Mimaki brengt unieke printoplossingen naar Luxepack en Print in Progress

Kwalitatief hoogwaardige digitale bedrukkingen rechtstreeks op luxe parfumflesjes, textiel en meer

Amsterdam, 4 september 2017

Packaging printed with UJF-6042 MkII

Mimaki neemt in de loop van oktober 2017 deel aan twee belangrijke branche-evenementen. Als partner-sponsor van Luxepack Monaco (2 tot en met 4 oktober) zal Mimaki er op stand DD2bis in hal Diaghilev mogelijkheden tonen voor het digitaal rechtstreeks bedrukken van luxeartikelen zoals parfumflesjes, evenals oplossingen voor het produceren van andere soorten luxeverpakkingen. Op Print in Progress in Parijs (11 en 12 oktober) zal het bedrijf (stand E18) te vinden zijn in twee hubs: Industrial Printer en Textile Transformer.

“Deze evenementen bieden ons uitstekende kansen om bezoekers deelgenoot te maken van bijzondere print- en verpakkingsoplossingen”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Op Luxepack zullen bezoekers beleven hoe men direct kan printen op luxe cilindrische artikelen zoals parfumflesjes en hoe opvallende high-end verpakkingen en prototypes on-demand te creëren zijn. We zullen ook voorbeelden van 3D-objecten laten zien die geproduceerd zijn door onze net gelanceerde 3D-printer, de 3DUJ-553. We zijn ervan overtuigd dat deze printer tal van ideeën voor prototyping, sample making en meer zal laten opborrelen.” Van den Broek vervolgt: “Op Print in Progress zullen aanwezigen als eerste twee gloednieuwe printers te zien krijgen die baanbrekende mogelijkheden introduceren voor grootformaat printtoepassingen in de markt voor sign & display graphics. Daarnaast zullen ze ook talrijke voorbeelden van digitale rechtstreekse textielbedrukking met Mimaki printoplossingen kunnen bekijken. Onze experts zullen aanwezig zijn om vragen te beantwoorden en aanbevelingen te doen op basis van de eigen bedrijfsbehoeften van geïnteresseerden. We kijken ernaar uit om op beide evenementen bezoekers te mogen verwelkomen.”

Luxepack Monaco: Waarde toevoegen aan high-end verpakkingen
Bezoekers aan de Mimaki stand op Luxepack zullen er onder andere dit zien:

  • De Mimaki UJF-3042MkII EX, een UV-vlakbedprinter van de nieuwe generatie die een unieke benadering van digitale bedrukking met toegevoegde waarde biedt door vier stappen in één te combineren. Hij biedt immers de mogelijkheid om primer aan te brengen voor sterke inkthechting, twee injecties witte inkt voor hoge printopaciteit, full-color CMYK-bedrukking én een doorzichtige oppervlaktebehandeling van de bedrukking, waarbij alles in één en dezelfde machinegang gebeurt. Deze uitstekende printer, die in mei op FESPA Hamburg werd voorgesteld aan het grote publiek, maakt het gemakkelijk om digitaal verpakkingsdrukwerk met hoge toegevoegde waarde te produceren voor uiteenlopende toepassingen, inclusief parfumflacons en high-end maatwerkverpakkingen.
  • Met de Mimaki 3DUJ-553 UV-LED-printoplossing geproduceerd 3D-printwerk, dat een nieuwe benadering van 3D-printen laten zien. Als ’s werelds eerste full-color 3D-printer maakt hij het mogelijk om kleurrealistische signs, prototypes, onderdelen, producten en andere 3D-geprinte toepassingen te produceren. Het tijdrovend met de hand beschilderen van 3D-geprinte objecten wordt op deze manier overbodig.

Packaging printed with UJF-6042 MkII

Print in Progress: Een breed scala aan toepassingen
Mimaki zal op dit belangrijke evenement in Parijs te vinden zijn in twee hubs:

  • In de Industrial Printer hub zal Mimaki de hierboven beschreven UJF-3042MkII EX tonen met focus op verpakkingen en het digitaal bedrukken van parfumflesjes, parfumverpakkingen en verpakkingssamples.
  • In de Textile Transformer hub zal Mimaki een selectie van sterke staaltjes textieldrukwerk tonen die gecreëerd zijn met verschillende textielprinttechnologieën. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sublimatieprints en direct-to-textile prints met gebruik van diverse inkten, waaronder sublimatie- en pigmentinkten.

Naast de UJF-7151plus UV-LED-printer, die ideaal is voor het creëren van speciale artikelen, merchandiseproducten, awards zoals bekers en trofeeën, maatwerk en meer, zullen op de Mimaki stand ook twee gloednieuwe printers te bewonderen zijn die digitale bedrukkingen met toegevoegde waarde opleveren en hierbij een hoge kwaliteit en hoge productiviteit garanderen.
“We verheugen ons op onze deelname aan deze twee boeiende evenementen”, voegt Van den Broek eraan toe. “Ze zijn niet alleen een ideale gelegenheid om banden aan te halen met bestaande klanten en nieuwe te ontmoeten, maar ook een geweldige kans om interessante en innovatieve ideeën te delen waarvan wij geloven dat ze de belangstelling zullen wekken van bezoekers.”

Printed textile applications

share: