Mimaki introduceert innovatieve zakelijke kansen

Mimaki introduceert innovatieve zakelijke kansen voor producenten tijdens K 2013

Betaalbaar, gepersonaliseerd en on demand printen en afwerken van plastic en rubber producten staan garant voor ongelimiteerde productiemogelijkheden

Amsterdam, 8 oktober 2013

Mimaki zal innovatieve oplossingen voor het digitaal fabriceren van plastic en rubber producten tonen tijdens K 2013, de belangrijkste internationale beurs voor plastic en rubber producten. De beurs vindt plaats van 16 t/m 23 oktober in Düsseldorf. Mimaki bevindt zich in Hal 12, Stand A33.

“Iedereen die in de plastics markt actief is, moet gewoon naar K 2013 komen,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA van Mimaki Europe. “We hebben er op deze beurs voor gekozen om nieuwe producten en ideeën voor toepassingen te tonen die volgens ons veel nieuwe zakelijke kansen voor bezoekers zullen genereren. Dit omvat onder meer printen op en snijden van rubber vellen, printen op plastic kaarten, en een geautomatiseerde oplossing voor het on demand printen van promotionele en andere producten – een toepassing die tot acht uur kan werken zonder operator. We zijn ervan overtuigd dat bezoekers onze stand net zo opgetogen zullen verlaten als wij op dit moment al zijn over deze toepassingen.”

PrintROBO – gloednieuwe oplossingen voor printen on demand zonder operator


Mimaki is trots de PrintROBO te kunnen Print Robo presenteren tijdens K 2013. Deze gloednieuwe digitale machine voor het on demand maken van producten zal tijdens K 2013 voor de eerste keer plastic kaarten bedrukken. Dat gebeurt in een resolutie tot 1800 dpi in full colour (met een minimale 4 picoliter inktdruppelgrootte) en op materialen tot 150 mm dik. Dit automatische, direct UV-drogende printsysteem met weinig energie vereisende LED-droging, produceert een revolutionaire kwaliteit en productiviteit. PrintROBO kan worden voorzien van twee ‘jig plaatmagazijnen’, elk voor nauwkeurige en herhaalbare inleg en uitleg, en kan daarmee tot 50 verschillende sjablonen maken zonder toezicht van een operator. De barcodes op de Jig platen voorkomen potentiële productiefouten en zorgen ervoor dat PrintROBO automatisch juist instelt op de hoogte van het materiaal. Op maat gemaakte promotionele geschenken, display kaarten, naamkaartjes, controlepanelen, pennen, kantoorartikelen, sleutelringen, geschenkdoosjes, USB sticks, hoesjes voor mobiele telefoons en laptops, signproducten in kleinformaat en andere artikelen worden vervaardigd zonder verspilling van materiaal en met minimale voorbereiding. PrintROBO biedt drie verschillende mogelijkheden voor UV-drogende inkten:

  • LH-100 Harde UV inkt voor weerstand tegen krassen en chemische producten en voor kleurechtheid. Verkrijgbaar in CMYK, wit, transparant en met een automatische primer optie.
  • LF-200 Flexibele UV inkt voor het uitrekken van de inkt tot wel 200% tijdens de afwerking. Beschikbaar in CMYK en wit.
  • LF-140 inkt biedt een sterke gradatie in 6-kleurenprints en is flexibeler dan de LH-100 inkt. Verkrijgbaar in CMYK, licht cyaan, licht magenta, wit en met een automatische primer optie.

Andere producten van Mimaki die te zien zijn tijdens de beurs:

  • UJF-6042: Deze A2-formaat vlakbed UV printer beschikt over een bolschroefvormig transportmechanisme  dat tot nu toe alleen te vinden was in zeer dure vlakbedprinters. Dit zeer precieze transportmechanisme  vergroot de nauwkeurigheid waarmee inktdruppels op het substraat vallen aanzienlijk. Tijdens de beurs zal Mimaki de veelzijdigheid van deze printer demonstreren op een grote reeks materialen, van metalen platen en plastic kaarten tot promotionele producten.
  • CF2 Serie Snijplotter: Deze digitale snijtafel beschikt over twee verschillende snijkoppen. De Tangentiële Snijkop draait de bladen tijdens het snijden, terwijl de motor het optillen van de bladen controleert en draait zodat elke snijpositie begint onder de exact juiste hoek. Deze snijkop kan worden gebruikt om materiaal te snijden dat varieert van zacht tot hard, tot 2,5 cm dik. De Reciproke Snijkop kan op- en neerwaartse bewegingen van het snijblad veroorzaken met een snelheid van 7000 keer per minuut, in aanvulling op het tangentiële snijden. Het is uitermate geschikt voor het snijden van samengestelde papiersoorten, karton en schuim tot 2 cm dikte. Beide methoden geven een zeer hoogwaardige afwerking. Tijdens de beurs toont de CF2 Serie snijplotter het snijden van rubber vellen.

“We kijken uit naar enthousiaste en levendige discussies met onze bezoekers tijdens K 2013,” voegt Horsten hieraan toe. “We hebben allerlei ideeën voor toepassingen die de behoeften van maakbedrijven precies invullen, aangevuld met een productiemodel dat het beste biedt qua productiviteit en flexibiliteit.”

share: