Direct op Textiel printen

Mimaki dealer TTS maakt online business van Onlineshopz mogelijk

TTS en Dimix hebben samen de Mimaki printers geleverd die bij Onlineshopz draaien. TTS leverde sinds 2015 een viertal Mimaki textielprinters en twee Monti Antonio kalanders. Dimix leverde de UV en solvent printers. Onlangs ging een revolutionaire direct op textiel printer, de Mimaki Tx300P-1800, in bedrijf.

Onlineshopz is een productiebedrijf in Denenkamp, aan de Nederlands – Duitse grens. De eigenaren zijn twee dertigers, Bjorn Wissink en Maarten Sinnema. Zij begonnen met de verkoop van Skydancers en Skytubes onder de naam Airlusion(de oorspronkelijke naam waar het bedrijf mee gestart is). De gedachte erachter was iets unieks te doen gebaseerd op opblaaspoppen. Ze bedachten de dansende pop met een airblower eronder. In eerste instantie voor de verhuur. Later werd het verkoop en bereiden de zaken zich uit naar andere bedrukte textielproducten. Mede door de ondersteuning van distributeur TTS en de printers van Mimaki werd een idee uitgewerkt tot een bloeiend bedrijf.

Rechtstreeks op textiel

Onlineshopz kocht de eerste printer en kalander in 2015. Bjorn: “We kochten in 2015 bij TTS een Mimaki JV33. Die hebben we toen laten ombouwen voor rechtstreeks op textiel printen. Destijds maakten we van spinnakerdoek de skytubes. Dat was toen redelijk uniek in Nederland. We konden het product van begin tot eind helemaal zelf maken. We hadden de motoren, we printten de stof en hadden confectie in huis. De printer stond toen alleen in de hal, we waren er zelf nog niet ingetrokken. De printer moest wel in een geklimatiseerde ruimte staan. Maar dat wisten we helemaal niet. We hadden geen ervaring met printers, we deden verkoop en verhuur.”

Eigen productie

Bjorn en Maarten hadden de visie om niet alleen te verkopen maar de productie volledig in eigen hand te nemen. Dat betekende dat het bedrijf zelf moest gaan printen. Met TTS hadden ze al contact over het textiel. Maarten: “Bij TTS gaven ze aan dat het waarschijnlijk wel meer zou worden dan de skytubes. Zij raden aan de stap te nemen naar een machinepark waarmee we ook andere textielmarkten kunnen bedienen. Wij vonden dat best een lastige beslissing. Ik ben fysiotherapeut van huis uit en Bjorn is business IT-specialist; van printen geen verstand dus. We zijn helemaal blindgevaren op de adviezen van onze leverancier TTS en dat heeft goed uitgepakt.”

Uitbreiding assortiment

Het bedrijf begon met skytubes en leverde al snel vlaggen, spandoeken, beachvlaggen en andere vormen van bedrukte textielproducten. De verkoop gaat online via verschillende verticale webshops, ondergebracht onder onlineshopz.nl

Alle producten maakt het bedrijf in eigen huis. In drie jaar tijd zijn er heel wat machines bijgekomen, van het naaien tot zagen, printen en monteren. Het forse gebouw staat vol met alle denkbare machines. Bjorn: “als we het doen willen we het zelf maken dat is de enige manier om concurrerend en daarmee succesvol te zijn in deze markt.” Inmiddels werken er 22 mensen en gaan er gemiddeld 100 orders per dag de deur uit.

Textielprinter

De nieuwste printer is de Mimaki Tx300P-1800 geleverd door TTS. Michel Prins is de accountmanager.” Als je kijkt naar het product Skydancers dan is er geen enkel bedrijf dat het zo goed voor elkaar krijgt als Airlusion”. De samenwerking tussen beide partijen zorgde ervoor dat het complexe printproces van direct printen op textiel mogelijk werd. Voor Onlineshopz was dat de bevestiging van de juiste leverancierskeuze. De printer die er nu staat is speciaal ontwikkeld voor direct printen op textiel. Prins: “Mimaki is de enige leverancier die printers op dit niveau maakt. Ze blijven innoveren op het vlak van textiel printen en dat zie je terug in de Mimaki Tx300P-1800.”

Uitbreiding

Nu nog is de groei van Onlineshopz beperkt door de productieruimte. Er zijn plannen voor een nieuwe hal en dan zal het assortiment van Onlineshopz uitgebreid worden met nieuwe verticale gespecialiseerde webshops. Een businessmodel dat geïnspireerd is op de succesformule van Coolblue. Daarnaast zijn de gepassioneerde ondernemers bezig in andere landen voet aan de grond te krijgen. In Duitsland zijn al online shops actief. Door de gunstige ligging in het grensgebied was dat een voor de hand liggende stap. België, Frankrijk en Spanje zijn volgende landen op het verlanglijstje. Maarten: “wij zien genoeg kansen, je hebt een idee en je gaat ervoor, dat is ons motto.”

share: