Mimaki lanceert met ‘100 serie’ twee nieuwe rol-op-rol inkjetprinters op de Europese markt

UJV100-160

De 100-serie streeft naar hoge kwaliteit en productiviteit tegen minimale kosten

Mimaki Europe, toonaangevend fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, lanceert vandaag twee nieuwe instapmodel rol-op-rol inkjetprinters. De ‘100 serie’ bestaat uit de UJV100-160 (uv) en de JV100-160 (solvent). Mimaki streeft ernaar om met de twee inkjetprinters zo hoogwaardig en efficiënt mogelijk drukwerk te produceren met minimale gebruikskosten. De UJV100-160 is vanaf december 2020 verkrijgbaar en de JV100-160 wordt verwacht in januari 2021.

De JV100-160 springt in op de nieuwe, sneldrogende eco-solvent-inkt ‘AS5’, die korreligheid vermindert en verfijnde details mogelijk maakt, zelfs bij het printen van afbeeldingen met hoge inktvolumes. Deze nieuwe eco-solvent-inkt heeft een superieure krasbestendigheid en hoge duurzaamheid voor buitentoepassingen, Dit maakt de printer geschikt voor een hele reeks toepassingen voor binnen en buiten. De nieuwe AS5-inkt is beschikbaar in zowel een dubbele CMYK 4-kleurenmodus als 8-kleurenmodus, met lichtcyaan (Lc), lichtmagenta (Lm), oranje (Or) en lichtzwart (Lk).

Mimaki’s UJV100-160 maakt gebruik van de voordelige uv-inkt ‘LUS-190’. Deze inkt droogt onmiddellijk bij blootstelling aan uv-licht, wat de productietijd verkort en het vervluchtigen van de opgebrachte inkt overbodig maakt. De LUS-190-inkt kan niet alleen worden geprint op pvc, maar ook op ongecoate substraten als petfolie, papier e.d. De UJV100-160 is sinds maart 2020 verkrijgbaar in een beperkt aantal markten, zoals in Rusland en het Midden-Oosten. De machine is nu verkrijgbaar in heel Europa en is ideaal voor drukkerijen die hun productielijn willen uitbreiden met printtechnologie met uv-droging.

Het motto ‘Expert Printing Made Easy’ wordt waargemaakt door de printers uit deze serie uit te rusten met een reeks functies die het gebruiksgemak verbeteren. Beide printers uit de ‘100 serie’ beschikken over Mimaki’s nieuwe DAS-functie (Dot Adjustment System) ter ondersteuning van een gestroomlijnd en efficiënt printproces. De printkop wordt normaliter steeds handmatig uitgelijnd als de gebruiker van mediatype wijzigt. De nieuwe DAS-functie verzorgt de uitlijning echter automatisch voor printen in twee richtingen en compensatie van media-invoer, zodat een perfecte uitlijning en printkwaliteit wordt verkregen.

Bert Benckhuysen, senior productmanager bij Mimaki Europe: “Mimaki is er trots op dat het printtechnologieën introduceert die uitblinken in efficiëntie en kwaliteit en voor deze twee modellen is dat op die vlakken ook weer gelukt. Omdat printers uit de ‘100 serie’ ook zeer veelzijdig zijn, profiteren gebruikers van een hele reeks aan mogelijke toepassingen, van levendig behangpapier tot hoogwaardige signs.”

Daarnaast is de kerntechnologie van Mimaki, zoals NCU (Nozzle Check Unit), NRS (Nozzle Recovery System) en MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4), standaard aanwezig om een ononderbroken en betrouwbare productie te verzorgen. Bovendien heeft Mimaki de printers uit deze serie uitgevoerd met de nieuwe RIP-software ‘RasterLink7’, met het door Global Graphics Software Ltd. ontwikkelde Harlequin RIP® als core engine. Met deze nieuwe engine kan de RIP-tijd met wel 25% worden verkort. Voor nóg meer gebruiksgemak zijn variabele data printing (VDP) en favorietinstellingen toegevoegd aan deze nieuwe gratis RIP.

share: