De nieuwste productserie van Mimaki transformeert de grafische en textielmarkt met verbeterde efficiëntie en kwaliteit

textile printer

Mimaki lanceert de 330-printerserie en de nieuwe snijplotterserie op instapniveau, de CG-AR

Mimaki Europe kondigt vandaag een gloednieuwe serie grootformaat inkjetprinters aan, de 330-serie, waaronder de JV330-160, CJV330-160 en TS330-1600, evenals een nieuwe reeks CG-AR snijplotters. De 330-serie werd gelanceerd tijdens het Global Innovation Days event van het bedrijf en maakt gebruik van de platformonafhankelijke strategie van Mimaki om een kwaliteitsvolle en toch rendabele printoplossing in diverse sectoren aan te bieden. Ook de CG-AR-serie biedt gebruikers nieuwe, workflowverbeterende snijplotters op instapniveau, verkrijgbaar in drie formaten. Beide lanceringen passen in de doelstelling van Mimaki om zowel haar assortiment kwaliteitsvolle als instapproducten te laten groeien, om klanten verder aan te moedigen en te ondersteunen bij het uitbreiden en verbeteren van hun printdiensten en productaanbod.

Maak kennis met de nieuwste printers van Mimaki: de 330-serie

In navolging van het succes van de 100 en 300 Plus-series, werd de 330-series ontwikkeld om printmodellen van het midden tot hogere segment aan te bieden, met de nadruk op hoge beeldkwaliteit en productiviteit. Mimaki staat bekend om haar hoge kleurengamma. De nieuwste printers kunnen dan ook duurzame prints met een hoge resolutie maken voor zowel de grafische als de textielsector.

De eco-solvent inkjetprinters, de JV330-160 en CJV330-160, leveren de hoge kleurkwaliteit die vereist is voor grafische elementen binnen en buiten, dankzij het nieuwe ‘Deep Color Natural’-invoerprofiel, dat opvallende en levendige effen kleuren, natuurlijke huidtinten en dieproodtinten en neutrale grijstinten biedt. Met printsnelheden van 21,0 m2/u in de standaardmodus bij gebruik van 4 kleuren, is deze printer ideaal voor printtaken die snel moeten worden afgeleverd. De ingebouwde reinigingsmechanismen en controlefuncties zorgen voor een efficiënte workflow en maken langere looptijden mogelijk.

Beide modellen zijn voorzien van een nieuw ontworpen afwikkelsysteem waarmee drie rollen papier tegelijk kunnen worden geladen. Dat vermindert aanzienlijk de tijd en mankracht die nodig zijn voor het verwisselen van printpapier. Een operator kan het gewenste papier op zijn plaats brengen door eenvoudigweg de papierwisselaar te draaien. Een andere standaardfunctie is een ‘XY-snijmachine’ – een uiterst precieze snijtechnologie, waarmee rollen in-line in X-as- en Y-as kunnen worden gesneden. Dit haalt het afwikkelen en ruw snijden uit de workflow, waardoor drukkers de post-processing aanzienlijk kunnen versnellen en stroomlijnen, met minder tussenkomst.

Het model JV330-160 (alleen printen) en de geïntegreerde printer en plotter CJV330-160 zijn in april 2022 wereldwijd verkrijgbaar.

Naast de Sign Graphics-oplossingen heeft Mimaki ook de TS330-1600 uitgebracht, een sublimatietransfer-inkjetprinter voor de textielindustrie. De TS330-1600 biedt zowel een hoge productie als een hoge beeldkwaliteit, en is uitgerust met nieuwe functies om de stabiele werking te verbeteren. Hij haalt een afdruksnelheid van 69 m2/u in de ontwerpmodus met een vierkleuren inktset, waarbij de snelste modus tot 135 m2/u kan gaan. Het nieuwste reinigingsmechanisme maakt gebruik van een doekwisser die ongewenste inkt van het sproeikopoppervlak verwijdert, inktspatten vermindert en het algemene onderhoud van de machine verbetert.

De TS330-1600 heeft ook optionele uitbreidingen om de efficiëntie verder te verhogen, waaronder de ’10 kg inkttanktoevoer’, die de kosten per cc verlaagt ten opzichte van de standaard inktverpakking van 2 liter en waarmee langer continu kan worden geprint. Er kan ook een mini-jumbo roleenheid worden toegevoegd om lang transferpapier te laden en de bedrijfskosten verder te verlagen.

Een verbeterd oprolsysteem met dubbele motoren aan beide zijden van de printer verdeelt de lading en versterkt de oprolkracht, waardoor het bedrukte papier ook bij grote oplagen stabiel wordt opgerold. Bij elke TS330-1600 wordt TxLink4, de RIP-software van Mimaki speciaal voor de textielmarkt, meegeleverd.

Alle producten in de serie zijn uitgerust met de ‘Mimaki Weaving Dot Technology’ (MWDT), een technologie die de volgorde van de inktdruppelplaatsing wijzigt afhankelijk van de printomstandigheden. Dit voorkomt strepen of ongelijkmatig printen als gevolg van problemen met de printkop of de afstelling. ‘Mimaki Remote Access’ (MRA) is ook beschikbaar voor de hele serie. Dit verbetert het gebruiksgemak doordat gebruikers op afstand toegang hebben tot de machine en de werkingsstatus kunnen controleren.

cutting plotter
CG-AR Series cutting plotters
solvent printer
CJV330-160 Solvent Print & Cut
solvent printer
JV330-160 Solvent Printer
textile printer
TS330-1600 Dye Sublimation Inkjet Printer

Efficiënter werken met de serie CG-AR-snijplotters op instapniveau

Mimaki heeft naast de 330-serie ook de CG-AR-serie snijplotters gelanceerd. Deze plotters zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten (CG-60AR, CG-100AR en CG-130AR) en gaan verder dan de instapmodellen die momenteel verkrijgbaar zijn. Deze snijmachines spelen in op de vraag van de klant naar kortere levertijden en bieden een hogere snelheid en nauwkeurigheid, en dat alles met een gebruiksvriendelijke bediening. Bovendien kunnen de snijmachines diverse materialen verwerken, zoals pvc, fluorescerende en reflecterende vellen.

Ook de CG-AR-serie is uitgerust met MRA, waardoor bediening op afstand mogelijk is. Het beschikt ook over de ID Cut-functie van Mimaki voor geïntegreerde print-en-snijbewerkingen bij gebruik in combinatie met een printer van Mimaki. Hierbij worden snijgegevens automatisch opgehaald via een barcode. Het productassortiment wordt in april 2022 wereldwijd op de markt gebracht.

“Na de positieve ontvangst van de 100-serie bij onze klanten, merkten we in de grafische en textielsector een aanzienlijke marktvraag naar meer kosteneffectieve technologieën van het midden tot hogere segment”, zegt Arjen Evertse, General Manager Sales EMEA. “Dit is de drijfveer achter onze nieuwste platformonafhankelijke technologie, de 330-serie. De nieuwe mogelijkheden van deze serie liggen in lijn met onze strategie om de productie-efficiëntie te verhogen en de workflows te stroomlijnen, en komen tegemoet aan klanten in diverse sectoren die de kwaliteit en de leveringstermijnen willen verbeteren. We kijken ernaar uit om deze producten aan klanten en prospects te demonstreren tijdens FESPA 2022 in Berlijn.”

share: