Mimaki onthult nieuwe generatie UV-drogende inkjetprinters op Viscom Paris

UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII bieden een superieure productiviteit, kwaliteit en flexibiliteit

Amsterdam, 2 september 2016

UV-curable inkjet printersMimaki heeft aangekondigd dat het twee nieuwe printermodellen zal onthullen op Viscom Paris, dat van 6 tot en met 8 september plaatsvindt in Parijs. Mimaki zal te vinden zijn op stand G33. De UJF-3042 MkII en de UJF-6042 MkII zijn de nieuwste generatie UV-vlakbedprinters van Mimaki. Ze komen in de plaats van eerdere modellen, respectievelijk de UJF-3042HG en de UJF-6042. De nieuwe printers tonen aan hoe Mimaki voortdurend investeert in onderzoek en ontwikkeling om steeds opnieuw marktleidende oplossingen te bieden. Nieuw aan de printers is dat ze een nóg hogere productiviteit, printkwaliteit en flexibiliteit bieden dan hun succesvolle voorgangers.

“We hebben gezien dat onze UV-drogende printsystemen steeds meer geïnstalleerd worden in productielaboratoria, winkelcentra en bouwmarktketens/doe-het-zelfwinkels voor het creëren van op maat gemaakte artikelen”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “Door sneller de gevraagde producten te leveren, zullen deze nieuwe printers voor de ultieme klantervaring zorgen op dergelijke locaties. Daarnaast verwachten we ook dat deze nieuwe aanwinsten enthousiast onthaald zullen worden door sign- en displaybedrijven, die altijd op zoek zijn naar productievere en rendabelere oplossingen voor hun activiteiten.”

Ondersteuning van een breed scala aan toepassingen
UV-curable inkjet printerDe nieuwe UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII bieden 20% hogere printsnelheden dan hun voorgangers. Net zoals de meeste printers van Mimaki bieden ook deze nieuwe printers de mogelijkheid om te werken met verschillende soorten inkten. Hierdoor ondersteunen ze de meest uiteenlopende toepassingen. Zo zijn de LUS-120 inkten ideaal voor het digitaal bedrukken van materialen met zachte oppervlakken, zoals membraanschakelaars of portefeuillehoesjes voor smartphones. Deze inkten laten zich immers tot wel 170% rekken zonder te barsten bij het indrukken of het vouwen van het materiaal. De LUS-150 inkten, die in de nabije toekomst verkrijgbaar zullen zijn voor de nieuwe printers, zijn dan weer ideaal voor indoor signs, trofeeën en andere artikelen van acryl. Dit is te danken aan hun uitstekende hechting aan dergelijke materialen. Verder zijn er ook nog de LH-100 stijve inkten, die perfect zijn voor accessoires of huisstijlmiddelen die bestand moeten zijn tegen een hoge mate van slijtage. Bij gebruik in combinatie met Mimaki’s PR-200 inkjet primer zijn LH-100 inkten bovendien een uitstekende keuze voor het digitaal bedrukken van glas, metaal en harsen, ondergronden die traditioneel moeilijk bedrukbaar zijn met UV-drogende inkten. En dan is er ook nog Mimaki Clear Control (MCC), een doorzichtige vernisinkt. Deze is te gebruiken als spot- of volvlaklak om gebieden te accentueren maar is ook inzetbaar om gepreegde resultaten te creëren in meerdere doorgangen.

De details
De nieuwe printers UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII helpen labo’s, retailomgevingen en printbedrijven om hun productiviteit en winst te verhogen:

  • Met printsnelheden tot 2,48 m²/uur en 3,52 m²/uur zijn deze printers 20% sneller dan de huidige modellen. Een extra pluspunt is hun mogelijkheid om te printen op voorwerpen tot 153 mm dik.
  • Deze printers zorgen voor nauwkeurige plaatsing van de rasterpunten en maken printresultaten van hoge kwaliteit mogelijk op een breed scala aan voorwerpen en materialen. Geavanceerde mechanische functionaliteit beperkt printertrillingen door de printtafel te laten bewegen tijdens het printen.
  • Een vooraf ingesteld Mimaki Expand Color invoerprofiel in de RasterLink digitale front-end van de printers zorgt voor verbeterde kleurweergave met extra levendige effen kleuren en extra heldere huidskleuren.
  • Gebruikers genieten van een zorgeloze werking dankzij automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmondjes, waarbij verstopte spuitmondjes vervangen worden door goede spuitmondjes, tijdens het printen. Dit maakt het mogelijk om te blijven printen en beperkt afval dat samenhangt met defecte spuitmondjes. Mimaki Circulation Technology (MCT) laat witte inkten regelmatig circuleren ter voorkoming van pigmentneerslag, die anders zou kunnen leiden tot slecht werkende spuitmondjes.
  • Een voordeel van deze printers dat vooral belangrijk is in retailomgevingen, is de volledige overdekking van hun printtafel. Dit verbetert de veiligheid en handhaaft tegelijkertijd de printkwaliteit door stof en andere verontreinigingen uit het systeem te houden.

“We zijn enthousiast dat we deze nieuwe printers kunnen meenemen naar Viscom Paris,” voegt Horsten eraan toe, “samen met een volledig portfolio van toonaangevende Mimaki printers. Ik denk bijvoorbeeld aan de onlangs gelanceerde UJV55-320, een 3,2 meter brede rol-naar-rol inkjetprinter die ideaal is voor backlit signage, en de Tx300P-1800, die printresultaten van hoge kwaliteit oplevert op een breed scala aan textielsoorten. Wij hebben voor iedereen iets in petto! We zijn ervan overtuigd dat bezoekers aan de Viscom beurs versteld zullen staan van het rijke spectrum aan toepassingen dat deze printers kunnen produceren. We kijken ernaar uit om met hen in gesprek te gaan over de nieuwe zakelijke kansen waar ze van kunnen genieten door Mimaki printers toe te voegen aan hun productieplatformen.”

share: