In het nieuws: Drukbezochte Mimaki UV-Fair

Mimaki UV Fair 2014

11 december 2014
De drukste ochtendspits van het jaar weerhield bezoekers er niet van dinsdag 9 december naar de Mimaki UV Fair te komen. Een drukbezochte educatieve dag in Diemen om alles te weten te komen rondom UV-printen.

De Mimaki UV Fair was een informatiedag voor sign- en grootformaat printbedrijven. Circa 80 geïnteresseerden luisterden naar diverse sprekers. Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe, gaf een korte introductie over de onderneming zelf en hoe de UV-printmarkt eruit ziet.

Mimaki-uv-fair

Instapmodel

Horsten wees ook op de JFX200-2513, waarmee Mimaki het vlakbedprinten naar een bredere reeks grafische bedrijven brengt. Het betreft een instapmodel voor UV-inkjetprinten (CMYK plus wit) die tot 25 vierkante meter per uur kan afdrukken op materialen tot 2500×1300 mm groot en tot 50 mm dik. Droging gaat via led.
Daarnaast legde hij de focus op de UJV500-160. “Ook hier is sprake van de energiebesparende UV-led curing, met UV-led-lampen die lang meegaan. Voor deze printer zijn nieuwe flexibele inkten ontwikkeld met 3M MCS garantie.”

Productmanager Johan Spies vertelde vervolgens over verschillende inkten, de toepassingen van UV-inkten en het verschil tussen kwikdamplampen en ledlampen.

Oppervlaktereiniging

Gastspreker Bas Buser van Plasmatreat vertelde over het belang van oppervlaktevoorbehandeling en de uitvinding die zijn bedrijf daarvoor heeft: Openair Plasma. “Plasmagas reinigt, activeert en coat. Wij passen Openair Plasma toe in productieprocessen voor printen, lijmen en foamen. Zonder visuele oppervlakteverandering.”

Vacuum

Sandra Peek van Global Vacuum Presses vertelde over het vervormen van met sublimatie beprinte objecten, maar wat ook mogelijk is voor UV-beprinte producten.

Beide gastsprekers toonden – te midden van diverse Mimaki printers – hun machines en de werking ervan, zodat bezoekers de processen live in actie konden zien. Dat gold ook voor Gravotech, die liet zien hoe eenvoudig je materialen kunt snijden met een CO2 lasergraveersysteem. Van kunststoffen, hout, acryl, metalen, glas tot leer.

In het eerste Sign+ nummer van 2015 kunt u inhoudelijk meer lezen over UV-printen in de nabeschouwing over de Mimaki UV-Fair.

share: