Mimaki reikt creatievelingen inspiratie aan op Pure Digital 2018

“Build Your Imagination”: je verbeelding kracht bijzetten met inzicht in hoe digitaal printen nieuwe mogelijkheden opent

Mimaki heeft aangekondigd dat het inspirerende samples en de printers voor deze creaties meebrengt naar Pure Digital, dat van 17 tot en met 19 april plaatsvindt in Amsterdam. Mimaki zal er te vinden zijn op stand 12.107, die 48 vierkante meter inneemt. Mimaki is een Gold Partner op dit belangrijke event, dat de creatieve gemeenschap wil helpen om beter inzicht te krijgen in de mogelijkheden die digitaal printen voor hen opent. Deze eerste editie van Pure Digital vindt plaats op dezelfde locatie als Building Holland.

“Interacties met de creatieve community zijn altijd een leerrijke ervaring die loont”, zei Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Op basis van wat wij bedenken, komen zij met creatieve vondsten op de proppen die veel verder reiken dan wij ons ooit hadden kunnen inbeelden. We hoeven maar enkele mogelijkheden te tonen en hun creatieve denkproces komt al op gang! We zullen op Pure Digital niet alleen beschikbare printapparatuur bij ons hebben maar zullen ook enkele prachtige voorbeelden laten zien voor retail en home decor die zeker zullen inspireren. Onze stand is een must visit voor creatievelingen die Pure Digital bijwonen.”

Wat te zien

Naast prachtige samples die zeker nieuwe ideeën zullen laten opborrelen bij bezoekers aan Pure Digital, zal Mimaki ook haar UV-printtechnologie tonen om te demonstreren hoe deze te gebruiken om rechtstreeks te printen op uiteenlopende materialen voor interieurinrichting en architecturale doeleinden. Zo zullen deze oplossingen te zien zijn:

  • De UCJV300-160, een geïntegreerde print- en snijoplossing die ideaal is om te printen op raamillustraties, behangpapier en meer.
  • De UJF-3042MkII, die dankzij de mogelijkheid om meerdere verschillende typen inkten te gebruiken, het digitaal bedrukken van een zeer breed scala aan toepassingen en materialen ondersteunt, inclusief rechtstreeks printen op hout, metaal en glas.

Mimaki brengt ook samples mee die geproduceerd zijn op haar nieuwe en innovatieve 3DUJ-553 3D-printer, die te gebruiken is voor het creëren van gedetailleerde architecturale modellen en andere 3D-projecten. De printer heeft een aantal unieke capaciteiten, inclusief de mogelijkheid om objecten in meer dan 10 miljoen verschillende kleuren te produceren. Zo hoeven deze na de productie niet meer beschilderd te worden of op een andere manier gedecoreerd te worden.

share: