Mimaki brengt innovatie naar InPrint 2014

Mimaki gebruikt Fantasie bij Innovatie tijdens InPrint

Met unieke, spannende toepassingen voor industrieel printen

Amsterdam, 13 maart 2014

inprint 2014

Mimaki kondigt vandaag aan dat het zal deelnemen aan InPrint, de beurs die binnenkort in combinatie met de Hannover Messe 2014 in Duitsland wordt gehouden. InPrint is de grootste handelsbeurs ter wereld die specifiek is gewijd aan printtechnologie die wordt ingezet bij industriële productie. De beurs wordt gehouden van 8 t/m 10 april en Mimaki is daar te vinden op stand nummer H16.

“Met de groeiende kwaliteit en mogelijkheden voor oplossingen met digitaal printen op textiel,” zegt Mike Horsten, Marketing Manager voor Mimaki Europe, “wordt digitaal printen op een brede reeks textielproducten ruimer geaccepteerd in een groter aantal marktsegmenten, zoals mode, interieurdecoratie, en sign- en displaymateriaal. Mimaki vervult al lange tijd een leidende rol in het verschaffen van hoge kwaliteit digitale printoplossingen op textiel, zoals voor gangbare textielsoorten voor testmarketing en voor kleinere oplagen van prints op textiel. Daarom tonen we enkele van onze vlakbed grootformaatprinters met UV-droging die een brede reeks aan industriële printtoepassingen kunnen vervaardigen. We vinden het uitdagend deelnemer te mogen zijn aan deze vakbeurs die als allereerste ooit geheel is gewijd aan printtoepassingen voor industriële productie. We zijn enthousiast over de oplossingen die we kunnen demonstreren aan bezoekers van deze beurs.”

Klik hier voor uw activatie code voor een gratis ticket voor Imprint

Oplossingen voor printen op textiel

Het hoogtepunt op de stand van Mimaki zullen ongetwijfeld deze uiterst functionele oplossingen voor printen op textiel zijn. De TS500-1800 is ‘s werelds snelste dye sublimatie printer”. Deze print op transferpapier en produceert daarbij heldere kleuren op kleding en voor soft signage, twee segmenten waar Mimaki een toenemende vraag ziet naar kleinere oplagen. Daarvoor is digitaal on-demand printen ideaal. Belangrijke functies die deze dye sublimatie printer een unieke plaats geven in de markt zijn:

  • Ongeëvenaarde printsnelheid van 150m2/uur op sublimatiepapier in de hoge snelheidsmodus. De TS500-1800 gebruikt nieuw ontwikkelde printkoppen die hoge snelheden bereiken in zowel de vier- als zeskleurenmodus. De printer heeft zes printkoppen, waarvan er drie gestapeld zijn.
  • Mistverwijderingsfilter – Het mistverwijderingsfilter voorkomt problemen veroorzaakt door inktmist en verbetert de stabiliteit van het printen als de inktmist zich zou ophopen in de printer.
  • Mimaki Ontgassings Module – De Mimaki ontgassingsmodule (MDM-20) elimineert de gassen of bubbels die optreden in de inkt tijdens het printproces, vermindert het gevaar van storing in de nozzles en verbetert de nauwkeurigheid waarmee de inktdruppels worden geplaatst. Deze module zorgt ervoor dat de printer niet ontgaste inktflessen kan gebruiken in plaats van de conventionele ontgaste inktpakken, hetgeen de inktkosten omlaag brengt.
  • Sb300 dye sublimatie inkt – Geoptimaliseerd voor het gebruik van dye sublimatie printen, heeft de Sb300 inkt een betaalbare prijs, droogt deze snel en produceert heldere kleuren. Sb300 inkt is verkrijgbaar in zes kleuren (Bk,Bl,M,Y,Lbl,Lm).
  • Auto Media Feeder (AMF) – Mimaki’s unieke Auto Media Feeder zorgt voor een stabiele inleg van materiaal en transport van printmaterialen, hetgeen de continue aanwezigheid van de operator tijdens het printen niet meer nodig maakt
  • Groter formaat van rolmateriaal – De TS500-1800 kan materiaalrollen tot 60kg en van 300mm in diameter verwerken. Ook dit verbetert de productiviteit waarmee de operator kan werken, omdat er minder wijzigingen in materiaal van node zijn. Grotere orders kunnen in één gang worden geprint zonder onderbreking, terwijl ook batches van kleinere orders die hetzelfde materiaal gebruiken makkelijker kunnen worden afgehandeld.

“Printen direct op harde substraten is eveneens een belangrijke kans voor industrieel printen, voor van alles, van materiaal voor decoratie thuis en op het werk tot en met promotionele producten,” zegt Horsten. “Ons portfolio omvat printers die een enorm brede reeks aan toepassingen met uitstekende kwaliteit en ook snel kunnen produceren.”

UV Printen direct op harde materialen

“Printing direct to rigid substrates is another huge industrial printing opportunity, for everything from point of purchase materials to promotional products,” Horsten said. “Our portfolio includes printers that can produce an extremely broad range of applications with exceptional quality and productivity.”

Tijdens InPrint:

  • UJF-6042. Deze UV vlakbedprinter met LED-droging en meerdere inktopties drukt direct af op materialen tot 150mm dik met een nauwkeurige en levendige afdrukkwaliteit die men gewoonlijk alleen vindt bij veel duurdere printers. Er worden zes kleuren en witte inkt ondersteund. Samen met de mogelijkheid om in een resolutie van 1800×1800 dpi en met een variabele druppelgrootte te printen, is de UJF-6042 uitgerust voor het leveren van een extreme nauwkeurigheid voor het plaatsten van inktdruppels op het materiaal. Voor fototoepassingen betekent het A2/formaat dat operators gelijktijdig twee pagina´s kunnen printen van een fotoalbum op A3-formaat. Voor kleinere formaten is het eenvoudig om een efficiënte afdruklayout samen te stellen, waardoor het weggooien van duur materiaal zoveel mogelijk wordt voorkomen en de gehele productietijd aanzienlijk korter is.
  • JFX500-2131. Deze UV printer beschikt over een gloednieuwe printkoptechnologie en geavanceerde LED-droging. De uitgekiende controle voor het bewegen van de koppen verschaft een uitzonderlijke hoge resolutie in afdrukkwaliteit die in staat is om lettertypen in corpsen van 2 punten weer te geven. Met printsnelheden tot wel 60 vierkante meter per uur met CMYK en 45 vierkante meter per uur met wit, verschaft de printer een ultieme productiviteit. Meerdere inktopties zorgen voor een brede reeks aan toepassingen, met zowel harde als flexibele inkten.
share: