Mimaki gaat innovaties, leuke en nieuwe ideeën in de kijker zetten op C!Print 2018

Aandacht voor personalisatie van een breed scala aan artikelen als antwoord op de toegenomen vraag naar artikelen, kleding en interieurdecoratie op maat bij millennials

Mimaki heeft aangekondigd dat het aanwezig zal zijn op C!Print 2018 in Lyon, Frankrijk. Mimaki zal op de beurs te vinden zijn op stand 2K14. De configuratie van de interactieve stand zal uiteenlopende toepassingen laten zien die te realiseren zijn met Mimaki’s toonaangevende mogelijkheden voor digitale bedrukkingen als ideale oplossingen voor het creëren van unieke, gepersonaliseerde artikelen. Daarnaast zal Mimaki eens te meer aanwezig zijn in de PLUG & PLAY ruimte van de beurs. Ook hier ligt de focus op personalisatie.

“Ons doel is om de Mimaki stand leuk, interactief en leerrijk te maken”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “We willen dat bezoekers geïnspireerd raken door de mogelijkheden en inzicht krijgen in hoe ze bij thuiskomst nieuwe gepersonaliseerde artikelen kunnen creëren voor werk of vrije tijd. Bezoekers zullen niet alleen kunnen ervaren hoe print- en snijoplossingen van Mimaki personalisatie van vrijwel alles gemakkelijk en betaalbaar maken, ze krijgen van ons ook een speciaal aandenken aan de beurs mee naar huis: een foto met hen met op de achtergrond onze ruimte met samples of een achtergrond naar keuze.”

Mimaki zal live demonstraties geven van het printen van gepersonaliseerde toepassingen met uiteenlopende inkjetprinttechnologieën, van UV-drogende tot dye-sublimatie- en solventprinters. “Mimaki biedt inkjetprinttechnologie die geschikt is om van alles en nog wat te creëren, van signs en display graphics – met onder andere onze mogelijkheid tot 4-laags dag-/nachtprinten – tot promotionele artikelen, interieurdecoratie en nog veel meer”, voegde van den Broek eraan toe. “We zijn ervan overtuigd dat bezoekers versteld zullen staan van de mogelijkheden!”

’s Werelds breedste scala aan oplossingen voor digitale promotionele bedrukkingen

Mimaki zal op de beurs demonstreren hoe oplossingen voor digitale bedrukkingen voor een aardverschuiving beloven te zorgen op het gebied van het bedrukken van gepersonaliseerde artikelen, maatwerk en kleine productieruns op een breed scala aan materialen. Het zien van de innovatieve oplossingen op de beurs zal bezoekers inspireren om de grenzen van digitaal bedrukken te verleggen. Zo kunnen ze kiezen voor snelle, betaalbare en duurzame productie van unieke gepersonaliseerde artikelen van hoge kwaliteit, waarmee mensen zich kunnen onderscheiden in het bedrijfsleven en in hun persoonlijke levensstijl. Te zien zijn:

  • De Mimaki UJF-7151plus in actie, terwijl hij telefoonhoesjes van verschillende formaten digitaal bedrukt. De UJF-7151plus is een direct-to-object UV LED-vlakbedprinter. Hij maakt gebruik van state-of-the-arttechnologie om een krachtig en betrouwbaar digitaal alternatief te bieden voor traditionele zeefdrukactiviteiten. Met een printresolutie tot 1200 dpi ondersteunt de UJF-7151plus een printgebied van 710 x 510 mm met proceskleur-, witte en doorzichtige inkten plus primer.
  • De Mimaki UJF-3042MkII. De UJF-3042MkII vertegenwoordigt de nieuwste generatie UV-vlakbedprinters van Mimaki. Deze printer biedt meerdere inktopties en ondersteunt een breed scala aan toepassingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan LUS-120 inkten, die zich tot 170% laten uitrekken voor het digitaal bedrukken van zachte materiaaloppervlakken, zoals portefeuillehoesjes voor smartphones. De LH-100 stijve inkten zijn dan weer niet alleen perfect voor accessoires of huisstijlmiddelen die bestand moeten zijn tegen een hoge mate van slijtage, maar ook voor het digitaal bedrukken van glas, metaal en harsen. De UJF-3042MkII wordt ook ingezet in het PLUG & PLAY paviljoen van de beurs, waar bezoekers de kans krijgen om promotionele artikelen te personaliseren.
  • De UCJV300-160. Deze geïntegreerde roll-to-roll UV LED-print- en snijoplossing biedt een unieke mogelijkheid tot 4-laags dag-/nachtprinten. Een intern verlichtingssysteem maakt op één en hetzelfde sign twee verschillende beelden mogelijk: het ene beeld verschijnt wanneer het sign van achteren verlicht wordt (backlit), het andere wanneer dit niet het geval is. De LED-droging van de oplossing maakt het mogelijk om gebruik te maken van een ruimere keuze aan media, inclusief ongecoate printmedia en talrijke thin-film-substraten die mogelijk te hittegevoelig zijn voor latex- of solventsystemen met fixatie onder hoge warmte.
  • De JFX200-2531. Vergeleken met het instapmodel JFX200-2513, biedt deze JFX200-2531 UV LED-vlakbedprinter een twee keer zo groot printgebied en een unieke productiviteitsverhogende snelwisselfunctie (“toggle print”), die operators in staat stelt om een nieuwe plaat te laden terwijl de printer nog bezig is met het printen van een andere. Hij ondersteunt media tot zo groot als 2,5 x 3,1 meter, wat het toepassingsbereik vergroot. Zo is deze inkjetprinter geschikt voor grote signs, wanddecoraties, deuren en andere grote toepassingen.
  • De Mimaki JV150 and CJV150. Deze solventprinters met levendige inktsoorten, waaronder oranje en lichtzwarte inkten, combineren hoge prestaties, creativiteit en veelzijdigheid in een rendabel pakket voor signmakers, display graphics professionals en printbedrijven. De CJV150 biedt een geïntegreerde snijplotter om de productie extra efficiënt te laten verlopen.
  • DeTS300P-1800. Deze dye-sublimatieprinter is speciaal ontwikkeld voor het digitaal bedrukken van textiel en combineert het voordeel van rendabel digitaal bedrukken met behoud van hoge kwaliteit en hoge productiviteit. De TS300P-1800 is perfect geschikt voor het creëren van mode, kleding, sportkleding, binnenhuisarchitectuur en POS-materialen. Hij maakt gebruik van state-of-the-arttechnologie om nieuwe prestatiebenchmarks te zetten voor de sector.

Van den Broek besluit: “We zijn ervan overtuigd dat bezoekers aangenaam verrast en geïnspireerd zullen worden door het scala aan materialen waarop ze kunnen printen, en de ruime keuze aan unieke – en leuke – gepersonaliseerde artikelen die te creëren zijn. Een unieke capaciteit die belangrijk is in deze markt, is de mogelijkheid om op oneffen oppervlakken te printen. Ik denk hierbij bijvoorbeeld aan het digitaal bedrukken van de randen van een telefoonhoesje, zonder merkbaar kwaliteitsverlies. Dat onze LD modus het mogelijk maakt om te printen op een oneffen oppervlak met tot 4,5 mm verschil qua materiaaldikte, is iets wat volgens ons vrij uniek is in de branche. We kijken ernaar uit om feedback te krijgen van bezoekers aan onze stand en te horen hoe de Mimaki oplossingen hen inspireren en aanzetten!”

share: