Debuut van Mimaki UJV500-160

Europees debuut van Mimaki UJV500-160 tijdens FESPA 2013

Snelle productie tot wel 60 m2/uur en 3M™ MCS™ Garantiewaarborg maken betaalbare UV printer uniek
Amsterdam, 12 juni 2013

Mimaki UJV-500-160Mimaki kondigde vandaag het Europese debuut aan van de nieuwe UJV500-160 UV printer tijdens FESPA 2013, van 25 t/m 29 juni in Londen. Mimaki heeft standnummer J5S tijdens de beurs. De UJV500-160 gebruikt energiebesparende LED-droging met duurzame LED-lampen, en gloednieuwe inkten.

“Een van de spannendste aspecten van deze printer,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “is de gezamenlijke ontwikkeling met 3M van onze nieuwe LUS-200UV inkten. Als deze inkten op materialen van 3M worden gebruikt en zijn geïnstalleerd volgens de richtlijnen van 3M, vallen ze onder de prestigieuze 3M™ MCS™ Garantiewaarborg, die algemeen in de industrie wordt erkend als de meest overtuigende garantie voor afgerond beeldmateriaal. Het omvat vervagen, scheuren, afschilferen en andere aspecten van het gedrag van grafisch materiaal. We zijn verheugd partner te zijn van 3M bij de introductie van deze inkt met deze garantiewaarborg. De inkt zal deze zomer leverbaar zijn, maar is al te zien tijdens FESPA 2013.”

Behalve de snelle doorvoer, de kosteneffectieve en milieuvriendelijke LED-droging, en de door 3M gegarandeerde kwaliteit van de inkten, levert de UJV500-160 een geprint product af dat droog is en onmiddellijk klaar voor de volgende stap in het productieproces. LUS-200 inkten zijn flexibel en ideaal voor toepassingen op gebogen oppervlakken, zoals beeldmaterialen op voertuigen, daar waar uitrekking bij andere inkten scheuren zou veroorzaken.

“We zijn ook verheugd de beschikbaarheid van witte inkt (LUS-150) voor printen van rol naar rol aan te kondigen voor de UJV500-160 vanaf september 2013,” voegt Horsten hieraan toe. “Dit zal de waarde van de printer zelfs nog meer verhogen, omdat het mogelijk zal zijn werkelijk heldere afdrukken te maken op transparante materialen met een onderlaag van witte inkt. Onze RasterLink6 RIP ondersteunt al het aanbrengen van drie lagen inkt in één drukgang, met inbegrip van een basislaag van witte inkt. Daarmee zijn we in staat een waarheidsgetrouwe reproductie te maken van de natuurlijke schoonheid van kleuren die zijn gedrukt op transparante materialen voor toepassingen op ramen en op backlit signmaterialen.”

Over de 3M™ MCS™ Garantiewaarborg

3M garandeert dat geprinte grafische materialen die zijn gemaakt met 3M gemerkte componenten en zijn geïnstalleerd volgens instructies van 3M, voldoende prestaties zullen bieden voor een vooraf omschreven periode afhankelijk van de toepassing. Grafische bedrijven in Europa die de LUS-200 inkt gebruiken, kunnen in aanmerking komen voor het 3M™ MCS™ garantiewaarborg certificatieprogramma; de details hierover zijn beschikbaar bij 3M in elk land.

“De 3M™ MCS™ Garantiewaarborg helpt grafische leveranciers hun merkeigenaars te overtuigen dat ze een kwaliteitsproduct van een kwaliteitsleverancier kopen,” zegt Guido Santini, West Europe Market Development Manager van 3M Commercial Graphics. “We zijn er trots op dat we al meer dan dertig jaar deze gouden standaard in de industrie vertegenwoordigen.”

share: