Variabele printfunctie’ biedt printers de flexibiliteit om innovatievere, creatieve kledingtoepassingen te produceren. Dit nieuwste systeem is ook bijgewerkt met 16-bits rendering voor vloeiender schakeringen en kan overweg met een uiterst snelle gegevensoverdracht dankzij zijn op 10 GB gebaseerde Ethernetcontroller.

share: