Mimaki breidt aanbod van LED-UV flatbed inkjetprinters uit met twee snelle en kleurrijke modellen

Mimaki to add to flatbed UV portfolio with greater speed and colour offering

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, lanceert vandaag twee nieuwe LED-UV grootformaat flatbed inkjetprinters, de JFX600-2513 en de JFX550-2513. Deze nieuwe modellen zijn leverbaar na de zomer van 2021 en bieden hoge printsnelheid en hoge productiviteit. Dankzij een ruimere keuze uit inkttypen en meer flexibiliteit in soorten media openen ze voor printserviceproviders de poort naar een breder scala van toepassingen.

Met de JFX600-2513 en de JFX550-2513 wordt het succes voortgezet van de JFX500-2131 grootformaat UV-inkjetprinter, die in 2012 op de markt kwam. De nieuwe modellen richten zich op markt voor high-end UV-flatbedprinters en zijn uitgerust met aanzienlijk meer printkoppen. Hiermee is de JFX550-2513 tot 150 procent sneller dan zijn voorganger en de JFX600-2513 maar liefst 300 procent. De kleurconfiguratie is uitgebreid naar zes kleuren, ten opzichte van de vier kleuren die de JFX500-2131 bood. Met de brede keuze uit inktsets kunnen gebruikers afbeeldingen printen in intense en levendige kleuren voor signage en display, voor binnen en buiten.

Daarnaast ondersteunen de nieuwe modellen dankzij Mimaki’s UV-printtechnologie van de zevende generatie meer media en maken zo veel uiteenlopende toepassingen mogelijk, zoals grote decoraties, signagedisplays en interieurmaterialen. De JFX600-2513 en de JFX550-2513 printen beide op media met afmetingen tot 2,5 x 1,3 meter en een dikte tot 6 cm. Daarmee zijn ze perfect geschikt voor productie van signs met standaardafmetingen. Doordat ze direct op het substraat kunnen printen, behoren diverse materialen zoals kunsthars, hout, glas en metaal allemaal tot de mogelijkheden. Ook kunnen beide modellen ‘2,5D’ printen met meerdere lagen, waarmee textuur in reliëf kan worden gemaakt voor hoogwaardige toepassingen waarbij aanraking een rol speelt.

Bert Benckhuysen, senior productmanager bij Mimaki Europe, zegt: “Met meer snelheid, kleuren en mediaopties bieden de nieuwe JFX600-2513 and JFX550-2513 een heel nieuw universum aan mogelijkheden. Als marktleider op gebied van grootformaat UV-flatbedprinters is de creativiteit en veerkracht van onze klanten de motor achter ons streven naar innovatie en verbetering. De voorganger van deze nieuwe modellen, de JFX500-2131, was een stevig fundament waarop wij verder konden bouwen. Met de introductie van nog twee LED-UV grootformaat flatbed inkjetprinters verleggen wij de grenzen van productiviteit en veelzijdigheid opnieuw.”

De UV-inkten waarmee de JFX600-2513 en de JFX550-2513 werken, zijn intern ontwikkeld en hebben de certificering ‘GREENGUARD Gold’ verkregen. Dit betekent dat ze voldoen aan strikte normen voor chemische stoffen en milieuveiligheid die zijn opgesteld door de onafhankelijke testorganisatie UL. Daarnaast ondersteunen de nieuwe modellen het ‘MDL command’ van Mimaki, waardoor operators machines kunnen aansturen vanaf externe apparaten om zo het inktpeil te bepalen en fouten te ontdekken. Ook is het mogelijk om de positie van de tafel en hoogte van het medium te regelen en processen voor printen en pre- en postpress, mediatoevoer en uitvoervergaring te beheren. Dit betekent dat beide JFX machines voldoen aan de eisen van Industry 4.0, waardoor ze kunnen worden geïntegreerd in een geautomatiseerde workflow.

share: