Mimaki noemt FESPA Digital 2016 haar “beste FESPA ooit”

Net gelanceerde UJV55-320 printer zorgt voor sterke verkoop op de beurs

Amsterdam, 29 maart 2016

Mimaki blikt terug op een succesvolle FESPA. Het bedrijf meldt dat het tijdens de eerste twee beursdagen al 30 stuks verkocht van haar 3,2 meter brede UJV55-320 printers, die gelanceerd werd op de beurs. Daarnaast werd reeds in de eerste 15 minuten na het openen van de deuren op de eerste dag een 180 m2/u snelle TS500P-3200 sublimatie transfer printer verkocht.

UJV55-320-at-FESPA-Digital-2016Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe, licht toe: “We wisten dat de nieuwe UJV55-320 pers de markt veel te bieden had en dat hij op een grote belangstelling zou mogen rekenen. Toch konden we niet vermoeden dat er zo veel interesse zou zijn! Het is duidelijk dat zijn formaat, kenmerken en prijs een perfecte combinatie zijn voor zowel bestaande als nieuwe spelers in de markt voor sign & display graphics. We kunnen met recht en reden zeggen dat dit onze beste FESPA ooit was, zowel op vlak van verkoop als voor leadgeneratie. Dit bewijst dat we op de goede weg zitten met ons aanbod voor dit marktsegment.”

De 110 m2/u snelle UJV55-320 heeft een uniek lichtbaksysteem voor het beroordelen van prints met verlichting van achteren. Zo kunnen operators prints nauwkeuriger controleren terwijl de productie bezig is. De printer is beschikbaar met vier of zeven nieuw ontwikkelde LUS-120 high-performance UV-drogende inkten, inclusief wit. Hij combineert de veelzijdigheid van printen op twee rollen tegelijk met supergrootformaat resultaten van hoge kwaliteit voor de volumeproductie van banners, signage voor winkels en beurzen, raamgraphics en andere vergelijkbare toepassingen.

Horsten voegt eraan toe: “Als printer die voortbouwt op Mimaki’s indrukwekkende technologische erfgoed voor het printen van kwalitatief hoogwaardige graphics, is de UJV55-320 een ideale oplossing voor de productie van grootformaat backlit graphics die je vaak vindt op locaties zoals luchthavens en andere openbare ruimten. Hij is de perfecte aanvulling op bestaande technologieën in het Mimaki productportfolio en is een betaalbare oplossing voor bedrijven die deze groeiende en rendabele markt willen betreden.”

TS500P-3200-and-the-Mimaki-BoothDe rol-naar-rol TS500P-3200 sublimatie transfer printer werd in februari gelanceerd. Deze inkjetprinter print op transferpapier en is specifiek gericht op de textielindustrie. Hij is afgestemd op productiebehoeften op het gebied van binnenhuisarchitectuur en indoor soft signage. Horsten zegt: “Dit systeem is ontwikkeld om bedrijven te helpen bij het inspelen op de groeiende trend van printing-on-demand voor textiel in tal van sectoren, van de wereld van mode- en sportkleding tot de sector voor interieurdecoratie en binnenhuisarchitectuur. De TS500P-3200 beantwoordt aan de groeiende behoefte aan digitale productiecapaciteit in deze markt. Digitale oplossingen aanreiken voor textielproductie is een belangrijke focus voor Mimaki.”
FESPA-Wrap-Masters-at-the-Mimaki-Booth
Iets wat bijna evenveel bekijks had als de UJV55-320 waren de car wrap demonstraties op een Audi A1 Sportback. Die vonden plaats op de stand in het kader van de FESPA European Wrap Masters wedstrijd, waar wrappers het tegen elkaar opnamen voor een plaats in de World Wrap Masters Final. De wrap was geprint op Mimaki solventprinters, in samenwerking met medialeverancier Avery Dennison. Tijdens de wedstrijd wrapten de deelnemers ook meer ongewone voorwerpen, zoals een motorhelm. Zo konden toeschouwers zien hoe breed het scala aan toepassingen is dat deze kwalitatief hoogwaardige grootformaat printers kunnen produceren. In vorige World Wrap Masters wedstrijden was al te zien hoe wrappers de meest uiteenlopende objecten wrapten, van ruimteraketten tot designkeukengerei, mannequins en badkamermeubilair. “De wedstrijd trok veel kijklustigen. Het was dan ook de ideale manier om enkele van de interessantere projecten in de kijker te zetten die snel, rendabel en in een ongeëvenaarde kwaliteit te produceren zijn met Mimaki oplossingen”, zegt Horsten.

Horsten besluit: “Onze 350 m2 grote stand trok veel bezoekers die graag meer wilden weten over onze printers en snijoplossingen en hoe Mimaki Europe hen kan ondersteunen om zowel bestaande als nieuwe kansen optimaal te benutten. FESPA trekt altijd weer geweldige bezoekers uit de hele wereld. Ze hebben een passie voor grootformaat digitaal printen en ontdekken graag de nieuwste innovaties in de industrie. De bedrijvigheid in deze sector van de grafische markt blijft toenemen naarmate steeds meer bedrijven hun kans wagen in deze groeimarkt of hun mogelijkheden uitbreiden om hun groeitraject verder te zetten. De UJV55-320 heeft een plaats veroverd in de harten en geesten van sign & display graphics professionals. We kijken ernaar uit om nog meer signmakers te helpen hun portfolio van grootformaat diensten te versterken met deze en andere bekende Mimaki oplossingen.”

share: