Nieuwe metallic UV-inkt van Mimaki vergroot creatieve mogelijkheden

Mimaki’s MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt wordt gedemonstreerd op stand 2L22 tijdens C!Print 2019.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijsystemen, brengt een nieuwe UV-uithardende metallic inkt op de markt onder de naam MUH-100-Si. De nieuwe inkt verbreedt Mimaki’s productaanbod en verlegt de grenzen van grafische expressie via gewone UV-flatbed-inkjetprinters. De inkt is compatibel met Mimaki’s UJF-7151plus-printer, een model dat een hoge printkwaliteit produceert voor een indrukwekkende reeks toepassingen, van geschenken en noviteiten tot grootformaat borden. De MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt wordt voor het eerst gedemonstreerd op de stand van Mimaki (2L22) tijdens C!Print 2019, dat van 5-7 februari in Lyon plaatsvindt.

De nieuwe MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt geeft klanten van Mimaki een sterk concurrentievoordeel, waarmee ze toegevoegde waarde kunnen leveren aan de merken die hun diensten gebruiken. De nieuwe inkt past in Mimaki’s ideologie van “nieuwe technologie voor het creëren van de volgende generatie digitaal printen”. Daarnaast is het een voorbeeld van hoe digitale printtechnologie op een zeer efficiënte manier nieuwe creatieve ideeën mogelijk maakt. Het aanbrengen van metalen effecten op bedrukte producten vereist meestal (handmatige) bewerkingen na het printen. Bezoekers van C!Print zullen echter zien hoe de nieuwe technologie van Mimaki gebruikt kan worden om impactvolle prints te produceren, zonder kostprijs- of tijdbeperkingen.

Bert Benckhuysen, Senior Product Manager bij Mimaki Europe: “We zijn erg enthousiast deze metallic inkt op C!Print in Lyon te kunnen introduceren. Bij Mimaki werken we hard om onze klanten te voorzien van producten waarmee ze zich kunnen onderscheiden. De nieuwe metallic inkt staat daar garant voor. Tevens biedt het onze klanten een efficiëntere manier om luxere en verfijndere producten te produceren.”

De MUH-100-Si metallic inkt is gemaakt door een schitterend pigment door de inkt te mengen. Daardoor is het mogelijk om direct op het product te printen, zonder dat er een apart handmatig proces nodig is, zoals gangbaar bij het creëren van een metallic effect door het aanbrengen van glitters of folies. Decoratieve opties zoals het printen van glanzende en matte tinten, textuurexpressie met embossing-effect, en full-colour metallic expressies kunnen in huis gerealiseerd worden door met gekleurde inkt op metallic inkt te printen. De metallic inkt is beschikbaar voor gebruik met de UJF-7151plus-printer, en kan voor een breed scala aan toepassingen gebruikt worden, zoals papiercontainers, films en noviteiten.

“Deze uitbreiding van ons inktassortiment helpt onze klanten het gebruik van hun Mimaki-printers te optimaliseren en zich te onderscheiden van de concurrentie. Het biedt ze nieuwe creatieve mogelijkheden, met behoud van dezelfde hoge kwaliteit en betrouwbaarheid, waar we trots op zijn. Dit helpt onze klanten bedrijfstechnisch te laten floreren, en het helpt de merken waarmee ze werken om zich te onderscheiden van de massa,” concludeert Benckhuysen.

Mimaki’s MUH-100-Si UV-uithardende metallic inkt wordt gedemonstreerd op stand 2L22 tijdens C!Print 2019, dat van 5-7 februari in Lyon, Frankrijk, plaatsvindt.

share: