Mimaki kondigt de nieuwe JFX200-2513 aan

Mimaki brengt vlakbed grootformaat printen naar een bredere reeks grafische bedrijven met de JFX200-2513

Instapmodel voor UV inkjet vlakbed printen biedt CMYK plus wit, LED-droging, beperkte ecologische voetafdruk en gebruiksgemak

Amsterdam, 28 oktober 2013

Mimaki JFX200Mimaki kondigde vandaag aan dat het binnenkort de JFX200-2513 op de markt brengt, een grootformaat vlakbed UV inkjetprinter die tot 25 vierkante meter per uur kan afdrukken op materialen tot 2500 x 1300 mm groot en tot 50 mm dik. De JFX200-2513 neemt weinig ruimte in beslag, werkt met milieuvriendelijke droging via LED en heeft een aantrekkelijke prijs. Daardoor is de printer ideaal voor bedrijven in de sign en grafische industrie die een nieuwe en betaalbare reeks diensten aan hun klanten willen aanbieden.

“We zijn bijzonder blij dat we de JFX200-2513 aan ons brede portfolio van UV inkjet grootformaat printers kunnen toevoegen,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA voor Mimaki Europe. “De printer is op basis van input van klanten ontworpen als een instapmodel printer met extreem gebruiksgemak, maar bevat toch veel van de geavanceerde functies waar Mimaki om bekend staat in de sign en display grafische industrie.”

Sign en display bedrijven zullen de functionaliteit en de kwaliteit waarderen die deze innovatieve vlakbedprinter levert:

 • De printer neemt weinig ruimte in beslag en past daardoor makkelijk in bedrijven van welke omvang ook; bovendien heeft de printer een betaalbare prijs.
 • Drie verschillende typen inkt zorgen voor ondersteuning van een brede reeks materialen en toepassingen. Deze omvatten:
  • LH-100, een harde UV drogende inkt met hoge weerstand tegen wrijving en chemische middelen en uitstekende kleurweergave;
  • LUS-150, een goedkopere UV drogende inkt met een soepelheid die gaat tot 150% en die kan worden toegepast op gebogen oppervlakken, zonder dat het materiaal barsten gaat vertonen;
  • PR-100, een primer inkt die kan worden gebruikt als voorbehandeling om de inktadhesie op moeilijke materialen te verbeteren.

  Deze inkten zijn verkrijgbaar in zuinige 1-liter inktflessen die de kosten van de inkt beperken.

  • Variabele dot functie die een minder korrelige en daardoor hogere kwaliteit van afdrukken garandeert door het tegelijkertijd afgeven van drie druppels inkt van verschillende grootte.
  • Witte inkt voor heldere afdrukken, aantrekkelijke backlits, en andere items die op transparant materiaal worden afgedrukt. De Mimaki Circulatie Technologie elimineert de problemen die bij printers van andere merken weleens voorkomen waarbij witte inkt wordt afgezet op plaatsen waar dat niet gewenst is.
  share: