Mimaki lanceert nieuwe desktop 3D-printer waarmee sign and display fabrikanten kosten kunnen besparen en nieuwe markten kunnen bedienen

3DFF-222-3D-Printer

Flexible and easy to use, Mimaki’s new 3D desktop printer simply sits in your office without disruption.

  • De Mimaki 3DFF-222 printer kan jigs, driedimensionale signage en nog veel meer toepassingen produceren in combinatie met Mimaki’s assortiment LED UV-flatbed printers.
  • De Mimaki 3DFF-222 3D printer biedt ook een schat aan voordelen voor sign- en displayprinters

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt de lancering aan van de nieuwe Mimaki 3DFF-222 3D printer. Het product wordt samen met Sindoh, een Zuid-Koreaanse fabrikant van 3D-printers en multifunctionele printers, gelanceerd. De Fused Filament Fabrication (FFF) oplossing is ontwikkeld als een in-house ontwerp- en productiemiddel, ideaal voor het produceren van onderdelen zoals mallen voor direct-to-shape printing en gereedschappen voor het maken van driedimensionale bewegwijzering.

De Mimaki 3DFF-222 is vanaf eind april 2019 verkrijgbaar, en print met PLA-materiaal. Met behulp van eenvoudig te laden filamentcartridges kunnen onderdelen tot 210 mm x 200 mm x 195 mm (B x D x H) geprint worden. Elke printopdracht kan bovendien op afstand via een Mimaki-app in de gaten gehouden worden. Het nieuwe platform is een aanvulling op de 3DUJ-553 in Mimaki’s portfolio van 3D-printers, waarop Mimaki de expertise uit zijn lange historie in de grafische industrie heeft toegepast. Beide systemen bieden dan ook duurzame betrouwbaarheid en worden geleverd met wereldwijde technische ondersteuning en klantenservice.

“Flexibiliteit en gebruiksgemak zijn belangrijke kenmerken van de nieuwe desktop 3D-printer. De printer is zo ontwikkeld dat je hem ongestoord op kantoor kunt gebruiken,” aldus Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe. “De 3D-printer is ook een perfecte aanvulling op onze sign- en displayprinters. Met de 3DFF-222 is het mogelijk om goedkoop gepersonaliseerde printmallen te produceren, die gebruikt kunnen worden om de printkwaliteit te stabiliseren bij het printen op flatbed direct-to-shape UV-LED printers uit onze UJF-serie.”

“Sign- en displaybedrijven kunnen ook profiteren van tijd- en kostenbesparingen door efficiënte in-house productie van in het oog springende kleurrijke indoor borden en channel letters, die eerst in 3D worden geprint en vervolgens gedecoreerd worden met behulp van Mimaki’s UV-printers in LD-modus. Dit maakt het in hoge kwaliteit printen op driedimensionale objecten mogelijk.”

Belangrijkste kenmerken van de 3DFF-222 3D-printer

  • PLA (Poly-Lactic Acid) filament – een hard, robuust materiaal, dat een plantaardige eco-plastic is, gemaakt van maïs en aardappelzetmeel.
  • Automatic Filament Supply – de filament-installatie is vereenvoudigd, en bestaat enkel uit het in de machine steken van een speciale cardridge met opgerold filament. Het filament wordt vervolgens automatisch naar de nozzle gevoed.
  • Auto Filament Cutting – is ook mogelijk nadat de printopdracht is voltooid.
  • Een flexibel metalen bed, met ingebouwde thermostatische functie, maakt zowel stabiele vorming als eenvoudige verwijdering van het model mogelijk, zodra het klaar is.
  • Bed Levelling Assist – automatisch meten en corrigeren van horizontale afwijkingen van het printbed ondersteunt ook stabiele vorming.
  • HEPA (High Efficiency Particulate Air) filter – voorkomt de uitstoot van vervuilde lucht.
  • Motor-drivers zijn speciaal ontworpen om het geluidsniveau tijdens het gebruik te verminderen.
  • Een camera en LED-verlichting zorgen voor monitoring op afstand met een smartphone of tablet.

“Na de lancering van onze vlaggenschip 3DUJ-553 3D printer, blijft Mimaki de mogelijkheden van 3D-printen verkennen,” vervolgt Benckhuysen, “Onze nieuwe desktop 3D-printer is ontworpen om te voldoen aan de behoeften van moderne print-productieomgevingen en is geschikt voor een breed scala aan toepassingen. De introductie van dit nieuwste product demonstreert Mimaki’s toewijding aan het stimuleren van innovatie en het leveren van winstgevende oplossingen aan onze klanten.”

share: