Mimaki kondigt Rasterlink6 aan

Mimaki maakt de beschikbaarheid bekend van RasterLink6

Gebruiksvriendelijke RIP biedt geavanceerde functies voor kleurvervanging en printkleursimulatie.

Amsterdam, 13 februari 2012
Rasterlink 6Mimaki Engineering Co.,Ltd., een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters, maakt de beschikbaarheid bekend van RasterLink6, een upgrade van zijn uiterst veelzijdige en eenvoudig te gebruiken grootformaat RIP. RasterLink6 zal standaard worden meegeleverd bij de TS500-1800, Mimaki’s nieuwe sublimatie transfer printer die ideaal is voor de markten voor textiel/kleding en soft signage.

De gebruikersinterface van RasterLink6 is verbeterd in vergelijking met die van vorige versies. Een van de verbeteringen is dat intuïtieve pictogrammen het gebruikers gemakkelijk maken om opties te selecteren. Alle opties kunnen in één venster worden geselecteerd. Ook nieuw is dat de voortgang van het printproces vanaf het hoofdscherm kan worden gevolgd.

“We hebben ook onze functies voor kleurvervanging verbeterd in RasterLink6”, zegt Yuji Ikeda, Product Marketing Manager bij Mimaki Europe. “Met RasterLink6 kunnen operators in een handomdraai speciale kleuren omzetten in specifieke PANTONE kleuren om kleurconsistentie te garanderen. Geselecteerde kleuren uit de RasterLink6 kleurenkaarten kunnen gemakkelijk worden toegevoegd aan kleurenstalen in Adobe Illustrator. Daarnaast kunnen gebruikers een doelkleur meten met een optionele colorimeter en het Colour Picker System van RasterLink6 gebruiken om nauwkeurig die doelkleuren te reproduceren.”

Met behulp van Mimaki’s Profile Master 2 stelt RasterLink6 gebruikers in staat de printkleuren te simuleren in Adobe Illustrator en/of Adobe Photoshop, zonder dat ze de job daadwerkelijk hoeven te printen. Zo besparen ze tijd en geld tijdens het ontwerp- en productieproces.

“Al deze verbeteringen in onze RasterLink RIP versterken Mimaki’s streven naar voortdurende verbetering van onze producten voor de markten voor textiel/kleding en soft signage”, voegt Ikeda eraan toe. “In deze dynamische en snel veranderende business is de time-to-market steeds meer van cruciaal belang. Mimaki zet zich in om producten en oplossingen te bieden die gebruikers in staat stellen om gelijke tred te houden met het vereiste hoge tempo en tegelijkertijd de hoogste kwaliteit en kleurconsistentie te realiseren.”

De specificaties, het ontwerp en de afmetingen die worden vermeld in dit persbericht, kunnen worden gewijzigd zonder voorafgaande kennisgeving (voor technische verbeteringen enz.).

share: