Mimaki Europe lanceert innovatieve oplossing voor luxe bedrukt leer

clutch

The reproduction of natural and artificial leather textures now possible with new Mimaki technology.

Mimaki Europe, een toonaangevende fabrikant van inkjetprinters en snijsystemen, kondigt vandaag de introductie aan van de Mimaki SUJV-160, een nieuwe hoogwaardige inkjetprinter die de textuur van echt leer en kunstleer realistisch nabootst.

De nieuwe grootformaat inkjetprinter werkt met UV-drogende solventinkt en is leverbaar vanaf juni. Het nieuwe model print tot 1610 mm breed en is daarmee ideaal voor het bewerken van lederen modeaccessoires, meubels en zelfs auto-interieurs.

De nieuwe oplossing komt voort uit de inventiviteit en vooraanstaande technologie van twee marktleiders: Mimaki brengt de expertise in en Fujifilm de UVIQUE-inkttechnologie. De thin film solventinkt SU200, ontwikkeld door Fujifilm en exclusief geleverd door Mimaki, biedt ongekende flexibiliteit, rekbaarheid en weergaloze krasbestendigheid op echt leer en kunstleer. Hierdoor behoudt het materiaal na het drukproces de oorspronkelijke eigenschappen zoals de textuur. Daarnaast draagt de inkt bij aan hogere productiviteit, doordat het materiaal zonder droogtijd meteen door kan naar postprocessing.

Bert Benckhuysen, senior productmanager bij Mimaki Europe, legt uit: “Mimaki streeft ernaar continu te blijven innoveren en de evoluerende behoeften van printaanbieders die met inkjetprinters werken op de voet te volgen. Dit nieuwe model is hier een perfect voorbeeld van. De Mimaki SUJV-160 maakt een lastig proces, namelijk het bedrukken van leer, veel eenvoudiger en efficiënter, waarbij het eindproduct de originele ‘look and feel’ van het bedrukte materiaal behoudt. Deze printer konden we bij Mimaki ontwikkelen doordat we luisteren naar en reageren op de vragen van klanten. Dit in combinatie met een ongekende technische expertise en uitzonderlijke originaliteit. Daar komt de door Fujifilm ontwikkelde inkt SU200 dan ook nog bij, waarmee de SUJV-160 een investering wordt die uw bedrijf zeker een concurrentievoordeel zal geven.”

Dankzij deze mix van innovatieve print- en inkttechnologieën is het systeem ideaal voor uiteenlopende hoogwaardige toepassingen. Voor de modebranche kan de SUJV-160 handtassen, schoenen of gepersonaliseerde sportartikelen bedrukken. Andere toepassingen zijn onder meer vloermatten en banken in de interieurbranche, stoelen en zittingen voor auto’s en motorfietsen en in-mould decoratie van kunstharsproducten.

Benckhuysen vervolgt: “De interesse in luxegoederen neemt nog steeds toe. Exclusieve lederen artikelen voor mode, interieur en andere premiummarkten die makkelijk zijn aan te passen, duurzaam en visueel aantrekkelijk zijn, worden daarmee steeds populairder. Voor printaanbieders die deze winstgevende kans willen grijpen, vervult de Mimaki SUJV-160 al deze vereisten – en nog veel meer.”

share: