Mimaki voegt populaire Kebab optie toe aan de nieuwe MkII printerfamilie

Deze optie maakt het mogelijk om met de UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII rechtstreeks te printen op cilindrische objecten

Amsterdam, 14 december 2016

Kebab option

Mimaki heeft aangekondigd dat het haar populaire Kebab optie beschikbaar maakt voor de nieuwe UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkIIhaar nieuwste generatie van UV-vlakbedprinters. Met behulp van rotatierollen zorgt de Kebab optie ervoor dat de MkII printerfamilie rechtstreeks kan printen op een breed scala aan cilindrische objecten. De Kebab optie is ook beschikbaar voor de UJF-7151 plus printer. De UJF-3042MkII is compatibel met het Kebab MkII model, terwijl voor de printers UJF-6042MkII en UJF-7151 plus het Kebab MkII L model nodig is. De Kebab optie stelt gebruikers in staat om opdrukken van superieure kwaliteit te printen op cilindrische producten met een diameter van 10 mm tot 110 mm, zoals wijn- en waterflessen, afsluitingsmechanismen, kaarsen, cosmeticaflacons en nog veel meer. Dit maakt betaalbare on-demand productie van originele producten mogelijk vanaf één exemplaar.

“Onze klanten hebben bewezen dat ze zeer creatief kunnen zijn met de Kebab optie”, zei Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “Voor velen van hen is hierdoor trouwens een wereld aan nieuwe activiteiten en nieuwe inkomstenstromen opengegaan. Cosmeticaflacons zijn een goed voorbeeld. Gezien de talrijke regelgevingsvereisten, die verschillen van land tot land, raken korte productieruns van cosmeticaflesjes steeds meer ingeburgerd. Ook interessant is dat de Kebab optie een zeer betaalbare manier biedt voor enkelstuksproductie met rechtstreeks op de ondergrond geprinte labelling of etikettering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fles met een persoonlijke opdruk of een fles als geschenk als souvenir van een speciale gebeurtenis. Wat ook populair is, is het rechtstreeks bedrukken van wijnflessen. Zo kun je flessen wijn personaliseren ter gelegenheid van een huwelijk of een ander bijzonder evenement. Zowel wij bij Mimaki, als onze klanten zijn erg enthousiast over de mogelijkheden die de Kebab optie biedt. Daarom voegen we deze nu dan ook toe aan onze nieuwste generatie printers.”
Application SealDigitale bedrukkingsmogelijkheden van de nieuwe generatie
De nieuwe UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII leveren 20% hogere printsnelheden dan hun voorgangers. Net zoals de meeste printers van Mimaki bieden ook deze nieuwe machines de mogelijkheid om te werken met verschillende soorten inkten. Hierdoor ondersteunen ze de meest uiteenlopende toepassingen. Zo zijn de LUS-120 inkten ideaal voor het digitaal bedrukken van materialen met zachte oppervlakken, zoals membraanschakelaars of portefeuillehoesjes voor smartphones. Deze inkten laten zich immers tot wel 170% rekken zonder te barsten bij het indrukken of het vouwen van het materiaal. Verder zijn er ook nog de LH-100 stijve inkten, die perfect zijn voor accessoires of schrijfmateriaal die bestand moeten zijn tegen een hoge mate van slijtage. Bij gebruik in combinatie met Mimaki’s PR-200 inkjet primer zijn deze inkten bovendien een uitstekende keuze voor het digitaal bedrukken van glas, metaal en harsen, ondergronden die traditioneel moeilijk bedrukbaar zijn met UV-drogende inkten. En dan is er ook nog Mimaki Clear Control (MCC), de doorzichtige vernisinkt. Deze is te gebruiken als spot- of volvlak lak om gebieden te accentueren maar is ook inzetbaar om reliëf te creëren met meerdere doorgangen.

De details
De nieuwe printers UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII helpen labo’s, retailomgevingen en printbedrijven om hun productiviteit en winst te verhogen:

  • Deze printers zijn 20% sneller dan huidige modellen. Een extra pluspunt is hun mogelijkheid om te printen op voorwerpen tot 153 mm dik.
  • Deze printers zorgen voor de nauwkeurige plaatsing van rasterpunten en maken printresultaten van hoge kwaliteit mogelijk op een breed scala aan voorwerpen en materialen. De geavanceerde mechanische functionaliteit beperkt printertrillingen door de printtafel te laten bewegen tijdens het printen.
  • Een vooraf ingesteld Mimaki Expand Color invoerprofiel in de RasterLink digitale front-end van de printers zorgt voor verbeterde kleurweergave met extra levendige effen kleuren en extra heldere huidskleuren.
  • Gebruikers genieten van een zorgeloze werking dankzij automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmonden, waarbij verstopte spuitmonden vervangen worden door goede spuitmonden, tijdens het printen. Dit maakt het mogelijk om te blijven printen en beperkt afval dat samenhangt met defecte spuitmonden. Mimaki Circulation Technology (MCT) laat witte inkten regelmatig circuleren ter voorkoming van pigmentneerslag, die anders zou kunnen leiden tot slecht werkende spuitmonden.
  • Een voordeel van deze printers ,vooral belangrijk in retailomgevingen, is de volledige overdekking van hun printtafel. Dit verbetert de veiligheid en handhaaft tegelijkertijd de printkwaliteit door stof en andere verontreinigingen uit het systeem te houden.

“We verwachten een positieve marktrespons op de beschikbaarheid van de Kebab optie voor deze nieuwe printers,” voegde Horsten eraan toe, “en we zijn benieuwd naar de creatieve toepassingen die onze klanten zullen bedenken nu ze beschikken over de mogelijkheid om ronde voorwerpen rechtstreeks te bedrukken en zo toegevoegde waarde te geven aan hun activiteiten.”

 

Productspecificaties van de Kebab optie voor de UJF-3042 MkII, UJF-6042 MkII & UJF-7151 plus

  Kebab MkII Kebab MkII L
Compatibele printer UJF-3042 MkII UJF-6042 MkII
UJF-7151 plus
Ronddrukbereik in graden op te bedrukken materiaal ± 360°
Rotatiesysteem Rollen
Rotatieresolutie Ongeveer 7,0 µm
Ondersteunde objecten Cilindrische objecten (oneffen oppervlak kan rotatie beïnvloeden)
Rondlooptolerantie < 0,5 mm (0,01 inch)
(nauwkeurigheid niet gegarandeerd)
Bedrukbaar formaat Lengte: 30 mm tot 300 mm
(1,1 tot 11,8 inch)
Diameter*: 10 mm – 110 mm
(0,3 tot 4,3 inch)
Lengte: 30 mm tot 600 mm
(1,1 tot 23,6 inch)
Diameter*: 10 mm – 110 mm
(0,3 tot 4,3 inch)
Bedrukbaar gebied in de invoerrichting Volledige oppervlakte van het materiaal
Bedrukbaar gebied in de bewegingsrichting van de printkoppen < 300 mm (11,8 inch) < 600 mm (23,6 inch)
Maximaal gewicht van te bedrukken materiaal Kleine diameter: < 1,5 kg
Grote diameter: < 2 kg
Kleine diameter: < 1,5 kg
Grote diameter: < 2 kg
Invoernauwkeurigheid 2 mm, foutmarge <± 50 µm
Interface Exclusieve connector
Nageleefde normen VCCI Class A / FCC Class A / Veiligheidsnorm /
CE / RoHS / REACH
Stroomverbruik 800 watt of minder
Installatieomgeving Temperatuur: 20-35 °C (68-95 °F)
Toegestaan bereik van temperatuurverandering: <± 10 °C/h (<± 50 °F/h)
Vochtigheid: 35–65% RV
Stofgehaltes zoals in een algemene kantooromgeving
Afmetingen (B x D x H) 366 mm x 301 mm x 50 mm
(14,4 inch x 11,8 inch x 1,9 inch)
674 mm x 301 mm x 50 mm
(26,53 inch x 11,8 inch x 1,9 inch)
Gewicht 3 kg (6,6 lb) 6 kg (13,2 lb)

 

*Gebruik een tafel met zuiginleg wanneer de diameter kleiner is dan 64 mm

 

share: