Mimaki gaat textielprinten van hoge kwaliteit tonen op InPrint 2014

InPrint Founding Sponsor Mimaki gaat textielprinten van hoge kwaliteit tonen op InPrint 2014

Amsterdam, 22 januari 2014

TS500-1800
Mimaki Europe zal op de InPrint beurs sterk focussen op printdemonstraties op diverse soorten stoffen. Om de brede portfolio van textielprinters in de kijker te zetten, zal Mimaki op stand H16 niet alleen de TS500-1800 sublimatie transfer printer demonstreren, maar ook oplossingen uit de UJF serie en JFX500-2131. “We leggen voordurend de lat hoger wat betreft kosten, kwaliteit en flexibiliteit voor het kwalitatief printen van kleine oplagen textiel, zelfs als het gaat om elastische materialen”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA, Mimaki Europe B.V.

Mimaki is er zeer trots op een Founding Partner te zijn van InPrint 2014. Met alle expertise en innovatieve industriële ontwerpconcepten heeft Mimaki een sterk profiel op het gebied van industriële print en is het perfect gepositioneerd om prominent deel te nemen aan deze beurs. Industrieel printen beleeft een enorme opmars en inkjettechnologie speelt een belangrijke rol in deze snel groeiende markt. Bezoekers zullen ongetwijfeld onder de indruk zijn van het brede scala aan veelbelovende en interessante zakelijke kansen die worden gecreëerd door Mimaki’s portfolio van innovatieve producten op basis van de UV-drogende inkjettechnologie van het bedrijf.

Frazer Chesterman, Co-Director, InPrint, vult aan: “Ik ben blij dat Mike een van de InPrint Ambassadors is en dat Mimaki heeft meegeholpen aan de totstandkoming van InPrint. We zijn erin geslaagd om een evenement te creëren dat beter inspeelt op de behoeften van de markt. InPrint heeft zich terecht al gepositioneerd als een van de belangrijkste nieuwe evenementen in de Europese grafische industrie sinds jaren. Bijna iedereen die we ontmoeten, is het erover eens dat industrieel printen een enorme kans biedt voor iedereen uit het vak.”

Horsten besluit: “Industrieel printen is een belangrijk productieproces en de maakindustrie maakt steeds vaker gebruik van inkjettechnologie. Mimaki’s innovatieve printtechnologieën kunnen in zeer uiteenlopende branches worden ingezet voor de productie van tal van producten. De InPrint beurs is een toekomstgericht platform waar we Europese beslissers te woord kunnen staan die meer inzicht willen in de innovaties op het gebied van industriële printproductie. We zijn ervan overtuigd dat Mimaki’s printers de gestage overstap naar digitaal printen zullen versnellen in de wereld van het printen op textiel of op kleding. Modeontwerpers en andere marktspelers in deze industrie zijn nu in staat opvallende producten in kleine oplagen digitaal te printen op unieke materialen die voordien niet digitaal beprint konden worden. Het gaat hierbij om katoen, zijde, hennep en rayon – populaire materialen in de wereld van modeontwerp. We verheugen ons erop om op InPrint 2014 te demonstreren dat Mimaki printers resultaten van hoge kwaliteit produceren.”

share: