Mimaki creëert nieuwe kansen met nieuwe 3,2 meter brede UV-inkjetprinter UJV55-320

Amsterdam, 9 maart 2016

UJV55-320 produceert uitstekende backlit- en andere signage met levendige kleuren en een hoge opaciteit

Main_KeyVisualMimaki, kondigt de introductie aan van een gloednieuwe 3,2 meter brede rol-naar-rol inkjetprinter. De Mimaki UJV55-320 maakt gebruik van UV-drogende inkt, die uithardt onder een energiezuinig LED-array. Geprinte sign & display graphics komen droog uit de printer en zijn direct klaar voor verdere verwerking, wat de productiecyclustijden aanzienlijk verkort. Een ander voordeel is dat de UV-drogende inkten geen vluchtige organische stoffen (VOS) uitstoten, wat de ecologische voetafdruk minimaliseert.

“Grote indoor backlit signs die worden verlicht met energiezuinige LED-lampen, winnen aan populariteit op locaties zoals luchthavens, treinstations en commerciële gebouwen naarmate steeds meer merkeigenaren overstappen op ecologisch duurzamere reclame”, zegt Mike Horsten, General Manager of Marketing bij Mimaki EMEA. “De nieuwe UJV55-320 is ideaal voor dergelijke toepassingen. We brengen hem dan ook met veel enthousiasme op de markt. Gebruikers zullen vooral blij zijn met de opaciteit van de prints en het brede kleurbereik dat deze uitstekende printer biedt. Nog beter is dat hij de beste prijs-prestatieverhouding biedt in zijn klasse, zo denken wij, wat ervoor zorgt dat hij rendabel in te zetten is.”

Een veelzijdige speler voor sign & display-toepassingen
De Mimaki UJV55-320 is een betaalbare grootformaat printer met rolinvoer. Met snelheden tot 110 m2 per uur print hij in printresoluties tot 1200 dpi, afhankelijk van de substraten. Dankzij direct drogende UV-inkten kunnen prints onmiddellijk na het printen verder worden verwerkt en gehanteerd, wat helpt om de productietijd te verkorten en de productiviteit te verbeteren. Andere voordelen van de UJV55-320:

  • Cyaan, magenta, gele, zwarte, witte, lichtcyaan en lichtmagenta inkten die kunnen worden geconfigureerd in een 4-kleuren printmodus of een set van 6 kleuren plus wit. Lichtcyaan en lichtmagenta inkten voorkomen dat er een korrelstructuur zichtbaar is in lichte kleuren en zorgen voor geleidelijke gradaties.
  • Witte inkt maakt het mogelijk om levendige resultaten van hoge kwaliteit te printen op transparante en gekleurde media. Drielaags printen waarbij witte inkt wordt geprint tussen kleurlagen (kleur-wit-kleur), is vooral geschikt voor de productie van toepassingen zoals raamgraphics en backlit signs. Het maakt prachtige kleurweergave mogelijk voor lichtbakken, zowel overdag als ’s nachts. Alleen wit printen is ook een optie voor een stijlvolle look of voor gebruik op donkere substraten. Mimaki Circulation Technology (MCT) handhaaft de printkwaliteit van witte inkt en voorkomt inktverspilling.
  • Ingebouwde LED-lampen die het operators gemakkelijker maken om de printkwaliteit van backlit signage te controleren terwijl de productie bezig is. Zo kunnen zij efficiënter de look realiseren die de ontwerper voor ogen had en afval en extra werk voorkomen.
  • Automatische detectie van spuitmondjes met fouten en reiniging en/of gebruik van vervangende spuitmondjes om zonder onderbreking in hoge kwaliteit te blijven printen.
  • Mogelijkheid tot het printen op twee rollen, waardoor twee verschillende jobs gelijktijdig kunnen worden geprint op twee verschillende rollen van hetzelfde mediatype. Bij het printen op twee rollen kunnen mediarollen 210 mm tot 1524 mm breed zijn. Voor foutloze prestaties wordt de afstand tussen de twee rollen automatisch gedetecteerd.
  • RasterLink 6 software met een gepatenteerde ditheringtechniek en Mimaki Advanced Pass System (MAPS) voor een hogere kwaliteit en minder streepvorming (banding), zelfs bij hoge printsnelheden en hogere oplagen.

“De UJV55-320 is een best-in-class printer die optimaal gebruikmaakt van Mimaki’s aanzienlijke expertise op het gebied van printtechnologie”, voegt Horsten eraan toe. “Wij hebben de vele innovaties die wij door de jaren heen hebben ontwikkeld, gecombineerd in één en dezelfde printer. Hij is de perfecte aanvulling op bestaande productieplatformen voor sign & display graphics. Daarnaast biedt hij bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe inkomsten uit sign & display graphics, een betaalbare manier om de markt te betreden.”

share: