Mimaki definieert de Toekomst van 3D in Full-Colour

Nieuwe 3DUJ-553 printer produceert ruim 10 miljoen kleuren in fijne lagen tot 20 micron

Mimaki heeft vandaag het officiële startschot gegeven van de lanceringscampagne van haar innovatieve 3D-printer: de 3DUJ-553. Hij is sinds januari 2018 commercieel verkrijgbaar. Uniek aan de Mimaki 3DUJ-553 3D-printer is dat hij dankzij zijn kleurcapaciteiten de mogelijkheid biedt om meer dan 10 miljoen kleuren te produceren in lagen tot zo fijn als 20 µm. Ook interessant is dat zijn in water oplosbaar ondersteuningsmateriaal gemakkelijk weg te wassen is, wat tijd bespaart en voorkomt dat het object beschadigd raakt bij het verwijderen van ondersteuningsmateriaal. Een extra troef is de beschikbaarheid van doorzichtige inkt, die het mogelijk maakt om doorschijnend 3D-printwerk te creëren.

“We zijn erg enthousiast dit baanbrekende product nu formeel op de markt te kunnen brengen in Europa”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Het maken van de overstap van systemen voor 2D-inkjetprinten met UV-uithardende inkten naar 3D-printen was een logische stap voor Mimaki. Wij hebben aanzienlijke R&D-middelen die we inzetten voor onze 3D-ontwikkelingsinspanningen. De Mimaki 3DUJ-553 is het eerste systeem waarmee we de 3D-markt betreden. Het maakt gebruik van een unieke techniek, die gebaseerd is op Mimaki’s geavanceerde technologie voor UV-inkjetprinten. Sinds onze eerste onthulling van de technologie op drupa 2016 hebben we uitstekende feedback gekregen uit de markt. We kijken ernaar uit om eens te meer een nieuw niveau van innovatie te introduceren in een opkomende markt.”

Over Mimaki’s 3D-printtechnologie

Er bestaan veel verschillende benaderingen van 3D-printen. Mimaki heeft gekozen voor een aanpak waarbij de printer druppeltjes vloeibaar fotopolymeer spuit en direct uithardt via UV. Door middel van het opbouwen van fijne lagen op het bouwvlak worden één of meerdere precieze 3D-modellen of -werkstukken gecreëerd. Overal waar overhangende delen of complexe vormen ondersteuning vereisen, zorgen de spuitmonden van de 3D-printer voor verwijderbare ondersteunende materiaaldepositie. Mimaki’s 3DUJ-553 onderscheidt zich in verschillende opzichten van andere 3D-printers dankzij onder andere deze voordelen:

  • Hij is de enige 3D-printer op de markt met capaciteiten die het mogelijk maken om objecten met ruim 10 miljoen kleuren te printen. Er kan gebruikgemaakt worden van kleurprofielen om kleuraccurate en kleurconsistente resultaten te garanderen. Dit betekent dat overschilderen niet vereist is, wat tijd en werk uitspaart.
  • Hij biedt witte inkt en ook doorzichtige inkt, die te mengen is met kleuren om een transparantie-effect toe te voegen aan het geprinte product.
  • Dankzij zijn in water oplosbare ondersteuningsmateriaal komt er geen handmatig werk aan te pas om tags of andere ondersteunende constructies door middel van snijden te verwijderen. Zo zijn zelfs de meest ingewikkelde ontwerpen te realiseren.
  • Hij biedt een maximaal bouwformaat van 50 x 50 x 30 cm, wat groter is dan vergelijkbare 3D-printers.

Om de lanceringscampagne af te trappen, heeft Mimaki specifiek voor de 3DUJ-553 een pagina gecreëerd waar bezoekers meer details vinden over het product. Deze is toegankelijk via mimakieurope.com/products/3d/.

Daarnaast nodigt Mimaki iedereen uit om de printer live in actie te zien op FESPA 2018, dat van 15 tot en met 18 mei plaatsvindt in Berlijn. Op stand 1.2-D20/D30 belooft Mimaki de show te stelen met echt spectaculaire hoogstandjes. “Onze 3D-experten zullen aanwezig zijn om bezoekers gedetailleerde uitleg te geven over de technologie en uit te leggen hoe ze nieuwe bedrijfskansen kan creëren voor hen”, vervolgt van den Broek. “Maar het belangrijkste van al is dat we willen dat ze geïnspireerd raken en het volste vertrouwen hebben dat ze met wat hulp van Mimaki hun activiteiten naar een hoger niveau kunnen tillen.”

share: