Mimaki kondigt op FESPA 2019 Europese lancering aan van de JFX200-2513 EX grote flatbed UV-inkjetprinter

JFX200-2513-EX

Eerste flatbed inkjetprinter ter wereld met 2,5D textuurmogelijkheden met één druk op de knop.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de Europese lancering aan van de nieuwe JFX200-2513 EX grote flatbed UV-inkjetprinter op de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019). Met de JFX200-2513 EX worden een nieuwe printmodus en een extra printkop geïntroduceerd. Verder biedt dit model een aanzienlijke productiviteitsverhoging ten opzichte van eerdere JFX-modellen – 280% sneller in de nieuwe conceptmodus bij het printen in vier kleuren plus wit, en 100% sneller voor alle andere printmodi. Dit instapmodel maakt ook gebruik van Mimaki’s 2.5D Texture Maker om met één druk op de knop een soepele reliëfafdruk mogelijk te maken. Voor het eerst kunnen printserviceproviders grootformaat digitale prints aanbieden met verleidelijke, dimensionale textuureffecten, zonder langdurige bestandsvoorbereiding.

De nieuwe Mimaki layering-technologie is ontworpen voor opperste eenvoud en gebruiksgemak, en opent nieuwe en waardevolle toepassingsmogelijkheden voor klanten. In tegenstelling tot het tijdrovende en complexe proces van meerdere Photoshop-bestanden aanmaken met gestapelde getrapte lagen voor een vlotte expressie, rondt Mimaki’s eigen RIP-software ‘RasterLink6Plus’ dit proces in een paar seconden af. Dat is mogelijk door het toevoegen van een grijswaardenafbeelding van het originele gekleurde bestand in de RIP.

Deze functie is oorspronkelijk ontwikkeld voor Mimaki’s 3D-printtechnologie en is uniek voor Mimaki in sign- en graphics-printen. Mimaki brengt grootformaat printtoepassingen naar een andere dimensie, waardoor drukkerijen nu uitzonderlijke gedrukte texturen kunnen aanbieden, zoals gesimuleerde houtnerf, olieverfschilderij op doek, maar ook verhoogde, goed zichtbare belettering voor meer traditionele signage-toepassingen.

Danna Drion, Senior Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe: “In een markt waar de concurrentie hevig is en de marges onder druk staan, zijn we verheugd om de nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX te lanceren. Wij bieden nieuwe winstgevende diensten aan, en dit nieuwe product is een belangrijke zakelijke differentiator voor klanten. En als dat nog niet genoeg is, dan maakt de productiviteitswinst die de JFX200-2513 EX mogelijk maakt, dit een nog aantrekkelijker product. Ongeacht de grootte van uw bedrijf is het belangrijk dat u, wanneer u een nieuwe markt betreedt, dit doet met een technologie en partner die u kunt vertrouwen. Met Mimaki bent u verzekerd van Japanse productkwaliteit en een cultuur die is opgebouwd rond uitmuntende klantenservice.”
Voor het eerst in Europa te zien op de Mimaki stand op de FESPA 2019 (stand B6-A30), is de nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX de opvolger van de JFX200-2513 grote flatbed UV-inkjet printer. Sinds de lancering zes jaar geleden heeft de JFX200-2513 een uitstekend commercieel succes en een wereldwijde installatiebasis. De nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX bouwt hierop voort, en stimuleert verdere innovatie door de toegenomen productiviteit en de value-added printpropositie.
De JFX200-2513 EX is ideaal voor veeleisende productieprocessen en drukt op substraten tot 2.500 mm x 1.300 mm (98,4″ x 51,2″), in een grote verscheidenheid aan materialen, waaronder whiteboards, transparant/gekleurd karton, hout, karton en metaal – en wordt vaak gebruikt voor toepassingen zoals reclamepanelen, meubelpanelen, bouwmaterialen en nog veel meer. De gebruiksvriendelijkheid is verbeterd met een vacuüm-voetschakelaar, voor wanneer de gebruiker geen handen vrij heeft en de media stabiel op het printbed gehouden moeten worden. Er is nu ook een ethernetverbinding aanwezig, waardoor de functionaliteit voor IoT-verbindingen verbeterd wordt. Verder is er een andere interface toegevoegd voor het aansluiten van externe veiligheidsapparaten, zoals een veiligheidsgordijn. Daarnaast bevat het systeem Mimaki Core Technologies, Nozzle Check Unit (NCU) en NRS (Nozzle Recovery System), voor ononderbroken afdrukken zonder kwaliteitsverlies als printkoppen verstopt of niet in gebruik zijn.
Op FESPA demonstreert Mimaki de voordelen van de MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt, de eerste metallic inkt ter wereld die beschikbaar is voor flatbed direct-to-object printen. Door een speciaal helder aluminiumpigment door de inkt te mengen, kunnen printers UV-metaalinkt direct op producten aanbrengen zonder dat er een apart glitter- of folietransferproces nodig is. “Dit is wederom een manier waarop Mimaki oplossingen biedt voor zijn klanten om zich te onderscheiden van de concurrentie en om prints met toegevoegde waarde te leveren voor merken die van hun diensten gebruik maken,” voegt Drion toe.

Mimaki’s nieuwste 3D-printoplossing, de 3DFF-222, is ook op de beurs te zien, waarbij Mimaki uitlegt hoe sign- en displayprinters de operationele kosten kunnen verlagen en nieuwe winstgevende markten kunnen betreden door een 3D-printer in hun bedrijf te introduceren. Door gebruik te maken van een eigen 3D-printer om mallen te produceren die gebruikt worden bij direct-to-object printen, kunnen drukkerijen hun productaanbod uitbreiden. Het stelt hen ook in staat om zeer snel nieuwe producten te introduceren, zonder de kosten en tijd die het kost om aan uitbestede mallen te komen, die op traditionele wijze geproduceerd worden. Ook 3D-signage kan geproduceerd met een eigen 3D-printer, en het biedt mogelijkheden om nieuwe markten te verkennen om de printer op volle capaciteit in te zetten.
Mimaki gebruikt FESPA 2019 ook om zijn samenwerking met enkele van de meest inspirerende en toonaangevende ontwerpers, creatieven en fotografen op de markt te demonstreren. Het werk van ontwerpers, waaronder Claire Vos (Studio Roderick Vos), wordt op de gehele stand getoond. Een groot aantal digitaal geprinte toepassingen van Mimaki worden tentoongesteld, van creatieve backlit graphics en noviteiten tot modejurken en bekledingsstoffen. Bezoekers kunnen hierdoor de kracht van digitaal drukwerk begrijpen om het creatieve proces te vergroten en nieuwe winstgevende toepassingsmogelijkheden te creëren.
“De nieuwe Mimaki JFX200-2513 EX, die vandaag op de markt is gebracht, is de belichaming van ons showthema ‘Imagine the future of print’,” besluit Drion. “Dit model is van geavanceerde technologie en mogelijkheden voorzien, die ontworpen zijn om de groei van bedrijven te stimuleren. Elke nieuwe technologie die Mimaki introduceert, is ontwikkeld om het huidige succes van onze klanten te ondersteunen, maar ook om hun toekomstige groei te stimuleren. We zijn blij dat we een aantal van onze nieuwste innovaties op de beurs kunnen delen.”

share: