Mimaki demonstreert perfect bedrukte kunststofoplossingen op Fakuma 2014

Printen op kunststof stelt leveranciers in staat om creatievere en gepersonaliseerde eindproducten te leveren

Amsterdam, 6 oktober 2014

Mimaki gaat op Fakuma 2014 haar oplossingen tonen om prints van hoge kwaliteit te produceren op een breed scala aan materialen, variërend van plastic flessen en identiteitsbewijzen tot metalen platen. De internationale vakbeurs voor kunststofverwerking vindt van 14 tot en met 18 oktober plaats in de Neue Messe 1 in Friedrichshafen, Duitsland.

“De kunststofmarkt is een van de snelst groeiende sectoren in de industrie”, legt Mike Horsten uit, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Het toenemende gebruiksgemak van productieoplossingen valt samen met de groeiende vraag naar meer opvallende en creatieve materialen, waaronder zwarte, witte, zilverkleurige en transparante oplossingen. Dit zet leveranciers binnen deze markt ertoe aan om grenzen te verleggen op het gebied van ontwikkeling en creativiteit. We zijn blij om op Fakuma 2014 te kunnen tonen hoe wij leveranciers en hun klanten kunnen helpen en wat mogelijk is met onze oplossingen.”

Mimaki oplossingen voor printen op kunststof

Onder het motto Let’s Create… Together zal Mimaki op stand FW-18 (foyer) de aandacht vestigen op de vele mogelijkheden van haar UJF-3042 UV LED-vlakbedprinter. Deze printer is niet alleen ideaal voor kleine oplages maar ook voor on demand rechtstreeks printen op materialen tot 50 mm dik voor de meest uiteenlopende toepassingen, van kleurpotloden tot USB-sticks.

Op de beurs zal ook Mimaki’s A2-formaat UJF-6042 UV LED-vlakbedprinter te zien zijn. Met zijn superieure veelzijdigheid en resolutie van 1800 dpi x 1800 dpi print deze printer reproducties van fotokwaliteit op een vrijwel onbeperkt scala aan materialen, objecten en ondergronden van maximaal 150 mm dik. Deze oplossing is ideaal voor een groot aantal toepassingen, waaronder geschenken, allerlei soorten merchandiseproducten, 3D-lenticulaire toepassingen, fotoalbums en naamplaatjes.

Kebab-UJF-6042De printerconfiguratie op de beurs zal uitgerust zijn met de Kebab optie. Met behulp van rotatierollen zorgt de Kebab optie ervoor dat de printer kan printen op de gehele oppervlakte van een cilindrisch product. De optie is geschikt voor een breed scala aan materialen en formaten. Dankzij de gebruiksvriendelijke printinstellingen en functies en intuïtieve bediening kan de optie gemakkelijk in elke printproductieomgeving worden geïmplementeerd voor innovatieve personalisatie van een breed scala aan producten, van kaarsen tot flessen.

Horsten voegt eraan toe: “Deze oplossingen – en ook de rest van Mimaki’s portfolio – worden voortdurend verder ontwikkeld. Hierbij wordt steeds sterker de nadruk gelegd op duurzaamheid en innovatie. Hun mogelijkheden om in te spelen op de toegenomen marktvraag naar personalisatiediensten met toegevoegde waarde verbeteren de klantenbinding. De veelzijdigheid en substraatflexibiliteit van Mimaki’s Kebab optie zijn daar een perfect voorbeeld van.”

Samenwerking met Gravograph

Op de vijf dagen durende beurs, die meer dan 1700 exposanten trekt uit 35 landen, zal Mimaki Europe samenwerken met Gravograph. Deze specialist in graveren, snijden, zeefdruk en digitaal printen werkt met een scala aan materialen, waaronder aluminium, messing, brons, kunststof, plexiglas, glas en pvc. Op Fakuma zal het bedrijf vooral haar expertise in lasersnijden demonstreren.

“Onze partner Gravograph vult Mimaki’s aanbod perfect aan. Samen zullen we bezoekers aan Fakuma 2014 inspireren om hun creativiteit de vrije loop te laten en nieuwe manieren te vinden om zich met hun printproductie te onderscheiden van de concurrentie”, besluit Horsten.

Journalisten die een afspraak willen maken voor een gesprek of een rondleiding op de stand met iemand van het Mimaki team, kunnen contact opnemen met Maya Staels van duomedia via maya.s@duomedia.com of telefonisch via 0032 487 98 21 61 (mobiel).

share: