Mimaki Europe kondigt LA serie grootformaat laminatoren met hulpverwarming en bijbehorende film aan

Onderdeel van compleet, geharmoniseerd systeem voor printen en afwerken met minimalisering van silvering bij het lamineren van UV-drogende inkten

Amsterdam, 9 oktober 2017

laminatoren LA-160_LA-170
Mimaki heeft vandaag de LA serie van grootformaat laminatoren met hulpverwarming en bijbehorende lamineerfilm aangekondigd. De nieuwe lamineerfilm maakt gebruik van een unieke lijm die het silvering effect minimaliseert, dat vaak kan optreden bij het lamineren van producten die geprint zijn met UV-drogende inkten. Het LA-160W laminatormodel wordt tijdens Viscom Italia getoond op de Bompan stand (paviljoen nr. 8, stand E23/E27/G20). De beurs vindt plaats van 12 tot en met 14 oktober.

“Mimaki blijft innovatieve oplossingen op de markt brengen die bedrijven voor sign & display graphics en andere ondernemingen in staat stellen om sneller, gemakkelijker en rendabeler uitstekende full-color signs & display graphics te produceren”, zei Ronald Van den Broek van Mimaki Europe. “Deze lamineeroplossing is een nieuw voorbeeld van innovatie. Gecombineerd met Mimaki’s nieuwe UCJV serie van print- en snijoplossingen levert dit een kant-en-klaar aanbod op dat bedrijven helpt om meer winst te bereiken.”

Belangrijkste kenmerken

  • Hulpverwarming zorgt voor superieure afwerking: Laminatoren van de LA serie zijn systemen met hulpverwarming, d.m.v. een verwarmbare rol met een maximale temperatuur van 60 °C die zorgt voor een betere hechting van de overlaminaatfilm, en dan vooral op oppervlakken die geprint zijn met UV-drogende inkten. Zo beperkt deze hulpverwarming de kans van optreden van het silvering effect, dat kan ontstaan bij drukgevoelige overlaminaten. Vanwege instantdroging hebben UV-inkten de neiging om een licht oneffen oppervlak te hebben. Hierdoor kunnen tijdens het lamineerproces luchtbellen ingesloten raken en zilverkleurige spikkels veroorzaken, die afbreuk kunnen doen aan het uitzicht van het product.
  • Snelle doorvoersnelheden: Dankzij lamineersnelheden van tot wel 7,5 strekkende meter per minuut, wat neerkomt op bijna 12,7 cm per seconde, kan het afwerkingsproces gelijke tred houden met de productie en knelpunten in de productie voorkomen.
  • Eenvoudige en betrouwbare werking: Deze gebruiksvriendelijke laminator biedt alle functies op één bedieningspaneel met gemakkelijke toegang tot de drukhendel en het voetpedaal. Interessant hierbij is dat een oproleenheid het gemakkelijk maakt om op je eentje het hele proces te verzorgen.
  • Mimaki Vision Laminate: Als film die speciaal ontwikkeld is voor gebruik in combinatie met UV-drogende inkten en laminatoren van de LA serie, levert Mimaki Vision Laminate 310 (glans) een verfijnde finish op met een glanzende look-and-feel, terwijl de helderheid van de kleuren van de print behouden blijft. Dit overlaminaat van hoge kwaliteit voor lamineren met hulpverwarming is ook een rendabel alternatief voor films voor koud lamineren.

Compleet systeem van Mimaki

Laminatoren van de LA serie met Mimaki Vision Laminate als film zijn de ideale bondgenoten voor een UV-LED-snij- en printsysteem van de UCJV serie. Dankzij instantdroging zijn UCJV prints direct af te werken op een laminator van de LA serie. Deze complete, geharmoniseerde oplossing zorgt voor betrouwbare prestaties en kwaliteitsresultaten voor toepassingen waar een beschermend overlaminaat de voorkeur geniet.

Beschikbaarheid

Verwacht wordt dat laminatoren van de LA serie eind 2017 beschikbaar zullen zijn. Er zullen twee modellen beschikbaar zijn: het 158-cm LA-160W model en het 170-cm LA-170W model. Mimaki Vision Laminate 310 zal ook in twee formaten beschikbaar zijn: 310-137 (137 cm) en 310-152 (152 cm).

Productspecificaties

Mimaki LA-160W & LA-170W

Specificatie LA-160W LA-170W
Instelbare mediabreedte Max. 1.580 mm Max. 1.700 mm
Lamineersnelheid Max. 7,5 m/minuut
Filmdikte Max. 35 mm
Kerndiameter 76,2 mm
Verwarmingstemperatuur Max. 60 °C
Stroomverbruik 1.800 W of minder
Bevestigingsas

(met schaalverdeling voor meetdoeleinden)

76,2 mm x 5 stuks
Buitenafmetingen (B x D x H) 2.000 x 550 x 1.280 mm 2.100 x 550 x 1.280 mm
Gewicht 205 kg 220 kg

*De specificaties, ontwerpen en afmetingen die vermeld worden in deze lijst, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden vanwege technische verbetering enz.

 

Mimaki Vision Laminate 310-137(Glans)

Specificatie Mimaki Vision Laminate 310-137 (glans)
Formaat 1.370 mm x 50 m
Materiaal Gekalanderd PVC
Finish Glanzend
Filmkleur Transparant
Rugpapier Pergamijn
Filmdikte 0,07 mm (representatieve waarde) (inclusief lijm)
Duurzaamheid buiten 3 jaar (naar schatting)
share: