Mimaki scoort een hattrick op de European Digital Press Association (EDP) Awards

Onderscheidingen voor de Mimaki UJV55-320, de Mimaki UJF-7151 plus en de Mimaki TX300P-1800

Düsseldorf, Duitsland, 2 juni 2016

Mimaki heeft een hattrick gescoord op de European Digital Press Association (EDP) Awards, die gisteren op drupa 2016 werden uitgereikt.

De Mimaki UJV55-320 is uitgeroepen tot beste grootformaat rol-naar-rol printer in de categorie tot breedtes van 320 cm, de Mimaki UJF-7151 plus tot beste printer voor speciale objecten en de Mimaki TX300P tot beste rol-naar-rol textielprinter in de categorie tot snelheden van 100 m²/uur. De awards werden tijdens een speciale uitreiking op de beurs in ontvangst genomen door Mike Horsten, General Manager Marketing bij Mimaki EMEA.

Creatieve erkenning
Mike Horsten, General Manager Marketing of Mimaki Europe “Eén EDP Award in de wacht slepen is op zich al een eer. Er drie in de wacht slepen is een fantastische erkenning voor het harde werk en de creativiteit van onze R&D-teams: zij weten niet alleen vooruitstrevende oplossingen te ontwikkelen maar ook nieuwe trends te spotten en manieren te bedenken waarop wij klanten kunnen helpen om het maximale te halen uit de kansen die deze trends aanreiken”, zegt Horsten. “De UJV55-320 is de perfecte aanvulling op bestaande productieplatformen voor sign & display graphics. Daarnaast biedt hij bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe inkomsten uit signs, een betaalbare manier om de markt te betreden. De Mimaki UJF-7151 plus speelt in op een groeiende vraag naar digitaal, on-demand en plaatloos drukken met inkjet vanwege zijn vermogen om snel een hoge mix en lage volumes te printen.”

Mike Horsten voegt eraan toe: “Met de Mimaki TX300P-1800 bieden wij een krachtig antwoord op het feit dat de textielproductie verschuift van analoog naar digitaal en van gecentraliseerde naar gedistribueerde productie. Wij geloven dat consumenten in de nabije toekomst patronen kunnen downloaden of zelf creëren in plaats van gebonden te zijn aan commercieel verkrijgbare designs. De TX300P-1800 is ideaal voor dit nieuwe gedistribueerde model van textielprinten.”

 

Betaalbare grootformaat oplossing
UJV55-320_key-visualDe Mimaki UJV55-320 is een betaalbare grootformaat printer met rolinvoer. Met snelheden tot 110 m²/uur print hij in printresoluties tot 1200 dpi, afhankelijk van de substraten. Hij maakt gebruik van UV-drogende inkt, die uithardt onder een energiezuinig LED-array. Dit resulteert in geprinte sign & display graphics die droog uit de printer komen en direct klaar zijn voor verdere verwerking, wat de productiecyclustijden aanzienlijk verkort. Een bijkomend voordeel is dat de UV-drogende inkten geen vervliegende organische stoffen (VOS) uitstoten, wat de ecologische voetafdruk minimaliseert.

Andere eigenschappen van de UJV55-320:

 • Cyaan, magenta, gele, zwarte, witte, lichtcyaan en lichtmagenta inkten die kunnen worden geconfigureerd in een 4-kleuren printmodus of een set van 6 kleuren plus wit.
 • Witte inkt maakt het mogelijk om levendige beelden van hoge kwaliteit te printen op transparante en gekleurde media. Drielaags printen waarbij witte inkt wordt geprint tussen kleurlagen (kleur-wit-kleur), is vooral geschikt voor de productie van toepassingen zoals raamgraphics en backlit signs. Mimaki Circulation Technology (MCT) handhaaft de printkwaliteit van witte inkt en voorkomt inktverspilling.
 • Ingebouwde LED-lampen die het operators gemakkelijker maken om de printkwaliteit van backlit signage te controleren. Zo kunnen zij efficiënter de look realiseren die de ontwerper voor ogen had en afval en extra werk voorkomen.
 • Automatische detectie van spuitmondjes met fouten en reiniging en/of gebruik van vervangende spuitmondjes om zonder onderbreking in hoge kwaliteit te blijven printen.
 • Mogelijkheid tot het printen op twee rollen, waardoor twee verschillende jobs gelijktijdig kunnen worden geprint op twee verschillende rollen van hetzelfde mediatype.
 • RasterLink 6 software met een gepatenteerde ditheringtechniek en Mimaki Advanced Pass System (MAPS) voor een hogere kwaliteit en minder streepvorming (banding), zelfs bij hoge printsnelheden en hogere oplagen.

Industriële kleinformaat oplossing
Mimaki UJF7151+ De UJF-7151 plus industriële kleinformaat UV-inkjetvlakbedprinter garandeert printresultaten van hoge kwaliteit met topproductiviteit en ultranauwkeurige plaatsing van de rasterpunten. Hij heeft een maximaal beprintbaar formaat van 710 x 510 mm (28 x 20 inch). Deze best-in-class digitale on-demand industriële kleinformaat printoplossing voor de zeefdrukindustrie verbetert de nauwkeurigheid, consistentie en betrouwbaarheid met een gewijzigde mechanische constructie voor de printtafel. Fijne lijnen, randen en kleine tekst zijn kristalhelder. Hij maakt het ook mogelijk om een dubbele laag te printen en in kleur te printen op een witte basislaag.

De belangrijkste kenmerken zijn:

 • Mechanische constructie om met hoge precisie te printen.
 • Superieure technologie voor controle over de printkwaliteit.
 • Mimaki Advanced Pass System (MAPS), dat streepvorming en ongelijkmatige kleurenprints voorkomt dankzij vage grenzen.
 • Mimaki Fine Diffusion (MFD), dat ruis voorkomt dankzij dithering met hybride verwerking van patronen.
 • Maximale productiesnelheid van 3,3 m²/uur via zes gestapelde printkoppen verhoogt de printsnelheid en bereikt topproductiviteit.
 • Ononderbroken printen met hoge stabiliteit dankzij een inktcirculatiemechanisme in de printkop.
 • Automatische detectie van verstopte spuitmondjes en automatisch herstel ervan door ze te reinigen, waardoor afval wordt voorkomen. Als verstopte spuitmondjes niet hersteld zijn na de reiniging, zorgt het Nozzle Recovery System ervoor dat goede spuitmondjes worden gebruikt in plaats van de verstopte.
 • Betrouwbaar operationeel supportpakket (NRS), dat zorgt voor een maximale uptime.

Oplossing voor kleine textieloplagenTx300P-1800_178

De Mimaki TX300P-1800 is een innovatieve 1,8 meter brede rol-naar-rol direct-to-textile inkjetprinter. Hij is ontwikkeld om in te spelen op de vraag naar kleinere productieoplagen, snellere levertijden en de mogelijkheid om snel samples te produceren. Deze 8-kleuren inkjetprinter is speciaal gecreëerd om rechtstreeks op textiel te printen. Hij is uitgerust met een nieuwe printkop: deze spuit de inktdruppels met hoge snelheden voor nauwkeurige plaatsing van de rasterpunten bij high head gap printing. Dit maakt de printer ideaal om beelden van hoge kwaliteit te printen op alle soorten stoffen, zelfs dikkere en geweven materialen.

Andere kenmerken zijn:

 • Printresolutie tot 1080 dpi met druppelgroottes variërend van 6 tot 24 pl.
 • Meer dan twee keer zo snel als een conventionele printer, dankzij printsnelheden tot 68 m²/uur.
 • Behoud van optimale spanning dankzij stabiel textieltransport op basis van de unieke en betrouwbare technieken die Mimaki door de jaren heen heeft ontwikkeld als uitkomst van R&D op het gebied van inkjetprinters voor textiel.
 • Een keuze aan dye-inkt (sublimatie-, dispersie-, reactieve en zure inkt) en pigmentinkt om te voldoen aan een breed scala aan toepassingsbehoeften.
 • Ononderbroken printen met automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmondjes dankzij het Nozzle Recovery System.
 • Een keuze aan krachtige digitale front-ends, waaronder de standaard Mimaki RasterLink6 en de TxLink3 Lite.
 • Productie van grote, naadloze patronen op basis van één enkel beeld door patronen te herhalen en te spiegelen.
 • Eenvoudige ICC-profielaanmaak voor workflows met meer dan vier proceskleuren (Multicolor-workflows) via Mimaki’s unieke Wizard voor profilering.
share: