Mimaki komt met nieuwe compacte 3D-inkjetprinter in uv-kleuren

  • De nieuwe 3DUJ-2207 3D-inkjetprinter van Mimaki print kleur in hoge definitie met meer dan 10 miljoen kleuren en heeft een smal, compact ontwerp.

  • De machine is een betaalbare en schaalbare oplossing die printen in 3D toegankelijker maakt. Ook nieuwe klanten kunnen op deze manier over geavanceerde technologieën beschikken.

Mimaki Europe, in samenwerking met Mimaki USA, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de nieuwe compacte 3D-inkjetprinter in uv-kleuren 3DUJ-2207. Mimaki was eerder al de eerste om op de 3D-markt een grotere industriële printer, de 3DUJ-553, te brengen die meer dan 10 miljoen kleuren kon printen. Nu zijn hetzelfde indrukwekkende kleurenbereik en de befaamde duurzaamheid gecombineerd in een compacte, betaalbare oplossing. Met dit nieuwste aanbod maakt Mimaki het voor een volledig nieuw klantensegment mogelijk om gebruik te maken van de meest geavanceerde 3D-printtechnologieën.

De innovatieve 3D-printoplossing is een grote stap voorwaarts als het gaat om nauwkeurigheid en postprocessing. Met de unieke combinatie van printen in full-colour en wateroplosbare materialen kunnen uiterst fijne details in levendige kleuren worden geprint. Die blijven mooi, zonder risico op breuken, dat wel bestaat bij handmatig schoonmaken, schilderen en afwerken. De nieuwe 3D-printer 3DUJ-2207 beschikt over extra functies zoals het handelsmerk in transparant hars van Mimaki, dat alleen of gemengd met kleuren kan worden gebruikt om diverse transparantieniveaus te verkrijgen. Het is een robuuste, geavanceerde 3D-printoplossing met een betaalbaar prijskaartje. Dat alles in een machine die zo compact is dat hij in een kantoorlift past.

“Bij Mimaki beperken we ons niet tot het ontwikkelen van marktverstorende technologieën. We kijken ook verder dan dat en streven er voortdurend naar om manieren te vinden waarop we de toepassing van deze technologieën kunnen versnellen en de sector in het algemeen kunnen vooruithelpen”, zegt Danna Drion, Senior Marketing Manager bij Mimaki Europe. “Onze nieuwe 3D-printer 3DUJ-2207 is daar een uitstekend voorbeeld van. We hadden de lat voor drukken in 3D al danig hoger gelegd door ‘s werelds eerste 3D-printer met meer dan 10 miljoen kleuren te maken. Door onze nieuwe 3D-printer 3DUJ-2207 op de markt te brengen, bieden we deze 10 miljoen kleuren nu aan een reeks nieuwe klanten aan. Dat leidt tot nieuwe toepassingen en een zelfs snellere boost van 3D-printtechnologieën in het algemeen.”

De 3DUJ-2207 is vanaf januari 2021 wereldwijd verkrijgbaar. De twee belangrijkste kenmerken van de printer zijn de functionaliteit en compacte afmetingen van 203 x 203 x 76 mm. Dit maakt de printer veelzijdig en ideaal voor kantooromgevingen. De stille werking van de 3D-printer en zijn optionele ontgeurder minimaliseren enkele van de belangrijkste verstoringen die doorgaans bij 3D-printtechnologieën voorkomen. Dit zorgt voor een maximale bruikbaarheid in drukke werkruimten.

Door gebruik te maken van de drogende uv-inkjettechnologie is de expansieve kleurexpressie in hoge definitie, die met de 3D-printer 3DUJ-2207 van Mimaki mogelijk is, ongeveer twee keer die van productiemethoden met poederbed. Dit biedt nieuwe mogelijkheden voor het maken van prototypes en zorgt voor de nauwkeurige reproductie van subtiele kleurverschillen die uiterst belangrijk zijn voor vele industriële ontwerptoepassingen zoals medische en architecturale modellering. Extra toepassingen zijn onder meer kleine modellen voor ontwerpbureaus en educatieve omgevingen, evenals verzamelfiguren.

Drion besluit: “Door onze technologische expertise te combineren met een schat aan sectorervaring en marktinzichten, waren we in staat een innovatieve, inspirerende oplossing te ontwikkelen die functionaliteit, betaalbaarheid en ontwerp verenigt op een manier die voor vele makers grensverleggend zal zijn. Deze lancering biedt een hoop nieuwe mogelijkheden aan ontwerpers en productontwikkelaars. Voor velen van hen was het vroeger ondenkbaar om in hoge definitie en kleur te drukken in 3D. Dat ze dit nu wel kunnen, is iets waar we bijzonder trots op zijn.”

De 3D-printer 3DUJ-2207 van Mimaki wordt online gepresenteerd op Formnext Connect en wordt een onderdeel van het nieuwste virtuele evenement van Mimaki, de Mimaki 3D Experience, van 10 november tot 16 december. Volg de socialemediakanalen van, Mimaki voor meer informatie.

share: