‘Imagine the future of print’ met Mimaki op FESPA 2019

Technology Area at FESPA 2019

Mimaki neemt FESPA-bezoekers mee op een toekomstige reis door een heel spectrum aan creatieve mogelijkheden en verbinden ze met waardevolle partners, ontwerpers en vernieuwers.

  • Nieuwe industriële Mimaki-printer voor het eerst te zien op de FESPA 2019, met een verhoogde productiviteit en ongekende toepassingsmogelijkheden
  • Nieuwe 3D-printer gericht op JIG zelfproductie
  • Nieuwe opwindende IoT workflow-oplossingen & connectiviteit, meer informatie over het volgende niveau van het IoT
  • Nieuwe ontwerpsoftware voor de detailhandel; ontwerp, print & snijd uw eigen signage

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het op de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019) aanwezig zal zijn om klanten in een futuristische sfeer te inspireren creatieve, innovatieve en winstgevende mogelijkheden te verkennen. Met het thema ‘Imagine the Future of Print’ neemt het bedrijf bezoekers mee naar zijn stand (stand B6-A30) op een reis langs zijn toonaangevende marktinnovaties op het gebied van printers, software en geavanceerde oplossingen, om te laten zien hoe Mimaki hun bedrijf naar een hoger niveau kan brengen.

Een andere verplichte stop langs die reis is een gloednieuwe Mimaki grootformaat printer, die op de FESPA 2019 voor het eerst in EMEA te zien zal zijn. Het nieuwe Mimaki printplatform biedt de beste combinatie van productiviteit en printstabiliteit in zijn klasse, nieuwe toepassingsmogelijkheden, verbeterde bruikbaarheid en ongekende flexibiliteit in het substraatbereik. Daarnaast zal het een voorproefje geven van de toekomstige ontwikkelingen op het gebied van UV LED-inkjettechnologie. Dankzij Mimaki’s ontwikkeling van zijn 3D-printer en slicing-oftware, zal de voorbereiding en het printen van 2,5D tot meerdere lagen eenvoudig en snel zijn. Een ander hoogtepunt op de stand dit jaar is de nieuwe FDM 3D-printer voor de kleine Print to Object markt, gericht op JIG zelfproductie.

De reis gaat verder met een efficiënte workflow, wat de komende jaren het sleutelwoord zal zijn voor Digital Printing. Aangezien Mimaki de IoT-oplossing al voor de UJF-7151plus en de JFX-serie heeft geïntroduceerd, kunnen de FESPA-bezoekers van dit jaar meer te weten komen over de volgende fase van het IoT en een glimp opvangen van de nieuwe software Job Controller IP. Kom kijken hoe uw verbeterde efficiënte workflow eruit zal zien met de oplossingen van Mimaki! Connectiviteit met Gravograph en Trotec lasersystemen zal volledig ondersteund worden in de nieuwste Rasterlink Rip.

Als laatste, maar daarom niet minder belangrijk, zal Mimaki zijn nieuwe Simple POP software, demonstreren, die speciaal voor de retail-markt is ontwikkeld. Winkeliers hebben geen grafische kennis nodig om hun eigen signage, zoals etiketten, stickers, roll-ups en dergelijke, te creëren en ontwerpen. Deze nieuwe software verbindt één-op-één met Rasterlink voor een geautomatiseerde workflow, van ontwerp tot afdrukken en snijden, op Mimaki’s succesvolle en populaire UCJV-serie.

“Mimaki heeft een geschiedenis van baanbrekende inkjettechnologieën en innovaties. Voortbouwend op dit solide fundament, streeft het bedrijf ernaar om zijn positie in de voorhoede van digitaal printen te behouden,” aldus Danna Drion, Marketing Manager, Mimaki EMEA. “De visie om na te denken over innovaties uit het verleden en gebruik te maken van state-of-the-art oplossingen om een heel spectrum aan onontdekte toekomstige klantenkansen te bieden, ondersteunt die ambitie en belichaamt ons FESPA showthema.”

Mimaki’s grootste FESPA stand ooit heeft een futuristisch thema, en zal de aanwezigheid op de beurs een glinsterende zilveren uitstraling geven. Zo zullen bijvoorbeeld LED-verlichtingspaden op de vloer naar een centraal opgehangen caleidoscopische installatie leiden met digitale UV-prints op spiegels. De stand omvat vier belangrijke bedrijfsgebieden die strategisch geïntegreerd zijn in de stand – Sign Graphics; Industrial Products; Textiel en 3D. Hier zullen de vlaggenschip Mimaki-technologieën en een schat aan opwindende, creatieve toepassingen gepresenteerd worden.

Bezoekers kunnen ook deelnemen aan productdemonstraties en direct met het Mimaki-team in contact komen. Om meer te weten te komen over hoe ze de Mimaki-technologie kunnen gebruiken om nieuwe inkjettoepassingen aan te bieden en te verkopen, krijgen bezoekers van de Mimaki-stand ook toegang tot een aantal toonaangevende ontwerpers en creatieve professionals die regelmatig digitaal drukwerk in hun werk gebruiken. Klanten, partners, ontwerpers en vernieuwers met elkaar in contact brengen om nieuwe en lonende samenwerkingen te genereren is de sleutel tot Mimaki’s FESPA 2019 show en visie voor de toekomst.

“Met behulp van onze toonaangevende inkjet print- en snijtechnologie, zullen we op de show laten zien hoe bedrijven vooruitstrevende denkers kunnen worden en hun productiviteit kunnen verhogen met een meer geavanceerde workflow. Tegelijkertijd verwelkomen we ook ideeën, feedback en verzoeken van bezoekers. Zoals altijd is dit voor ons van essentieel belang om te leren op het gebied van onderzoek en ontwikkeling,” voegt Drion eraan toe. “En verder kun je ook live met ons op de beurs praten via Twitter en #FutureofPrint, en vertellen wat wat je ervan vindt. Ga bovendien naar Mimaki’s registratiepagina voor een kans om een van de 50 fantastische Flic Wireless Smart Buttons te winnen die we tijdens de show zullen weggeven.”

share: