Mimaki toont samenwerking met topdesigners op Heimtextil 2019

Topdesigners demonstreren creatieve en winstgevende digitale printtoepassingen

Mimaki kondigt voor Heimtextil 2019 een samenwerking aan met meer dan tien inspirerende, wereldwijd toonaangevende ontwerpers. Met het thema ‘The Fusion of Innovation and Design’ wordt digitale printtechnologie gevierd voor kunst, interieurontwerp en mode. Mimaki zal het werk van ontwerpers, waaronder Sigrid Calon en Claire Vos van Studio Roderick Vos, op de Mimaki-stand tentoonstellen om daarmee de kracht van digitaal printen te demonstreren bij hun creatieve proces.

Heimtextil 2019 vindt plaats in Frankfurt, Duitsland, van 8 tot 11 januari 2019. Mimaki is te vinden op stand J81 in Hal 3.0. Hier kunnen bezoekers aan de hand van gedrukte toepassingen op een breed scala aan textiel, stoffen en interieurmaterialen leren hoe zij geavanceerde Mimaki-technologie kunnen gebruiken om innovatie en winstgevendheid te stimuleren. De ontwerpster Anousjka Röben zal door haar ontworpen schoenen tonen, en studio Deux d’Amsterdam komt met een unieke kimono die speciaal voor Mimaki en Heimtextil is ontworpen; alle ontwerpen zijn digital geprint door Textiles & More (T&M).Verder is digitaal bedrukt textiel toegepast op designklassiekers uit de ‘Pode’ meubelserie van Leolux, en de wanden zijn behangen met fotografie van Arjan Benning.

Mimaki zal op de stand een printer demonstreren die geschikt is voor bijna elk type textiel. “Heimtextil is altijd een goede show voor ons,” zegt Mark Sollman, Mimaki Application Manager EMEA. “We zijn verheugd om in 2019 de resultaten van onze samenwerking met deze geweldige ontwerpers te delen en te laten zien wat er allemaal mogelijk is met ons uitgebreide assortiment aan printers.”

“Van instapprinters tot productiewerkpaarden, elk Mimaki-systeem levert prints van topkwaliteit en verhoogt de winstgevendheid en productiviteit,” vervolgt Sollman. “Bovendien is er met behulp van ons brede assortiment aan inkten nu ook een enorme verscheidenheid aan substraatapplicaties beschikbaar. Een bezoek aan de Mimaki stand is een must, of je nu een ontwerper bent die de creatieve grenzen van textieldrukwerk wil verleggen of een merk dat de productiviteit en de impact op het milieu wil verbeteren.”

Bezoekers van Heimtextil kunnen kennismaken met Mimaki’s brede portfolio van printoplossingen, onderverdeeld in drie verschillende afdelingen, waaronder interieurontwerp, mode en kunst. In het kunstgedeelte zal de UCJV150-160 inkjetprinter met milieuvriendelijke UV-uithardende inkten worden gebruikt voor de productie van behang. Textiel zal zowel in het interieur- als het modegedeelte getoond worden, waarbij de ultra-productieve TS55-1800 sublimatie-inkjetprinter gebruikt wordt voor stoffering. Het TX300P-1800B instapmodel en direct-to-textile systeem zal verder gebruikt worden om op elastische stoffen te printen, die veel in de mode worden gebruikt. Hierbij wordt een riem-convectoroplossing gebruikt.

Claire Vos, geïntroduceerd door Textiles & More (T&M) en afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, beoefende haar vak in Italië, Zwitserland en Indonesië voordat ze zich in Nederland vestigde. Haar werk heeft een eigentijdse grafische industriële smaak, en veel producten van Vos worden voor Textile & More met Mimaki-printers geproduceerd. Haar werk, met als thema ‘The Dressing Room’ is op Heimtextil te zien in de vorm van geprinte stoffering van stoelen en kussens.

Sigrid Calon is een beeldend kunstenaar die levendige kleuren en fijne grafische elementen in haar werk gebruikt. Op Heimtextil worden het detail en de levendigheid van Calons kunst tot leven gebracht met een 2×2 meter kunstwerk dat is geproduceerd met Mimaki’s nieuwste printkoptechnologie die vloeiende gradaties en scherpe details produceert. Verder worden ook andere voorbeelden van het werk van Calon getoond op verschillende materialen, evenals geproduceerd met Mimaki’s geavanceerde UV- en 3d-printtechnologie.

“Stofdiversiteit betekent simpelweg dat ontwerpers geen compromissen meer hoeven te doen,” zegt Sollman, “Of het nu gaat om de snelle en steeds veranderende mode-industrie of om meer op maat gemaakte stukken, de beschikbaarheid van substraten is vandaag de dag van het grootste belang voor alle mode.”

Danna Drion, Senior Marketing Manager EMEA, Mimaki Europe, besluit: “We zijn enorm blij dat we het werk van deze talenten op Heimtextil mogen presenteren. Het laat perfect zien wat er bereikt kan worden als je uitmuntend design combineert met de hoge digitale drukkwaliteit van Mimaki-technologie. En natuurlijk laten we ook de businesscase zien die deze projecten ondersteunt. Het draait uiteindelijk om winstgevende printoplossingen die innovatie en bedrijfsgroei mogelijk maken.”

share: