Mimaki helpt productieworkflow van label- en verpakkingsprofessionals te revolutioneren op Labelexpo Europe 2017

Laat merken en converters speciale of gepersonaliseerde kleine oplagen betaalbaar produceren

Amsterdam, 26 juni 2017

Mimaki heeft aangekondigd dat het een breed scala aan innovatieve digitale print- en snijoplossingen voor kleine en gepersonaliseerde oplagen labels en verpakkingen zal meebrengen naar Labelexpo Europe 2017. De beurs vindt van 25 tot en met 28 september plaats in Brussel onder het thema “Gain an Unfair Advantage”. Mimaki experts zullen op Stand 8A08 aanwezig zijn om bezoekers te helpen dit doel te realiseren.

“Met het oog op betere marktprestaties zijn merken steeds meer op zoek naar manieren om zich te onderscheiden op het gebied van labels en verpakkingen”, zegt Ronald Van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Hoewel dit een effectieve aanpak is voor merken, kunnen conventionele label- en verpakkingsworkflows onder druk komen te staan door de kleinere oplagen en snellere time-to-market die deze strategieën eisen. Bovendien is er een groeiende behoefte aan snelle productie van samples en mock-ups om het ontwerpproces sneller te laten verlopen. Bij Mimaki hebben we hard gewerkt aan het ontwikkelen van innovatieve, betaalbare manieren om ervoor te zorgen dat label- en verpakkingsconverters kunnen voldoen aan deze veranderende vereisten van klanten. Bezoekers aan onze stand zullen dit in actie zien.”

Mimaki UJF7151+Rechtstreeks printen op stijve substraten
Op de beurs zal Mimaki haar UJF-7151plus gebruiken om rechtstreeks te printen op stijve substraten voor het creëren van hoogwaardige naamplaatjes, die geschikt zijn voor industriële markerings- of plakkaattoepassingen. Daarnaast zal in combinatie met de printer een klein lasersnijapparaat gebruikt worden om stijve labels te snijden tot afgewerkt product. Bezoekers zullen aangenaam verrast zijn over de eenvoud en betaalbaarheid die deze oplossing biedt., voornamelijk voor de de productie van kleine oplagen industriële toepassingen, zoals identificatieplaten of nummerplaten. De UJF-7151plus, een compacte UV LED direct-to-object printer, maakt gebruik van state-of-the-arttechnologie om een krachtig en betrouwbaar digitaal alternatief te bieden voor traditionele zeefdrukactiviteiten. Met een printresolutie tot 1200 dpi ondersteunt de UJF-7151plus een printgebied van 710 x 510 mm met proceskleur-, witte en doorzichtige inkten plus primer.

cjv150-75Zilverkleurige inkt voor prachtige labels
Mimaki zal ook het printen en snijden van kwalitatief hoogwaardige gespecialiseerde labels met zilverkleurige inkt tonen. De geïntegreerde printer- en snijplotteroplossingen uit de CJV150 Serie combineren hoge prestaties, creativiteit en veelzijdigheid in een rendabele oplossing voor het printen van labels met levendige inktsoorten, waaronder zilver, oranje en lichtzwart. Met een resolutie tot 1440 dpi en snelheden tot 56,2 m² is deze printer met solventinkt een handige aanwinst voor elke labelconvertingomgeving.

Op snelheid met golfkarton
Rechtstreekse digitale golfkartonbedrukking is een ander brandend actueel onderwerp dat Mimaki zal aansnijden tijdens Labelexpo Europe 2017. “Van dozen tot in-store displays: met de combinatie van de Mimaki UJF-6042MkII printer en de CFL-605RT snijtafel kunnen bedrijven snel en betaalbaar uiteenlopende golfkartontoepassingen produceren met prachtige graphics die zeker de aandacht zullen trekken”, voegt Van den Broek eraan toe.

Met een maximaal printgebied van 610 x 420 mm zorgt de UJF-6042MkII LED UV-vlakbedprinter voor productiviteitswinst en gebruiksgemak bij on-demand direct-to-corrugated printing. Hij is ook ideaal voor andere label- en verpakkingstoepassingen, evenals voor het creëren van signs, displays en andere grafisch sterke toepassingen op substraten tot 153 mm dik. Qua inkten biedt hij keuze uit LH-100 (een harde UV-drogende inkt met hoge kras- en chemische bestendigheid en schitterende kleurenreproductie) of LUS-120 (geschikt om te printen op zachte materialen). Elke inkt is verkrijgbaar in negen kleuren, inclusief wit, doorzichtig en primer.


Printen op 360°-oppervlakken
Mimaki toont ook haar populaire Kebab optie, een betaalbare direct-to-object 360°-printoplossing. Op de beurs wordt de Kebab optie met de Mimaki UJF-3042MkII LED UV-vlakbedprinter in actie getoond op glazen en plastic flessen.

Van den Broek besluit: “We kijken er echt naar uit om bezoekers te mogen verwelkomen op onze stand op Labelexpo Europe 2017 en manieren te laten ontdekken die hen zullen helpen om een ‘unfair advantage’ te behalen in de label- en verpakkingsmarkt, waar de concurrentie erg hevig is en alles snel evolueert. We hebben veel innovatieve ideeën die we graag met hen zouden delen. We geloven dat deze gesprekken een aanzet kunnen geven tot extra creatieve aanpakken, die ze bij thuiskomst kunnen toepassen in hun activiteiten met het oog op aanhoudende groei, rentabiliteit en concurrentievoordeel.”

share: