Een nieuw jaar, een nieuwe markt – Mimaki lanceert eerste ‘direct to film’ inkjet printer

TxF150-75 inkjet printer

Mimaki breidt zijn textielportfolio uit met de TxF150-75, een printer ontworpen voor hoogwaardige, aanpasbare textieltoepassingen.

Mimaki, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt op zijn evenement Global Innovation Days zijn eerste ‘direct to film’ (DTF) inkjetprinter, de TxF150-75, aan. De printer maakt gebruik van een op hitte gebaseerde transfermethode. Het is ideaal voor het creëren van premium, op maat gemaakte merchandising, sportkleding en diverse promotionele textieltoepassingen. De TxF150-75 is de nieuwste aanwinst van Mimaki voor het segment gedecoreerde kleding en zal zijn EMEA debuut maken op de Printwear & Promotion Live! beurs in het Verenigd Koninkrijk (26-28 februari 2023).

DTF-printing biedt een eenvoudig en betaalbaar proces voor het decoreren van kleding, meestal T-shirts. Het ontwerp wordt eerst rechtstreeks op een speciale transferfolie gedrukt, die met smeltpoeder wordt bestrooid. Na verhitting en droging is de transferfolie klaar en kan het met een hittepers op de stof worden aangebracht.

De nieuwe TxF150-75 is gebaseerd op Mimaki’s bestaande 150-serie, een van de best verkochte modellen. Hiermee speelt Mimaki in op de marktbehoefte aan een betrouwbare, stabiele DTF-technologie. Het ingebouwde inktcirculatiesysteem en het ontwerp van de ontgaste inktpakken voorkomen veel DTF-problemen zoals slechte inktafgifte en witte inkt verstopping. Deze kerntechnologieën, die ook de nozzlecontrole-eenheid en het nozzleherstelsysteem omvatten, zorgen ervoor dat de processen efficiënt worden uitgevoerd met minimale tussenkomst.

De TxF150-75 heeft full colour mogelijkheden en kan opvallende graphics maken voor textiel, zoals T-shirts.
De TxF150-75, Mimaki’s eerste DTF printtechnologie
Een ander voorbeeld van de volledige kleurmogelijkheden van de TxF150-75

Mark Sollman, Sr. Product Manager EMEA, Mimaki Europe: “Kledingdecoratie is een populaire en dynamische sector waarin we al jaren actief zijn. We zagen welke impact de DTF-technologie de afgelopen jaren op de industrie heeft gehad door zijn voordelen. DTF vermijdt namelijk het tijdrovende proces van het maken van platen bij zeefdruk en het vereiste wieden bij traditionele vinyl hittetransfer. De technologie zorgt voor levendige ontwerpen dankzij de full colour printmogelijkheden. We zijn verheugd dat Mimaki een oplossing op de markt brengt die ontworpen is voor degenen die al actief zijn in de sector van gedecoreerde kleding en degenen die deze sector willen betreden. Een printer die uitblinkt in bruikbaarheid, betrouwbaarheid en kwaliteit.”

Mimaki heeft speciaal voor deze oplossing een eigen assortiment pigmentinkten op waterbasis (PHT50) ontwikkeld. Vanaf maart 2023 zijn deze inkten OEKO-TEX® ECO PASSPORT gecertificeerd[1], wat garandeert dat aan de veiligheids- en milieunormen wordt voldaan in overeenstemming met de duurzaamheidsbeloften van Mimaki. In tegenstelling tot hittetransfer printen met sublimatie, is DTF veelzijdiger als het gaat om materialen. Er kan met meer dan alleen polyester en TC gemengde materialen worden gewerkt, en op licht of donker gekleurde stoffen.

De printer wordt ook geleverd met Mimaki’s RasterLink7 RIP-software, zodat gebruikers volledig overzicht hebben en het proces van ontwerp tot eindproduct kunnen stroomlijnen. Zoals bij alle Mimaki technologieën ontvangen kopers uitgebreide in-house ondersteuning, zowel tijdens de initiële set-up als tijdens het gebruik.

De TxF150-75 zal vanaf april 2023 commercieel beschikbaar zijn in EMEA. Ga voor meer informatie over deze nieuwste aanwinst naar acc.mimakieurope.com.


[1] Wordt naar verwachting eind maart 2023 behaald.

share: