ECO-paspoort voor SB300 Inkten

Mimaki Sb300 inkten gecertificeerd met ECO-paspoort voor productklasse II

Inkten zijn huidvriendelijk

Amsterdam, 22 mei 2013

sublimation inkMimaki, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters, maakt bekend dat zijn sublimatie inkten uit de Sb300 serie door Centexbel gecertificeerd zijn met een ECO-paspoort. Deze certificering bevestigt dat de inkten voldoen aan de Oeko-Tex 100 norm en het ECO-paspoort certificeringsysteem. Gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de inkten huidvriendelijk zijn. Deze certificering is van groot belang voor textielproducenten, en dan vooral voor wie producten maakt die bestemd zijn om in contact te komen met de menselijke huid.

“We zijn zeer verheugd deze certificering te mogen ontvangen”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing van Mimaki EMEA. “Onze producten om op textiel te printen zijn warm onthaald op de markt. We geloven dat deze certificering ons zal helpen om nog meer aan geloofwaardigheid te winnen bij bedrijven die op textiel printen en die op zoek zijn naar een digitale oplossing voor kleine oplages. Veel mensen uit de sector zullen zich nog de opzienbarende kostuums met Mimaki prints herinneren die de Landa Dancers aanhadden op drupa 2012. Nu kunnen ze in alle gemoedsrust zelf unieke ontwerpen voor op kleding en andere textielproducten digitaal printen, zonder dat ze zich moeten afvragen of het wel veilig is voor de gezondheid van eindgebruikers.”

TS500-1800Mimaki biedt innovatieve, betrouwbare producten aan van hoge kwaliteit, die gebruikmaken van een verscheidenheid aan inkjettechnologieën. De Sb300 inkt, een sublimatie inkt op waterbasis die in 2012 op de markt werd gebracht, is geoptimaliseerd voor gebruik in combinatie met de Mimaki TS500-1800 textielprinter voor sublimatie transfer. De printer kan werken in een 6-kleuren modus voor vloeiende kleurverlopen en betere lichte kleuren of een 4-kleuren modus voor een hogere productiviteit.

share: