Mimaki verlegt de creatieve grenzen in industrieel drukken met nieuwe, sterk presterende en hoogwaardige Direct-to-Object inkjetprinters

Het bedrijf brengt vier nieuwe printers in de UJF-reeks op de markt met hoogwaardige resultaten en superieure productiviteit

Mimaki, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, opent de deur naar nieuwe, hoogwaardige toepassingen voor industrieel afdrukken via de lancering van de nieuwste productinnovaties. Het bedrijf onthult vandaag vier nieuwe, snelle, hoogwaardige direct-to-object UV LED-inkjetprinters – de 190% snellere(1) UJF-7151plus II en de nieuwe UJF-MkII e-reeks, met drie geavanceerde, kleinformaatoplossingen.

De vier aanvullingen op Mimaki´s portfolio zijn in december 2021 in de handel beschikbaar en tillen industrieel afdrukken naar een hoger niveau. De printers beschikken over een reeks nieuwe mogelijkheden die zorgen voor belangrijke kwaliteits- en prestatievoordelen zodat gebruikers nieuwe toepassingen kunnen gebruiken en hun productiviteit kunnen verhogen.

“Opnieuw geeft Mimaki het goede voorbeeld met nieuwe oplossingen die specifiek ontworpen zijn om het concurrentievoordeel van onze klanten te vergroten en hun rendement te verhogen”, zegt Arjen Evertse, General Manager Sales bij Mimaki. “Door ons UV LED-assortiment op zo’n cruciaal moment voor de sector uit te breiden en te verbeteren, willen we industriële drukkers de geavanceerde technologie geven die ze nodig hebben om hun bedrijven te doen groeien. Voor drukkers die momenteel op andere markten actief zijn, zijn deze nieuwe oplossingen een kans om deze diverse en succesvolle markt te betreden. Daarbij kunnen ze gebruik maken van onze meest innovatieve UV-printers en worden ze ondersteund door de toonaangevende fabrikant in deze sector.”

UJF-7151 plusII – Een combinatie van een robuuste, snelle productie met uitstekende

De UJF-7151 plusII is ontworpen voor een naadloze en betrouwbare, snelle productie. De printer is uitgerust met acht printkoppen, wat dubbele inktconfiguraties in vier kleuren (CMYK) mogelijk maakt. Dit zorgt op zijn beurt voor maximaal 190% snellere druksnelheden in vergelijking met het vorige UJF-7151 plus model. Het nieuwe systeem bepaalt ook nieuwe creatieve grenzen met diverse functies die ontwikkeld zijn om de beeldkwaliteit te verbeteren, zoals de MFD2 (half-toning)-verwerking om de dot-positie nog beter te beheren. Dit grotere beheer levert scherpere randen en fijnere lijnen, maar ook minder kleuronregelmatigheden.

De zeskleurenconfiguratie van de UJF-7151 plusII omvat lichtcyaan en lichtmagenta voor een nauwkeurige kleurenreproductie. Ze haalt een afbeeldingsresolutie van 1800 dpi en biedt een superieure definitie voor hoogwaardige toepassingen. Verder beschikt de nieuwe printer over de innovatieve kleurglansfunctie. Die voegt een glanzende afwerking aan geharde kleurinkten toe zodat gebruikers nieuwe, opvallende texturen en details kunnen maken waarmee hun producten opvallen zonder transparante inkt te moeten gebruiken.

De laadcapaciteit is ook verhoogd tot 30 kg zodat de printer hoogwaardige printjigs kan verwerken. Daarnaast is dit ideaal om in industriële printomgevingen op zware media af te drukken, zoals hout, metaal en glas.

UJF-MkII e-reeks – Drie nieuwe kleinformaatprinters die een grote kwaliteit leveren

De gloednieuwe reeks UJF-MkII e-printers voegen de UJF-3042MkII e, de UJF-6042MkII e en de UJF-3042MkII Ex e aan Mimaki´s uitgebreide portfolio toe. De drie nieuwe modellen bieden een geavanceerde beeldkwaliteit en stabiliteit voor het afdrukken op een breed scala aan zachte en harde media, waaronder leder, hout, acryl, metaal en glas.

De UJF-3042MkII e en UJF-3042MkII Ex e beschikken over een afdrukgebied van 300 mm x 420 mm, terwijl de UJF-6042MkII e een grotere afdrukgrootte van 610 mm x 420 mm heeft. Alle printers uit de UJF-MkII e-reeks beschikken over een nieuwe MFD2-verwerking voor een uitzonderlijke beeldkwaliteit. Ze beschikken ook over een verbeterde tussenruimtecontrolesensor. Deze lasersensor detecteert geplaatste media om te voorkomen dat printkoppen tijdens het afdrukken in contact komen met het materiaal. De sensor kan zelfs transparant materiaal detecteren voor een superieure nauwkeurigheid en zeer gecontroleerde mediadetectie. Daarnaast zorgen de nieuwe printers voor een verbeterde bruikbaarheid voor de bediener dankzij visuele aanwijzingen op het kleurenscherm van 3,45 inch.

Vier nieuwe UJF-printers met geavanceerde functies die de prestaties verbeteren

De nieuwe toevoegingen aan de printers van de UJF-reeks ondersteunen alle MDL (Mimaki Device Language)-opdrachten die werkstukken automatisch overdragen. Op deze manier kunnen gebruikers de nieuwe UJF-printers bedienen vanaf externe productiesystemen en randapparaten. Deze verbeterde automatisering verhoogt niet alleen de gebruikersbediening en productiviteit maar vermindert ook het aantal manuele interventies voor een hogere efficiëntie.

De nieuwe modellen bevatten ook RasterLink7 als standaard RIP-software, die een-product-per-keer afdrukken ondersteunt. Nummeren en variabele data printing was nooit eenvoudiger dan met dit nieuwste softwareplatform. Gebruikers kunnen rekenen op tijdswinst en een efficiëntere productie.

Alle UV-inkten van de nieuwe UJF-reeks zijn gecertificeerd door GREENGUARD GOLD en het nieuwe assortiment printers bevat de bedrijfseigen kerntechnologieën van Mimaki, waaronder de functies NCU (Nozzle Check Unit)2, NRS (Nozzle Recovery System)3 en MAPS4 (Mimaki Advanced Pass System4)4, die zorgen voor stabiele, hoogwaardige afdrukken.


(1) Vergeleken met het vorige UJF-7151 plus model
(2) NCU: Een functie die via de sensor automatisch de status van spuitmondjes detecteert en automatisch schoonmaken uitvoert wanneer een ontbrekende sproeikop is gevonden. Optioneel voor ‘UJF-3042MkII e’
(3) NRS: Een functie die automatisch defecte spuitmondjes vervangt door andere spuitmondjes als bij het schoonmaken van de spuitmondjes een probleem onopgelost is gelaten, en die zorgt voor onafgebroken afdrukken met een stabiele beeldkwaliteit.
(4) MAPS4: Een functie die in gradaties vervagende grenzen van doorgangen afdrukt om bandvorming (horizontale strepen), ongelijke kleur en glanzende strepen te verminderen

share: