Mimaki inkten slepen felbegeerd GREENGUARD GOLD keurmerk in de wacht

greenguardAmsterdam, 19 mei 2015
Mimaki is verheugd bekend te kunnen maken dat het de GREENGUARD GOLD certificering heeft behaald voor vooraanstaande Mimaki inkten zoals SS21, LX101, LH-100, LUS-150 en LUS-200.

De GREENGUARD GOLD certificering hanteert extra strenge certificeringscriteria en houdt rekening met veiligheidsaspecten om te garanderen dat het gecertificeerde product veilig is voor binnentoepassingen in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen. GREENGUARD is een certificeringsprogramma van UL Environment, een business unit van UL (Underwriters Laboratories). Het GREENGUARD keurmerk wordt verleend door een onafhankelijke, volgens ISO-IEC Guide 65:1996 geaccrediteerde certificerende instantie: het Greenguard Environmental Institute. De certificering helpt fabrikanten om voor binnentoepassingen producten en materialen met lage chemische emissies te maken die een gezondere binnenluchtkwaliteit opleveren in alle eindgebruiksomgevingen, inclusief scholen en zorginstellingen. Tegelijkertijd helpt de certificering kopers bij het kiezen.

De certificeringsnormen leggen emissiecriteria op waaraan moet worden voldaan om in aanmerking te komen voor de GREENGUARD certificering. Er zijn ook extra verificatieverplichtingen voordat de certificering kan worden toegekend. Na de eerste certificering zorgen permanente en verplichte test-, documentatie- en verificatieprocedures ervoor dat het product blijft voldoen aan de eisen.
“Om te voldoen aan de GREENGUARD eisen, moet je als bedrijf investeren in uitgebreide R&D-inspanningen en je blijven inzetten om inkten te ontwikkelen die technologisch de meest geavanceerde zijn en tegelijkertijd ook de veiligste zijn”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Het marktbereik van Mimaki producten groeit in een razendsnel tempo. Deze certificering biedt ons, onze klanten en mensen in het algemeen gemoedsrust en extra garanties dat Mimaki printoplossingen kunnen worden ingezet voor een breed scala aan eindgebruiksdoeleinden, inclusief binnentoepassingen in scholen en zorgomgevingen.”

Horsten besluit: “Na het behalen van het OEKO-TEX® keurmerk voor direct huidcontact bevestigen we met deze certificering eens te meer onze toewijding om klanten te helpen proactief en creatief te opereren in de meest uiteenlopende markten, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over de veiligheid van hun inkten.”

share: