Mimaki onthult nieuw model in UJF-MkII productlijn op FESPA 2017

UJF-3042MkII EX reduceert vier stappen tot één voor digitale bedrukkingen met hoge toegevoegde waarde

Amsterdam, 25 april 2017

UJF-3042MkII EXheeft een nieuwe telg aangekondigd in de UJF-MkII productfamilie, haar nieuwste generatie kleinformaat UV-vlakbedprinters. De UJF-3042MkII EX, die onthuld wordt op FESPA 2017, biedt een unieke benadering van digitale bedrukking met toegevoegde waarde door vier stappen in één te combineren: hij biedt de mogelijkheid om primer aan te brengen voor sterke inkthechting, witte inkt voor hoge printopaciteit, full-color CMYK-bedrukking én een doorzichtige oppervlaktebehandeling van de bedrukking, waarbij alles in één en dezelfde machinegang gebeurt. Deze uiterst veelzijdige aanpak is mogelijk dankzij de toegevoegde vierde printkop en de mogelijkheid om acht inktflessen te laden. FESPA 2017 vindt van 8 tot en met 12 mei plaats in Hamburg, Duitsland. Mimaki Europe, dat op FESPA twee stands heeft, zal deze nieuwe printer tonen op haar stand in de Digital Hall (stand A1-A25), waar het ook een breed scala aan oplossingen voor de markt voor sign graphics en industrieel printen zal demonstreren. Daarnaast zal het bedrijf ook aanwezig zijn en demonstraties geven in de Textile Hall (stand B6-C50), waar het niet mag ontbreken als vaste waarde in de textielindustrie sinds jaar en dag.

“Onze UJF-MkII flatbedprintsystemen met UV-uitharding zijn geweldig goed onthaald sinds hun lancering vorige zomer”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Door het extreem makkelijk te maken om digitale bedrukkingen met hoge toegevoegde waarde te produceren, legt onze nieuwste aanwinst in deze uitstekende familie van printers de lat nóg hoger. In één enkele machinegang kan de UJF-3042MkII EX een basislaag inkjetprimer toepassen, een basisbedrukking met witte inkt, een full-color bedrukking én een oppervlaktecoating met doorzichtige inkt. Zo biedt hij een uiterst efficiënte manier voor het produceren van de bedrukkingstoepassingen met toegevoegde waarde die steeds populairder worden bij marketeers en andere printinkopers.”

Van den Broek wijst er ook op dat klanten hun digitale bedrukkingen meerwaarde kunnen geven met behulp van de textuurbibliotheek die beschikbaar is in de Mimaki RasterLink6 RIP ter aansturing van de printer.

De details
Naast alle voordelen van de UJF-3042MkII biedt de nieuwe UJF-3042MkII EX als standaardmodel ook extra handigheden voor hogere prestaties en meer gebruiksgemak, inclusief een statusindicatielamp om snel de status van de printer te controleren, een vacuümtafel om de te bedrukken ondergrond op zijn plaats te houden en een noodstopschakelaar om de werking van de machine onmiddellijk te stoppen. Ook handig is de zorgeloze werking dankzij automatische detectie en reiniging van verstopte spuitmonden: om te kunnen blijven printen, vervangt de printer ze door goede spuitmonden terwijl het proces bezig is.

De alles-in-één workflow is inclusief:

  • Inkjetprimer om de inkthechting te verbeteren, wat belangrijk is in gevallen waar de hechting van inkjetdruppels anders mogelijk te wensen overlaat. Deze grondlaag handhaaft de textuur van het materiaal tijdens het printen, wat bij handmatige primertoepassing moeilijk haalbaar is. De Mimaki PR-200 primer is te gebruiken op materialen van hars, glas en metaal.
  • Witte inkt met hoge opaciteit maakt extra levendige en expressieve full-color resultaten mogelijk, vooral op donkere of transparante ondergronden. Om in minder tijd een witte bedrukking met hoge densiteit te realiseren voor meer opaciteit en dus beter dekkend wit, kunnen er twee flessen witte inkt geladen worden in de printer.
  • Het aanbrengen van doorzichtige inkt met glanzende of matte effecten kan textuur en diepte toevoegen. Voor een preegeffect kan er doorzichtige inkt in meerdere lagen aangebracht worden.
  • De textuurbibliotheek als onderdeel van de Mimaki RasterLink6 RIP-software biedt keuze uit 129 verschillende texturen, die in Adobe® Illustrator weergegeven kunnen worden als stalen. Het toepassen van deze texturen met doorzichtige inkt maakt het mogelijk om extra gedetailleerde ontwerpen te creëren, zoals een bloemenmotief of andere patronen. Zo kan nóg meer waarde toegevoegd worden aan het product of materiaal dat van een bedrukking voorzien wordt.

Milieuoverwegingen
In het kader van haar inzet om milieuvriendelijke oplossingen aan te reiken, vernieuwt Mimaki haar GREENGUARD certificeringen en GREENGUARD Gold certificeringen. Beide certificeringen bieden strengere certificeringscriteria en houden rekening met veiligheidsaspecten om te garanderen dat het gecertificeerde product veilig is voor toepassingen in omgevingen zoals scholen en zorginstellingen. GREENGUARD is een certificeringsprogramma van UL Environment, een business unit van UL (Underwriters Laboratories). Het GREENGUARD keurmerk wordt verleend door een onafhankelijke, volgens ISO-IEC Guide 65:1996 geaccrediteerde certificerende instantie: het GREENGUARD Environmental Institute. De certificering helpt fabrikanten om voor binnentoepassingen producten en materialen met lage chemische emissies te maken die een gezondere luchtkwaliteit opleveren in alle eindgebruiksomgevingen, inclusief scholen en zorginstellingen. Tegelijkertijd helpt de certificering kopers bij het kiezen van producten.

Mimaki heeft GREENGUARD en GREENGUARD Gold certificeringen voor de UV-drogende inkten die gebruikt worden in haar printers UJF-3042MkII, UJF-6042MkII en UJF-3042MkII EX, waaronder de UV-drogende inkten LH-100, LUS-120 en LUS-150. De certificering geldt ook voor Mimaki’s LUS-200 UV-drogende inkt, Mimaki’s LX-101 latexinkt en SS21, Mimaki’s populairste solventinkt.

Productspecificaties

Specificatie UJF-3042MkII EX
Printkop On-demand piëzo-printkop (4 printkoppen in een gestapelde configuratie)
Printresolutie Max. 1200 x 1200 dpi
Max. printgebied Breedte: 300 mm (11,8 inch)/Lengte: 420 mm (16,5 inch) (A3)
Inkt Type/kleuren LH-100 (C, M, Y, K, W, Cl, Lc, Lm – cyaan, magenta, geel, zwart, wit, doorzichtig, lichtcyaan, lichtmagenta)

LUS-120 (C, M, Y, K, W, Cl, Lc, Lm – cyaan, magenta, geel, zwart, wit, doorzichtig, lichtcyaan, lichtmagenta)

LUS-150 (C, M, Y, K, W – cyaan, magenta, geel, zwart, wit)

PR-200 (primer)

Verpakking Toevoer via fles van 250 ml (enkel LH-100, LUS-120), fles van 1 liter
Beschikbaar aantal kleuren 8 kleuren
Mediadikte 153 mm (6 inch) of minder
Mediagewicht 5 kg (11 lbs) of minder
Certificeringen VCCI class A/FCC class A/ETL (UL60950-1)/CB/

CE-markering (EMC-, Laagspannings-, Machine- en RoHS-richtlijn)/

REACH/Energy Star/IEC60825-1

Interface Ethernet/USB2.0
Geluidsniveau Stand-bymodus: 55 dB of minder (FAST-A, gemeten op 1 m van de bron aan de voor-, achter-, rechter- en linkerzijde)/Continue werking: 65 dB of minder/

Onderbroken werking: 70 dB of minder

Stroom Eenfasige wisselstroom AC 100-240 V ±10%, 50/60 Hz ±1 Hz
Stroomverbruik 1000 W of minder
Installatieomgeving Temperatuur 20-30 °C (68-86 °F)
Vochtigheid 35-65% RV
Aanbevolen temperatuur 20-25 °C (68-77 °F)
Temperatuurgradiënt ±10 °C/u of minder (±50 °F/u of minder)
Stofgehalte Vergelijkbaar met het gehalte in een algemene kantooromgeving
RIP-software RasterLink6 (als onderdeel van een bundel)
Afmetingen (B x D x H)* 1355 mm x 1290 mm x 856 mm (53,3 x 50,8 x 33,7 inch)
Gewicht 135 kg (298 lbs)

*De hoogte (H) is exclusief de hoogte van een inktfles.

 

Opmerking: De specificaties, ontwerpen en afmetingen die vermeld worden in de catalogus, kunnen zonder voorafgaande kennisgeving gewijzigd worden vanwege technische verbetering enz.

share: