Licht, camera, actie! – zie Mimaki in actie tijdens FESPA 2022

peacock

De nieuwste geavanceerde technologieën van Mimaki voor de sign- en textielbranche debuteren op de internationale vakbeurs

Mimaki Europe, de toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, toont tijdens de FESPA 2022 Global Printing Expo zijn nieuwste innovatieve technologieën en kijkt ernaar uit om klanten te ontvangen. Mimaki is van 31 mei tot en met 3 juni aanwezig in hal 1.2, stand 1.2-A30 tijdens de vakbeurs die dit jaar plaatsvindt in Berlijn. Na het succes van FESPA 2021, de eerste grote beurs in Europa voor Mimaki na de uitbraak van COVID-19, keert Mimaki terug als een Gold Sponsor voor dit branche-evenement. Mimaki brengt dit jaar een uitgebreide reeks producten op de markt. FESPA 2022 is de eerste gelegenheid om deze printers en snijplotters te demonstreren tijdens een internationaal evenement en de vele voordelen toe te lichten die zij bieden voor producenten van sign- en textieldrukwerk.

In de schijnwerpers

In de schijnwerpers staat de nieuwe 330-serie, die de JV330-160, de CJV330-160 en de TS330-1600 omvat. De 330-serie werd gelanceerd tijdens de Mimaki Global Innovation Days en is onderdeel van de platformonafhankelijke strategie van Mimaki om in uiteenlopende sectoren hoogwaardige en toch betaalbare printoplossingen aan te bieden. De JV330-160 en CJV330-160, beide eco-solvent inkjetprinters, zijn voorzien van innovatieve functionaliteiten zoals de nieuwe papierwisselaar waarmee drie rollen tegelijk kunnen worden geladen en de XY-slitterunit die in-line snijdt op de X-as en de Y-as. De TS330-1600, die bij FESPA zijn debuut maakt op de internationale bühne, is een sublimatieprinter met een verbeterd oprolsysteem en optionele uitbreidingen voor grotere efficiëntie, zoals een inkttoevoerunit met een tankinhoud van 10 kg en een mini-jumborolunit.

Daarnaast kunnen bezoekers van de FESPA de nieuwe CG-AR-snijplotter bewonderen, die van een hoger niveau is dan de technologie op instapniveau die momenteel op de markt is.

De stadssfeer op FESPA 2022

Aansluitend op het motto van FESPA 2022, ‘Experience print in motion’, maakt Mimaki in zijn stand de beurs nog levendiger door toepassingen uit de praktijk te demonstreren naast de machines waarmee deze zijn geproduceerd. Dit jaar geeft de stand van Mimaki een beeld van de straten van Berlijn met door de stad geïnspireerde werken van designers zoals Nicky Nahafahik en Xavier Protano. Al deze designs zijn geprint met gebruik van verschillende printtechnologieën van Mimaki en worden op de stand tentoongesteld, zodat bezoekers Berlijn kunnen beleven terwijl ze in de hallen van de Messe Berlin staan. Mimaki produceert ook in samenwerking met de Nederlandse ontwerpster Tessa Koops een selectie van unieke mode-items, in vervolg op hun succesvolle samenwerking in 2019.

cutting plotter
CG-AR Series cutting plotters
solvent printer
CJV330-160 Solvent Print & Cut
solvent printer
JV330-160 Solvent Printer
textile printer
TS330-1600 Dye Sublimation Inkjet Printer
Succes van klanten vieren

Centraal in de stand van Mimaki staat de klantengalerie, die zijn rentree maakt op FESPA 2022. Hierin worden voorbeelden van werk van klanten getoond en toegelicht, naast hun verhalen over de producten en diensten van Mimaki. Ook worden de technologieën van Mimaki live gedemonstreerd voor specifieke toepassingen op gebied van signage, uv en textiel. Zo worden de nieuwste uv-printers gedemonstreerd, zoals de UJV100 en de JFX- en UJF-series. De veelgeprezen 3D-printer 3DUJ-2207 keert dit jaar ook terug naar FESPA. Met deze betaalbare printer op instapniveau kunnen hoogwaardige, full-colour modellen worden gemaakt zoals beeldjes, schaalmodellen en prototypen.

In de horeca- en ontmoetingsruimtes van de beurs kunnen bezoekers met vragen over de toepassingen en de technologieën van Mimaki persoonlijke gesprekken voeren met onze experts.

“Zoals altijd is ook FESPA 2022 een geweldige gelegenheid voor iedereen die op de een of andere manier is betrokken bij sign- en textieldrukwerk. Dit jaar is beweging het thema van FESPA.. Wij brengen daarom de bedrijvigheid van het stadsleven naar onze bezoekers met levendige, op de stad geïnspireerde prints van designers en de geavanceerde technologieën waarmee deze zijn gemaakt. Samen met de succesverhalen van onze klanten in de galerie staat dit garant voor inspiratie en een onvergetelijke ervaring,” aldus Danna Drion, General Marketing Manager voor EMEA bij Mimaki Europe. Klik hier om u aan te melden voor gratis toegang tot FESPA 2022.

share: