Drupa 2012 preview

Mimaki gaat printoplossingen met latex- en solventinkten tonen op drupa 2012

Mimaki onthult ook nieuwe high-gap UV-LED-vlakbedprinter

Amsterdam, 26 maart 2012
jv400suvMimaki, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters, gaat zijn nieuwste printoplossingen met latex- en solventinkten tonen op drupa 2012. Bovendien zal het bedrijf er zijn nieuwe high-gap UV-LED-vlakbedprinter onthullen. De drupa beurs vindt plaats van 3 tot en met 16 mei in Düsseldorf, Duitsland. Mimaki zal te vinden zijn op stand C21 in hal 9.

Bezoekers aan de stand zullen de JV400-160LX latexprinter kunnen bekijken, die met een hoge snelheid resultaten van hoge kwaliteit produceert. Deze printer maakt gebruik van milieuvriendelijke latexinkt, waaronder witte latexinkt. Het bedrijf zal ook zijn JV400-130SUV tonen op de beurs. Deze printer combineert de flexibiliteit van solventprinten met de duurzaamheid van UV-drogende inkten.

Beide systemen maken gebruik van RasterLink6, Mimaki’s gebruiksvriendelijke RIP, die drie inktlagen met witte en kleurinkten mogelijk maakt tijdens een en dezelfde productietijd. Bovendien bieden de printers een uitstekende printsnelheid zonder in te boeten aan kwaliteit. De systemen kunnen tot 18.1 m² per uur printen, terwijl hun minimale inktdruppelgrootte van 4 picoliter en ondersteuning voor variabele inktdruppelgroottes vloeiende kleurovergangen garanderen, zonder dat er een korrelstructuur zichtbaar is.

Het geavanceerde systeem biedt nieuwe kansen voor bedrijven door hen in staat te stellen op een bredere waaier aan substraten te printen. Andere voordelen zijn een nieuw circulatiesysteem voor witte inkt, dat pigmentneerslag voorkomt, en een nozzleherstelfunctie. Die functie herstelt tijdelijk de printkwaliteit, waardoor gebruikers kunnen doorwerken. Zo hoeven ze niet te wachten totdat een servicetechnicus langskomt. En dankzij zijn kleine ecologische voetafdruk, lange levensduur en lage stroomverbruik verbetert het systeem de groene geloofsbrieven van printbedrijven. Mimaki Europe heeft al veel Europese belangstelling geconstateerd voor deze printer van de nieuwe generatie sinds deze werd geïntroduceerd op de Fespa Digital 2012 beurs in Barcelona.

Nieuwe kansen met innovatieve oplossingen

Ook de compacte UJF-3042HG vlakbedprinter zal worden getoond op drupa. De nieuwe High Gap uitvoering (HG) kan printen op objecten met een dikte tot 15 cm, waardoor deze ideaal is voor de markten voor reclameartikelen, sportprijzen en commerciële proofing. De printer biedt niet alleen meerdere inktcombinaties, zoals printen met 6 kleuren plus wit en spot vernis, maar ook een automatische functie voor het aanbrengen van primer. Die functie maakt het mogelijk om te printen met behoud van de look-and-feel van de media. Tegelijkertijd zorgt dit ervoor dat gebruikers minder tijd besteden aan het handmatig aanbrengen van primer en wordt verspilling zo verminderd.

Andere UV-vlakbedprinters van Mimaki die te zien zullen zijn op drupa, zijn de UJF-3042FX en het grootformaat vlakbedportfolio, de Mimaki JFX serie. De UJF-3042FX print rechtstreeks op materialen met een dikte tot 5 cm met een uitstekende printkwaliteit tot 1440 x 1200 dpi en energiezuinige droging via LED-technologie. De JFX zorgt dan weer voor printen met hoge nauwkeurigheid aan hoge snelheden voor een grote productiecapaciteit.

Mike Horsten, Marketing Manager van Mimaki Europe, licht toe: “Drupa 2012 is het perfecte podium voor ons. Enerzijds stelt de beurs ons in staat ons vernieuwde productportfolio te tonen, met latexoplossingen, SUV-oplossingen (solvent/UV) en onze geweldige vlakbedfamilie. Hiermee kunnen we vrijwel alle commerciële printmarkten bedienen. Anderzijds herbevestigt onze drupa deelname onze leidende rol in de markt voor solventprinten. We kijken er echt naar uit om bezoekers te laten zien hoe ze toegevoegde waarde kunnen leveren met hun dagelijkse printdiensten, of ze nu gewone artikelen produceren of eerder nicheproducten, zoals volumes in speciale labels van hoge kwaliteit.”

Inzetten op duurzaamheid

Mimaki’s strategie voor productontwikkeling wordt ondersteund door een sterk streven naar duurzaamheid. Horsten voegt eraan toe: “Elk nieuw systeem ontwerpen we met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk door gebruik te maken van geavanceerde technologieën zoals energiezuinige droging met LED-technologie, door de droogtemperatuur van onze latexprinters te verlagen en door het energieverbruik van tal van modellen te verminderen. Mimaki streeft ernaar duurzame printoplossingen te ontwikkelen die wereldwijd gebruikt kunnen worden.”

share: