Mimaki brengt digitale innovatie voor promotionele producten naar PSI 2017

Digitaal thermovormen, geïntegreerd printen en snijden, nieuwe inkten en meer

Amsterdam, 8 december 2016

Mimaki heeft aangekondigd dat het zal deelnemen aan PSI 2017, dat plaatsvindt in Messe Düsseldorf. Dit jaarlijkse evenement van het International Network of the Promotional Product Industry is de toonaangevende Europese beurs voor promotionele producten. Ongeveer 16.000 bezoekers uit meer dan 80 landen treffen op dit evenement ruim 900 exposanten uit meer dan 35 landen. Mimaki zal te vinden zijn op stand B13 in hal 12 van de beurs met uiteenlopende technologieën die promotionele producten naar een hoger niveau tillen of er meerwaarde aan geven.
Applications_packaging-gadgets
Afbeelding links: Digitaal bedrukte glazen fles en gepersonaliseerde verpakking: naast oplossingen voor het digitaal bedrukken van een breed scala aan materialen, inclusief glas, biedt Mimaki ook print- en snijoplossingen voor gepersonaliseerde verpakkingen.
Afbeelding rechts: Promotiemateriaal: diverse promotionele artikelen die door Mimaki printers digitaal voorzien zijn van bedrukking.

“Dit is een belangrijke beurs voor ons”, zei Mike Horsten, General Marketing Manager EMEA bij Mimaki Europe. “Marketeers zijn steeds op zoek naar manieren om zich te onderscheiden en tasten de grenzen af van wat mogelijk is om waarde toe te voegen aan promotionele producten, inclusief textiel. Ook Mimaki blijft grenzen verleggen door nieuwe en innovatieve oplossingen op de markt te brengen voor het digitaal bedrukken van promotionele producten. Op PSI 2017 hebben wij voor ieder wat wils. Denk hierbij bijvoorbeeld aan unieke digitale benaderingen voor de branche die producenten van promotionele producten helpen om hun activiteiten rendabeler te maken en de concurrentie voor te blijven door concurrentievoordeel te realiseren.”

De Mimaki stand zal een prominente plaats innemen in het Technology Forum 2017 van de beurs, een interactieve ervaring met live productie van uniek promotiemateriaal op apparatuur die bezoekers kunnen overwegen om aan te schaffen voor hun activiteiten. Mimaki experts zullen aanwezig zijn om uitleg te geven over de voordelen van het inzetten van digitale printtechnologieën om op unieke en boeiende manieren waarde toe te voegen aan promotionele producten.

UJF-3042MkII-and-UJF-6042MkII
Er zullen uiteenlopende oplossingen worden getoond op de Mimaki stand, waaronder:

  • UJF-3042 MkII: Deze UV-vlakbedprinter heeft een compact tafelformaat van 300 mm x 420 mm en kan gebruikmaken van een breed scala aan Mimaki inkten om bedrukkingen van uitzonderlijke kwaliteit aan te brengen op verschillende soorten promotionele producten. Hij print op materialen tot 153 mm dik.
  • UJF-6042 MkII & CFL-605RT: Deze print- en snijoplossing combineert Mimaki’s nieuwe vlakbedprinter (met een tafelformaat van 610 mm x 420 mm) met haar CFL-605RT vlakbedsnijplotter. Deze compacte, veelzijdige, multifunctionele oplossing is ideaal om PET of andere kunststoffen te beprinten en ook te snijden met behulp van een ruime keuze aan snijfuncties. De oplossing is inclusief een krachtig snijsoftwarepakket als plug-in, die uitblinkt in gebruiksgemak en de kans op fouten minimaliseert.
  • UJF-7151 plus: Dit krachtige en betrouwbare digitale printalternatief voor traditioneel direct-to-object zeefdrukken wordt gedemonstreerd met live productie van twee verschillende toepassingen. De ene printer zal met LUS-350 flexibele inkt een digitale thermovormingstoepassing produceren en wordt getoond samen met een Formech 508FS vacuümvormmachine. Deze combinatie levert een complete oplossing op voor digitaal thermovormwerk. Mimaki LUS-350 is een unieke inkt die zich tot 350% laat uitrekken en geschikt is voor een breed scala aan thermovormingstoepassingen. Denk hierbij vooral aan toepassingen die uitzonderlijke hardheid en duurzaamheid vereisen, zoals automobielonderdelen. Een tweede UJF-7151 plus zal in actie te zien zijn met LH-100 inkt, een stijve inktreceptuur voor het digitaal bedrukken van harde oppervlakken die inkt met hogere hechtingseigenschappen vereisen.
  • CJV150-75: Dit geïntegreerde print- en snijsysteem wordt gedemonstreerd met creatieve inzet van zilverkleurige inkt voor toepassingen zoals promotionele labels en stickers. Het is beschikbaar met meerdere solventinktsets. Er zijn maar liefst tien kleuren om uit te kiezen, inclusief zilverkleurige, oranje, lichtzwarte en witte inkt. Deze leveren resultaten van extreem hoge kwaliteit met een krachtig kleurbereik.

UJF-7151plus-Product-Photo
 
“Onze stand zal oplossingen laten zien voor zowat elk denkbaar type promotionele producten, inclusief enkele toepassingen die aanwezigen zich nog niet hadden kunnen inbeelden”, voegde Horsten eraan toe. “Tijdens hun bezoek aan het Technology Forum 2017 zullen ze trouwens ook kunnen bekijken hoe Mimaki oplossingen integreren in een efficiënte end-to-end workflow. Kortom, dit is een beurs waar bezoekers huiswaarts keren met een heleboel ideeën op zak voor nieuwe zakelijke kansen!”
 
 
Afbeelding links: de UJF-7151

share: