Mimaki pakt groot uit op FESPA 2019 met nieuwe producten voor grootformaat bedrijven

Mimaki’s breedformaat inkjetportfolio en -applicaties laten zien wat de differentiatie en winstgevendheid van bedrijven bevordert.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt aan dat het bezoekers van de FESPA Global Print Expo 2019 (München, Duitsland – 14-17 mei 2019) zal ontvangen op zijn grootste FESPA-stand ooit. De gegroeide standomvang weerspiegelt niet alleen Mimaki’s brede portfolio, maar ook de internationale groei, leidende positie op de markt en de toewijding aan het succes van de klant. Mimaki zal het showplatform ook gebruiken om nieuwe producten met rijke mogelijkheden te lanceren, die de differentiatie en winstgevendheid van klanten stimuleren.

De stand van Mimaki (stand B6-A30) zal vier belangrijke bedrijfsonderdelen omvatten: Sign Graphics; Industrial Products; Textiles en 3D. Om de toepassingsdiversiteit te vieren zal op de stand van Mimaki te zien zijn hoe klanten de geavanceerde inkjettechnologie kunnen gebruiken om meer omzet te genereren en nieuwe markten aan te boren met nieuwe toepassingsmogelijkheden.

“Door op onze grootste FESPA ooit het slimste portfolio van cutting-edge technologieën te tonen, willen we onze duidelijke betrokkenheid bij de industrie laten zien. Dit wordt deels mogelijk gemaakt door een aantal van Mimaki’s sterkste punten: onze flexibiliteit en R&D expertise. In tegenstelling tot sommige van onze concurrenten zijn we in staat om ons snel aan te passen aan veranderingen in de markt en de mogelijkheden voor klanten om constante systeemverbeteringen en gloednieuwe innovaties te leveren,” zegt Danna Drion, Marketing Manager, Mimaki EMEA.

“We gaan naar FESPA 2019 met een productportfolio dat dit vermogen belichaamt. Daarnaast zullen we de show gebruiken om de markt voor te lichten en een breed scala aan succesvolle en winstgevende toepassingen te tonen die mogelijk worden gemaakt door onze printoplossingen, waardoor de omzet van onze klanten toeneemt,” aldus Drion.

Sign Graphics
Mimaki zal zijn vlaggenschip UV LED en eco-solvent roll-to-roll printsystemen laten zien, met veelzijdige, betrouwbare en hoogwaardige print- en snijmogelijkheden voor grafische toepassingen. Deze oplossingen variëren van instapmodel tot hoogproductieve printers, en zijn ontworpen om printserviceproviders in staat te stellen te printen en winst te maken met behulp van Mimaki-technologie.

  • Mimaki UCJV300-75: Een bekroonde UV-geïntegreerde printer/snijplotter met witte inkt. Dit systeem is ideaal voor het creëren van transformatieve afbeeldingen voor toepassingen met achtergrondverlichting. Ook exclusief voor Mimaki: vijflaags printen maakt het mogelijk om verschillende ontwerpen tegelijkertijd op beide zijden van een substraat te printen, perfect voor transparante filmtoepassingen. Dit kleinste model van Mimaki’s veelzijdige UCJV300 serie is verder ook voorzien van Greenguard Gold gecertificeerde LUS-170 inkten.
  • Mimaki CJV150-160: Een instapmodel eco-solvent geïntegreerde printer/snijplotter, die hoge prestaties, veelzijdigheid en rijke kleuren biedt. Dit model is uitgerust met levendige inktsoorten, waaronder zilver, oranje en licht-zwart, en levert een kosteneffectieve oplossing voor signmakers, display graphics professionals en drukkerijen.
  • Mimaki JV300-160: De JV300-160 is een nieuwe generatie eco-solvent/sublimatieprinter, die een nieuwe standaard voor professionele grootformaatprinters zet. De printer biedt ongeëvenaarde veelzijdigheid door de ondersteuning van meerdere inktsoorten (namelijk oranje en licht-zwart) en levert prints van fotokwaliteit met uitstekende snelheden (tot 105,9 m2 per uur in super-draft modus). Al met al is de JV300-160 de ideale oplossing voor sign- en grafische professionals, sportkleding en modefabrikanten, maar ook voor drukkerijen.
  • Mimaki UJV55-320: Deze 3,2 m brede LED UV-inkjetprinter combineert op unieke wijze hoge kwaliteit, superbrede output en productie in grote volumes (tot 110 m2 per uur). Witte inkt, transparante-mediamogelijkheden en gelijktijdig met twee rollen printen, maken de UJV55-320 ideaal voor het produceren van banners, retail, beurs- en window graphics en soortgelijke toepassingen.

Industriële producten
Voor de industriële markt zal Mimaki drie van zijn flatbed direct-to-shape UV LED digitale printers uit de UJF-serie tonen: de Mimaki UJF-7151plus, de Mimaki UJF-3042 MkII en de Mimaki UJF-6042 MkII. Met printformaten van 710 mm x 510 mm tot A3 en A2, en substraten tot 153 mm dik, is Mimaki’s UJF-portfolio speciaal ontworpen voor de promotionele productenmarkt. Bezoekers op de stand zullen zich laten inspireren door een breed scala aan creatieve promotionele producten in verschillende materialen. Dit demonstreert hoe geavanceerd digitaal printen waarde toevoegt en winstgevende personalisatie en versiebeheer mogelijk maakt.

Textiel
Centraal in de textielshowcase van Mimaki op FESPA staat de nieuwste dye-sublimatieprinter van het bedrijf: de Mimaki TS55-1800. Deze zakelijke printer biedt ononderbroken gebruik voor een ongeëvenaarde prijs-kwaliteitverhouding, richt zich op de instap- en mid-level markten en is ontworpen voor gebruikers die hoge productiviteit en hoge kwaliteit prints vereisen met levendige kleuren en beelden. Dit model is uitgerust met de kerntechnologieën, van Mimaki, zoals MAPS, NCU en NRS, en print met de nieuwe Sb610 inkten, die de felbegeerde ECO PASSPORT by OEKO-TEX certificering hebben en voldoen aan specifieke duurzaamheidseisen. De TS55-1800 is geschikt voor interieurstoffen, sport- en modekleding, vlaggen en tapijten. Als Gold Sponsor van FESPA Global Print Expo zal Mimaki ook een belangrijke deelnemer zijn aan FESPA’s speciale textiel-feature ‘Print Make Wear’.

3D
Mimaki zal ‘de toekomst in kleur vormgeven’ met zijn geavanceerde technologie voor additive manufactoring in kleur. De Mimaki 3DUJ-553 is erkend als het allereerste polymeer 3D-printsysteem dat meer dan 10 miljoen verschillende kleuren kan produceren. Met behulp van CMYK met witte en heldere inkten produceert het fotorealistische producten, met een rijke kleurexpressie inclusief steunkleur, tinten en kleurverlopen, evenals speciale effecten, zoals volledige transparantie en semi-transparante kleuren.

Bezoekers van de Mimaki stand kunnen de 3DUJ-553 3D printer live in actie zien, en objecten zien produceren met superfijne details en gladde oppervlakken. Mimaki’s 3D-printer is ideaal voor toepassingen zoals schaalmodellen, mock-ups en prototyping tot en met 3D-kunst, beeldjes en medische en educatieve hulpmiddelen en apparatuur.

share: