De tijd vooruit blijven

On demand carwrapping met uv-droging

De Limburgse signfabrikant MTR Indoor Outdoor Signing investeerde onlangs in de Mimaki grootformaat uv-printer, de UCJV 300 – 160. Eigenaar Marco Tobben kan zich na een maand al niet meer voorstellen hoe hij het ooit zonder gedaan heeft.

Autocoureur

Marco Tobben begon zijn carrière als autocoureur. Hij racete internationaal in karts en reed formule Ford op Zandvoort. Tijdens het racen begon hij zijn eigen bedrijf. Via zijn sponsor relaties kwam hij in aanraking met de sign industrie. “Ik zette bij mijn ouders in de garage een plotter en ik had van het eerste moment opdrachten. Die sponsors uit de racerij gunden mij het werk.” Een tijd lang bleef de racerij en de productie van autobelettering met elkaar verweven. In Swalmen had Tobben een vestiging die werkte voor een transportbedrijf waarmee hij samen een raceteam opzette.

Goed werk

Het bedrijf groeide dusdanig dat het niet meer te combineren viel met racen. MTR Indoor Outdoor Signing is een productiebedrijf van visuele communicatie voor buiten. De hoofdmoot van de activiteiten is auto- en gevelreclame. Indoorreclame is een groeiend onderdeel, dat voortkomt uit de samenwerking met architecten- en ontwerp bureaus. “Het is nu zaak om onze klanten te vertellen wat wij nog meer kunnen naast hetgeen wat ze al bestellen. Daar helpt de leverancier ook in mee.

Toen ik de Mimaki showroom in Diemen bezocht was ik echt onder de indruk wat er nog meer mogelijk is, naast de bekende snij- en plotmachines. Als wij een stap verder willen maken weten we dat er een partij is die ons in de volle breedte kan ondersteunen. Dat geldt voor zowel de fabrikant als de dealer Dimix die hier een hele goede job heeft gedaan.”
De klanten vinden MTR Indoor Outdoor Signing meestal via mond –tot-mond reclame. Je kunt nog zo veel reclame maken maar goed werk is de beste verkoper,” zegt Tobben.

Overtuigende kwaliteit

MTR Indoor Outdoor Signing is een bedrijf dat vooruitstrevend wil zijn. Een printer die van rol naar rol kan printen met uv-droging is altijd een wens geweest van Marco Tobben. Dergelijke printers waren er tot voor kort niet. Salesmanager Patrick van Doorn van dealer Dimix deed nog geen zaken met MTR Indoor Outdoor Signing, maar kende Marco Tobben wel. Een paar keer per jaar liep hij binnen. Tot hij een paar maanden terug de boodschap kon brengen dat Mimaki een bijzondere printer op de markt zou brengen. De samenwerking blijkt een succes.

“We hebben heel veel getest. Ik was sceptisch over uv-droging in combinatie met flexibele materialen. Wat je vaak ziet is dat uv -droging een hard resultaat oplevert dat breekt bij vervormen. Dat kan bij autobelettering en carwrapping natuurlijk niet. We hebben getest met een bumper van een auto en een portier. Dat bleek geweldig te gaan. We konden zelfs de folie eraf halen, verfrommelen daarna verwarmen en weer als nieuw op de deur plakken. Hierna was ik overtuigd van de kwaliteit van de Mimaki printer,” zegt Marco Tobben. “We kunnen nu volledig dekkend printen dus zijn we niet meer afhankelijk welk materiaal in de printer gaat. Voor de racerij werken we nu met fluor gele folie waar we met extra wit mooie resultaten krijgen. Maar ook zijn we nu in staat met clear view een dag en nacht effect te creëren. Er is nu zo veel meer mogelijk dan vroeger. Ons bereik als printbedrijf wordt groter. Je kunt je fantasie er op los laten en we doen het in eigen huis. De inkt ligt erbovenop; dat geeft een 3D effect. Het geeft een gevoel van perspectief”.

Tevreden

Omdat er nu met de Mimaki printer veel meer mogelijk is, eist dat ook meer van de mensen die de printer bedienen. Daar wordt veel aandacht binnen het bedrijf aan besteed. Veel tijd wordt gestoken in het begeleiden en opleiden van jonge mensen.

In de tijd dat de printer er nu staat heeft MTR Indoor Outdoor Signing nog geen probleem met de Mimaki UCJV 300 – 160 gehad. “Je zet hem ‘s avonds aan en de volgende ochtend is alles klaar. Ik kijk af en toe wel op de camera maar ik heb nog nooit in actie hoeven te komen,” zegt Tobben tevreden.

De Limburgse ondernemer is tevreden met de grootte van het bedrijf en de huidige printcapaciteit. Zijn ambitie is niet gericht op groei maar op prettig werken. “Het is een aparte branche waar we in zitten. We maken eigenlijk nooit twee keer hetzelfde. Dat is ook onze kracht: unieke dingen maken. Deze omvang is voor mij goed aan te sturen en je moet ook tevreden zijn op een bepaald moment.”

share: