Mimaki lanceert de CFL-605RT compacte vlakbedsnijplotter

Mimaki lanceert de CFL-605RT compacte vlakbedsnijplotter voor kleine oplagen en prototypeverpakkingen

Amsterdam, 2 februari 2015

Mimaki lanceert vandaag de CFL-605RT compacte vlakbedsnijplotter. Deze biedt zowel ril- als snijmogelijkheden en stelt gebruikers in staat om snel, efficiënt en op rendabele wijze kwalitatief hoogwaardige ontwerpen te creëren en te produceren. De CFL-605RT is ontworpen op basis van Mimaki’s gerenommeerde technologie en biedt meerdere functies om directe afwerking van verpakkingen en prototypes mogelijk te maken.

MImaki CFL-605-0137“Er is een groeiende vraag naar on-demand productie van prototypes en kleine oplagen, zowel voor producten als voor hun verpakkingen”, legt Mike Horsten uit, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Ik denk  enerzijds aan snelle, efficiënte prototyping en productie van proefexemplaren en anderzijds aan kleine oplagen van producten en verpakkingen die aangepast zijn aan verschillende seizoensgebonden en regionale behoeften. Er zijn ook kansen in de markt voor promotionele producten en speciale events. Wij denken dat vooral markten zoals cosmetica en luxeartikelen voordeel zullen halen uit de mogelijkheid om met korte doorlooptijden in het oog springende verpakkingen te produceren om zo zeer snel in te spelen op de marktvraag. Onze oplossingen zijn speciaal ontworpen om aan die behoefte te voldoen. We zijn benieuwd naar het positieve effect dat ze volgens ons zullen hebben op de markt naarmate steeds meer merkeigenaren en verpakkingsproducenten de talrijke voordelen van onze oplossingen ontdekken.”

Nieuw op de markt

De nieuwste aanwinst in Mimaki’s familie van snijplotters, de CFL-605RT, is een multifunctionele vlakbedplotter die materiaalformaten tot A2 Extra kan verwerken en een scala aan functies biedt, waaronder rillen en excentrisch, tangentieel en pendelsnijden. Bij gebruik in combinatie met de UJF-6042 kan de nieuwe compacte vlakbedsnijplotter worden ingezet voor on-demand productie van eindproducten. Deze combinatie neemt het hele productieproces voor haar rekening, inclusief het printen op producten en verpakkingen en het snijden van buffermaterialen.

  • Het excentrische mes ondersteunt een maximale snijdikte van 1 mm met een optimale instelbare neerwaartse druk van 30 tot 1.000g.
  • Het tangentiële mes ondersteunt een maximale snijdikte van 2 mm met een hoge neerwaartse druk voor materialen zoals reflecterend vinyl en rubberen platen en vellen.
  • Het pendelmes ondersteunt een maximale snijdikte van 10 mm voor materialen zoals schuim of karton en snijdt met een verticaal op- en neergaande beweging.
  • Het rilgereedschap rilt materialen om een perfecte verpakking te produceren. De neerwaartse druk is instelbaar van 500 tot 1.000 g.

Horsten voegt eraan toe: “We zijn ook bezig met de ontwikkeling van een complete end-to-end oplossing. Deze zal niet alleen de benodigde tijd voor prototypes en kleine oplagen verkorten, maar ook de kosten aanzienlijk verlagen en een snellere time-to-market mogelijk maken. In veel gevallen kunnen deze activiteiten in eigen huis worden uitgevoerd. Het feit dat ze niet hoeven te worden uitbesteed, zorgt voor een verdere verkorting van de doorlooptijd. Deze nieuwste toevoegingen aan ons portfolio zijn een uitstekend voorbeeld van hoe we ons motto ‘Let’s Create… Together!’ waarmaken.”

 

share: