Mimaki brengt een minifabriek voor promotionele producten mee naar PSI 2018

Flexibiliteit, betaalbaarheid en rentabiliteit zijn belangrijke troeven die Mimaki zal demonstreren met behulp van technologieën voor digitale bedrukkingen van hoge kwaliteit

Amsterdam, 8 december 2017

Mimaki , heeft aangekondigd dat het aanwezig zal zijn op PSI 2018, de toonaangevende Europese vakbeurs voor de branche voor promotionele producten. Het evenement vindt van 9 tot met 11 januari 2018 plaats in de Messe Düsseldorf. Mimaki is er te vinden op stand B17 in hal 12. Het zal er niet alleen een van de breedste scala’s aan oplossingen in de branche tonen voor het digitaal bedrukken van promotionele artikelen, maar ook voorbeelden van 3D-geprinte promotionele artikelen. Deze innovatieve stand belooft dan ook een must-see te zijn op de beurs. De configuratie van de stand zal een minifabriek voor promotionele artikelen voorstellen, die bezoekers toont hoe gemakkelijk en betaalbaar het is om hun eigen promotionele productieomgeving te creëren met behulp van veelzijdige Mimaki oplossingen.

De inrichting van onze stand van 104 vierkante meter zal op realistische wijze een bedrijfs- of fabrieksomgeving simuleren die 24 uur per dag en 7 dagen per week een breed scala aan promotionele artikelen produceert”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Of het nu gaat om naadloos 360° printen op cilindrische artikelen zoals flessen met behulp van de Mimaki Kebab optie, telefoonhoesjes decoreren of met flexibele inkt printen op materialen met stretch- of buigeigenschappen: bezoekers zullen de oplossingen vinden die ze nodig hebben om concurrentievoordeel te garanderen.”

’s Werelds breedste scala aan oplossingen voor digitale promotionele bedrukkingen
Mimaki zal op de beurs demonstreren hoe oplossingen voor digitale bedrukkingen voor een aardverschuiving beloven te zorgen op het gebied van het bedrukken van promotionele artikelen. Het zien van deze creatieve oplossingen op de beurs zal bezoekers inspireren om de grenzen van digitaal bedrukken te verleggen. Zodat men kiest voor snelle, betaalbare en duurzame productie van unieke promotionele artikelen van hoge kwaliteit waarmee ze zich op de markt zullen onderscheiden van de rest. De volgende oplossingen zullen bezoekers kunnen ontdekken:

  • De Mimaki UJF-7151plus in actie, terwijl hij telefoonhoesjes van verschillende formaten evenals sleutelhangers van acryl digitaal bedrukt. De UJF-7151plus is een compacte UV LED direct-to-object printer. Hij maakt gebruik van state-of-the-arttechnologie om een krachtig en betrouwbaar digitaal alternatief te bieden voor traditionele zeefdrukactiviteiten. Met een printresolutie tot 1200 dpi ondersteunt de UJF-7151plus een printgebied van 710 x 510 mm. De machine maakt gebruik van proceskleur-, witte en doorzichtige inkten plus primer. Er wordt een Trotec lasersnijmachine in actie getoond, terwijl ze het acryl voor de sleutelhangers snijdt.
  • De Mimaki UJF-3042MkII en UJF-6042MkII.De UJF-3042MkII en de UJF-6042MkII zijn de nieuwste generatie UV-vlakbedprinters van Mimaki. De printers bieden meerdere inktopties en ondersteunen een brede waaier aan toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LUS-120 inkten, die zich tot 170% laten uitrekken voor het digitaal bedrukken van zachte materiaaloppervlakken, zoals portefeuillehoesjes voor smartphones. LUS-150 inkten hebben dan weer een rekbaarheid van 150% en zijn compatibel met een grote verscheidenheid van materialen. En de LH-100 stijve inkten zijn niet alleen perfect voor accessoires of huisstijlmiddelen die bestand moeten zijn tegen een hoge mate van slijtage, maar ook voor het digitaal bedrukken van glas, metaal en harsen. Op de beurs zijn deze printers in actie te zien, terwijl ze powerbanks, pennen, aluminium flessen en imitatieleren notitieboekjes digitaal bedrukken.
  • De UCJV300-160.Deze geïntegreerde roll-to-roll UV LED-print- en snijoplossing biedt een unieke mogelijkheid tot 4-laags dag-/nachtprinten. Een intern verlichtingssysteem maakt op één en hetzelfde sign twee verschillende beelden mogelijk: het ene beeld verschijnt wanneer het sign van achteren verlicht wordt (backlit), het andere wanneer dit niet het geval is.

“Mimaki oplossingen voor het digitaal bedrukken van promotionele artikelen bieden talrijke voordelen”, voegt van den Broek eraan toe. “We zijn ervan overtuigd dat bezoekers aangenaam verrast en geïnspireerd zullen worden door het scala aan materialen waarop ze kunnen printen. Een uitzonderlijke capaciteit van onze machines is de mogelijkheid om op oneffen oppervlakken te printen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaal bedrukken van de randen van een telefoonhoesje., zonder merkbaar kwaliteitsverlies. Dat onze LD modus het mogelijk maakt om te printen op een oneffen oppervlak met tot 4,5 mm verschil qua materiaaldikte, is iets wat volgens ons vrij bijzonder is in de branche. We kijken ernaar uit om nieuwe bedrijfskansen te bespreken met bezoekers aan onze stand!”

share: