Mimaki maakt breedformaat printen kosteneffectief met innovatieve SWJ-320EA solventprinter

SWJ-320EA_Twin-Roll

De voordelige grootformaat solventprinter SWJ-320EA is nu beschikbaar in EMEA en is deze week in actie te zien op FESPA Africa 2019.

Mimaki Europe,de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, zal deze week de innovatieve, kosteneffectieve SWJ-320EA grootformaat solventprinter presenteren op FESPA Africa 2019 (Johannesburg, Zuid-Afrika, 11 tot 13 september 2019). De SWJ-320EA is een zeer productieve 3,2-meter brede printer, die past bij de veeleisende, steeds veranderende en prijsgevoelige markt voor superbreed formaat afdrukken. De printer staat voor topkwaliteit, hoge afdruksnelheid en betrouwbaarheid tegen een zeer toegankelijke prijs.

Na succesvolle introductie in prijsgevoelige markten, zoals Turkije, Rusland en het Midden-Oosten, is de SWJ-320EA nu beschikbaar voor Europa, het Midden Oosten en Afrika. “De SWJ-320EA speelt in op de behoeften van de zeer competitieve breedformaatmarkt en is een belangrijke onderscheidende factor voor klanten”, zegt Bert Benckhuysen, Senior Product Manager EMEA, Mimaki Europe. “Door een hoge efficiëntie en lage operationele kosten te combineren met een zeer concurrerende prijs voor de hardware en inkt, is de SWJ-320EA een veel kosteneffectievere keuze voor investeringen. Zeker in vergelijking met wat onze concurrenten in China, Rusland en Turkije aanbieden.”

De SWJ-320EA bevat een superbrede solventprinter met de Mimaki-kerntechnologieën, namelijk MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System) en NRS (Nozzle Recovery System). MAPS4 voorkomt strepen tijdens het afdrukproces. Bij elke doorgang gebruikt MAPS4 een uniek algoritme dat de meest effectieve manier berekent om de inktdruppels te spuiten en zo zichtbare strepen voorkomt. Het patroon verandert voortdurend afhankelijk van de inktkleur, dekking en afdruksnelheid. Deze functie, naast NRS – die zorgt voor de vervanging van verstopte spuitopeningen zonder de productie te stoppen – verbetert de prestaties van de printer en verhoogt de productiviteit en afdrukkwaliteit voor de gebruiker. Daarnaast is de SWJ-320EA uitgerust met vier geavanceerde high-speed printkoppen gerangschikt in een verspringende reeks die resoluties of tot 1200 dpi en printsnelheden tot 137m2/per uur garanderen.

De SWJ-320EA biedt de snelheid, kwaliteit en betrouwbaarheid van wereldklasse waar Mimaki voor staat, maar nu in een superbreed formaat, uitgerust met een extreem stabiel media-invoersysteem en een nieuw ontworpen spanbalk. Deze functies voorkomen dat het medium gaat “cocklen” en zorgen voor een hoge grip voor uiterst nauwkeurig afdrukken. Dat resulteert in een stabiele, premium afdrukkwaliteit, zelfs bij grotere afdrukken. Voor wie grotere volumes nodig heeft, is de optionele functie beschikbaar van een dubbele rol afdrukken. Zo kan de printer twee rollen tegelijk verwerken (met maximale breedte van 1524 mm per rol). Met kleinere rollen kan de productie per dag worden verdubbeld.

De Mimaki SWJ-320EA is ontworpen zodat gebruikers zich op een winstgevende manier kunnen onderscheiden en is daarmee ideaal voor het produceren van een breed scala aan grootformaat binnen- en buitentoepassingen, waaronder POS-materialen, banners en billboards, displays, transport- en vloerafbeeldingen. Door een breed aanbod van solvent gecoate substraten die compatibel zijn met de printer, kunnen gebruikers zich nog beter onderscheiden. Denk aan: zelfklevende PVC-film, fotopapier, billboardpapier, blauwe rug, film met achtergrondverlichting, bannermateriaal en dekzeil. De SWJ-320EA gebruikt Mimaki CS100 solvent gebaseerde inkt, is beschikbaar in CMYK-configuratie en biedt een capaciteit van 3 liter per kleur. De nieuwe inkten garanderen een lager verbruik en verhoogde weers- en krasbestendigheid.

Deze printer is het hoogtepunt van de Mimaki-stand op Graphix Supply World (hal 3, stand D21-43) op FESPA Africa. Daarna zal de SWJ-320EA ook te zien zijn op The Print Show (NEC Birmingham, Verenigd Koninkrijk, 17-19 september) op de stand Hybrid Services (hal 9, stand E10), op Salon C. Print, (Madrid, Spanje, 24-26 september) op stand Digidelta (stand C51) en op Viscom Italia (Milan, Italië, 10-12 oktober) op de stand Bompan (hal 8, stand E23/E27/G20/G26).

share: