Mimaki lanceert nieuwe TS500P-3200 inkjet printer

Trend van lage volumes met een hoge productiemix verhoogt de inzet van supergrootformaat in de textielmarkt

Amsterdam, Nederland – 12 januari 2016

Nieuwe Mimaki TS500P-3200 inkjet printer richt zich op digitale bedrukking van textiel voor binnenhuisarchitectuur en indoor soft signage

TS500P_KeyVisual

Mimaki gaat de supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer lanceren in februari 2016. Deze 3,2m brede rol-naar-rol sublimatie inkjet printer print op transferpapier en is specifiek gericht op de textielindustrie. Hij is ideaal voor een breed scala aan toepassingen, waaronder textiel voor binnenhuisarchitectuur en indoor soft signage.

Speciaal ontwikkeld voor de groeiende trend van personalisatie dicht bij huis

“Voor kledingproductie worden in plaats van conventionele analoge systemen steeds vaker on-demand inkjetprintsystemen gebruikt vanwege hun mogelijkheden om snel een hoge mix aan lage volumes te printen,” zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Het begon met de mode-industrie, die al profiteert van de voordelen van on-demand digitaal printen voor maatwerk en oplagen met variabele data. We zien dat de trend zich nu doorzet in de markt voor interieurdecoratie en home styling. Bovendien reikt de verandering verder dan de productiemethode. Ook de productielocatie verandert. De productie verschuift van overzeese lagelonenlanden naar verstedelijkte gebieden dichter bij de consument. Volgens ons zal die tendens ook te zien zijn op het gebied van de productie van extra breed textiel voor woninginrichting met toepassingen die variëren van gordijnen tot meubelstoffen en beddengoed. Met on-demand digitaal printen gaan personalisatie en tijdige levering goed samen.”

Lean, mean and green

De supergrootformaat TS500P-3200 inkjet printer is ideaal voor het digitaal bedrukken van dergelijke stoffen. Hij is uitgerust met een nieuw type printkop om hoge printsnelheden van 180 m²/u te leveren. De printer telt 12 printkoppen, die versprongen opgesteld zijn in 3 rijen. Ze spuiten de inktdruppels met hoge snelheden voor het behoud van de juiste spuithoek van de inktdruppels en voor een nauwkeurige plaatsing van de rasterpunten bij high head gap printing. Dat zorgt voor printresultaten van hoge kwaliteit op voordelige, dunne transferpapiersoorten.

Om extra prachtige prints te realiseren, vervaagt de anti-bandingfunctie van Mimaki’s Advanced Pass System 4 (MAPS4) de grenzen van printbanen met een kleiner aantal druppels. Bovendien maakt de nieuw ontworpen Auto Media Feeder (AMF) een stabiele doorvoer van het transferpapier mogelijk in de hogesnelheidsstand zodat de printkwaliteit behouden blijft.

De milieuvriendelijke soft signage stoot geen vluchtige organische wstoffen uit na het printen. Een bijkomend voordeel is dat die licht van gewicht en opvouwbaar is. Dit helpt om de CO2-uitstoot te beperken tijdens transport.

Prestatieverhogende technologieën ondersteunen marktinnovatie

De Mimaki TS500P-3200 biedt meerdere productievoordelen:

  • superbrede bedrukbare breedte van 3,2 m voor gemakkelijk sublimatie transfer printen op extra brede stoffen voor gordijnen, beddengoed en andere toepassingen voor woninginrichting
  • printsnelheid van 180 m2/u voor een hoge productiviteit
  • nieuwe printkop en nieuw doorvoermechanisme voor hoge printsnelheden en een hoge printkwaliteit op 3,2 m brede media
  • AMF voor doorvoer van media tot 3,2 m breed en tot 130 kg zwaar met behoud van stabiele doorvoer voor printresultaten van hoge kwaliteit
  • transfermechanisme dat rimpels voorkomt ter ondersteuning van productie met hoge snelheden op breed papier
  • krachtige TxLink3 Lite RIP-software voor het opgeven van het inktvolume per kleur en voor productie van grote, naadloze patronen op basis van één enkel beeld (inclusief de mogelijkheid om patronen te herhalen en te spiegelen)

Ononderbroken printen wordt ondersteund door de Nozzle Check Unit (NCU) voor automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmondjes. Als verstopte spuitmondjes niet hersteld zijn na de reiniging, zorgt het Nozzle Recovery System (NRS) ervoor dat goede spuitmondjes worden gebruikt in plaats van de verstopte. Grote inktbussen in de externe inkttoevoereenheid ondersteunen continu printen.

Droom groter. Grootser.

De markt voor interieurdecoratie is een groeiende markt, besluit Horsten: “De vraag naar indoor soft signage zoals digitaal bedrukte stoffen neemt toe ten opzichte van pvc-bedrukking met solventinkt. Dat is voor een deel te danken aan de flexibele productie. Digitale bedrukking maakt het mogelijk om zeer creatieve dessins te produceren die inspelen op de nieuwste mode, trends en eisen van de markt. Mimaki is enthousiast te kunnen uitpakken met de oplossing die voldoet aan de behoeften van dit marktsegment. De verbeeldingskracht kent geen grenzen. Deze oplossing zet die verbeelding om in realiteit.”

Specificaties

TS500P-3200
PrintkopOn-demand piëzo-printkop (3 versprongen opgestelde printkoprijen)
Printresolutie

X: 360 dpi, 540 dpi, 720 dpi, 1080 dpi

Y: 360 dpi, 540 dpi, 720 dpi

Maximale printbreedte3.290 mm (129,5 inch)
Maximale mediabreedte3.300 mm (129,9 inch)
InktSoort/kleurenSb310 (Bl, M, Y, K, Lbl en Lm – blauw/magenta/geel/zwart/lichtblauw/lichtmagenta)
Verpakkings-
formaat

Fles van 2 liter

*Grote inktbussen (3 l) worden geïnstalleerd in de inkttoevoereenheid

Inktset

4-kleuren: Bl, M, Y, K (blauw/magenta/geel/zwart)

6-kleuren: Bl, M, Y, K, Lbl, Lm (blauw/magenta/geel/zwart/lichtblauw/lichtmagenta)

RIP-softwareRasterLink6, TxLink3 Standard, TxLink3 Professional *
Mediadikte0,2 mm of minder
Mediagewicht (rol)130 kg (286,6 lb) of minder
Certificeringen

VCCI class A, FCC class A, ETL UL 60950-1 CE-markering

(EMC-, Laagspannings-, Machine- en RoHS-richtlijn), CB, REACH

InterfaceUSB 2.0 Hi-Speed/Ethernet 1000BASE-T
StroomEenfasige wisselstroom AC 200 – 240 V ±10%
Stroomverbruik7,2 kW of minder
Installatie-
omgeving
Temperatuur: 20 °C–30 °C (68 °F–86 °F)
Vochtigheid: 35%–65% RV (zonder condensatie)

 

Afmetingen (B x D x H)

Hoofdeenheid: 5.620 x 1.800 x 1.820 mm

(221,3 x 70,9 x 71,7 inch)

Inkttoevoereenheid: 950 x 510 x 730 mm

(37,4 x 20,1 x 28,7 inch)

GewichtHoofdeenheid: 1,500 kg (3,306.9 lb)
Inkttoevoereenheid: 30 kg (66.1 lb)

Opmerking: de gegevens in de bovenstaande specificaties kunnen zonder voorafgaande kennisgeving worden gewijzigd
* TxLink3 Lite is niet compatibel

Vergelijking van functies/kenmerken

Functie/kenmerkTxLink3 StandardTxLink3 ProfessionalRasterLink6
Meerdere printers aansluiten4
Maximaal aantal steunkleuren
dat kan worden geprint
443

 

 

 

Kleur-
vervanging

Vectordata
Rasterdata
Kleurenkiezer
Doelkleurmeting
Stalenboek
Benoemde kleur
Profielaanmaak
Step-and-repeat
Kleuren combineren (kleurscheidingen)
Variabele data printing (VDP)
Inktkleurtoewijzing voor elk vak
Toevoeging van naadlijnen

 

share: