Mimaki gaat voor groenere grootformaat

Mimaki gaat voor groenere grootformaat tijdens de Grafische Vakbeurs 2013

Amsterdam, 18 januari 2013

Mimaki Europe zal tijdens de Grafische vakbeurs 2013 (22-24 januari 2013) in Gorinchem vooral twee printers naar voren schuiven: UJF-6042 en JFX500-2131. Het Mimaki team zal non-stop demo’s draaien op beide printers om bezoekers waar voor hun ticket te geven.

mimaki ujf 6042De UJF-6042 werd ontzettend goed onthaald. Dankzij het A2 vlakbed kan men grotere materialen verwerken en drukken op substraten tot 150mm dik. De balvormige transport mechanisme zorgt er voor dat inktdruppels uiterst nauwkeurig op het materiaal geplaatst kunnen worden. Met een resolutie van 1800×1800 dpi en een variabele druppelgrootte met een minimale afmeting van 4 picoliter garandeert de printer ook betere verlooptinten, waardoor het eindresultaat bijna fotokwaliteit aflevert.
jfx500 2131De JFX500-2131 is het paradepaard uit de Mimaki stal. Deze grootformaat UV-LED vlakbedprinter met meerdere inktopties zorgt voor een nieuwe standaard voor grootformaat printen qua snelheid, flexibiliteit, kwaliteit en duurzaamheid. Met printsnelheden tot wel 60 vierkante meter per uur, is de Mimaki JFX500-2131 de snelste printer in zijn klasse. Hiermee zet Mimaki een nieuwe efficiëntie, kwaliteit en prijs/prestatie verhouding neer voor de sign-branche, de grafische industrie en voor de grootformaat displaymarkt.

Deze printer bevat de nieuwe Mimaki piezo printkop waardoor printsnelheden tot 60m²/uur met CMYK mogelijk zijn. Hij is uitgerust met UV-LED curing technologie en wordt bestuurd door een Intelligent Microstepping System (IMS) dat een nauwkeurige plaatsing van de inktdruppels garandeert. De Mimaki Advanced Pass System (MAPS) optie zorgt er dan weer voor dat de UV droging gelijkmatiger wordt uitgevoerd, waardoor het banding effect wordt geëlimineerd.

Mike Horsten, Marketing Manager EMEA bij Mimaki Europe, benadrukt dat beide printers zijn ontwikkeld vanuit een sterke groene visie: “Drukken met UV droging minimaliseert de VOC uitstoot en het stroomverbruik, waardoor een veel langere levenscyclus en een verhoogde operabiliteit kunnen worden gegarandeerd. Het volledige Mimaki team staat klaar om de bezoekers deskundig te woord te staan.”

 

Bezoekers kunnen de Mimaki crew vinden op stand nr. 216 tijdens de beurs.

Op Twitter kan men @MimakiEurope of de hashtag #GVG13 volgen met meer nieuws.

share: