Mimaki onthult op K 2016 interessante digitale oplossingen voor de kunststofindustrie

Digitaal thermovormen, membraanschakelaars en printen op kunststoffen krijgen speciale aandacht op de Mimaki stand

Amsterdam, 10 oktober 2016

Mimaki komt met interessante nieuwe oplossingen voor de kunststofindustrie naar K 2016, dat van 19 tot en met 26 oktober plaatsvindt in Düsseldorf. Mimaki is te vinden op stand A36 in hal 4 van de beurs.

Nieuwe UV-uithardende inkjetprinters voor kunststoffen
UJF-3042 Mk2 UJF-6042 Mk2Bezoekers aan Mimaki’s stand op de beurs zullen als een van de eersten haar nieuwe UV-vlakbedprinters UJF-3042 MkII en UJF-6042 MkII zien, die best-in-class printsnelheden combineren met een goede hechting op acryl en tal van andere materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan glas, metaal en harsen. Ze zijn ook ideaal voor het produceren van membraanschakelaars of portefeuillehoesjes voor smartphones die ingedrukt of gevouwen moeten worden. Er zijn verschillende inktsoorten beschikbaar voor deze systemen, waardoor ze zowel op stijve als op flexibele materialen kunnen printen. Het inktaanbod bevat bijvoorbeeld inkten die ontwikkeld zijn voor duurzame resultaten met een uitstekende krasbestendigheid en inkten die zonder barsten tot 170% uitgerekt kunnen worden. Ook interessant is de doorzichtige vernisinkt, waarmee texturen aan te brengen zijn.

“We zijn ervan overtuigd dat bezoekers aan onze stand aangenaam verrast zullen zijn als ze zien welke soorten toepassingen deze UV-vlakbedmodellen allemaal kunnen produceren”, zegt Mike Horsten, Mimaki’s General Manager Marketing EMEA. “Ze ondersteunen formaten tot 60 x 42 cm. Dankzij compleet herontworpen tafeltechnologie bieden ze een aanzienlijk betere printkwaliteit, waardoor je nu nog meer toepassingen rechtstreeks op stijve materialen kunt printen. Vroeger was kostenefficiënte productie van mock-ups, samples en kleine series producten moeilijk. Onze printers maken dat nu makkelijk haalbaar voor spelers in de hele kunststoffenketen.”

Innovatie voor digitaal thermovormwerk
Moulded-Sign-SampleMimaki zal ook haar veelzijdig inzetbare UJF-7151plus grootformaat printer demonstreren. Hij kan printen op uiteenlopende ondergronden, van kunststoffen tot metaal, hout, leer en glas. De machine ondersteunt materialen tot 710 mm (28″) breed x 510 mm (20″) lang x 153 mm (6″) dik. “Er zullen twee van deze uitstekende printers op onze stand staan”, voegt Horsten eraan toe. “We zijn vooral enthousiast over de demonstraties met onze LUS-350 thermovormingsinkt die we zullen geven op deze printer. Mimaki LUS-350 is een unieke inkt die geschikt is voor een breed scala aan thermovormingstoepassingen. Denk hierbij vooral aan toepassingen die uitzonderlijke hardheid en duurzaamheid vereisen, zoals automobielonderdelen. Mimaki LUS-350 inkt is compatibel met de Mimaki printers UJF-7151plus, JFX200-2513 en JFX200-2531 De inkt is beschikbaar in CMYK, in wit en als een unieke doorzichtige inkt, die textuur kan aanbrengen. We zullen ook een Formech 508FS vacuümvormmachine op de stand hebben, zodat bezoekers het hele proces kunnen beleven.”

Nauwkeurig digitaal snijwerkproces
Of het nu gaat om mock-ups, samples of eindproducten: ook de afwerking van kleine series kan een hele uitdaging zijn. Dit onderdeel kan tijdrovend en duur zijn en maakt het proces vatbaar voor fouten. Op K 2016 zal Mimaki’s CFL-605RT vlakbedsnijplotter te zien zijn in combinatie met de Mimaki UJF-6042 MkII. Deze compacte, multifunctionele oplossing is ideaal voor het snijden van een breed scala aan materialen tot 10 mm dik, van PET tot schuimplaten of papier. Ze biedt diverse snijfuncties. De oplossing is bovendien inclusief een krachtig snijsoftwarepakket als plug-in, die uitblinkt in gebruiksgemak en de kans op fouten minimaliseert.

“We kijken ernaar uit om op K 2016 plastics professionals uit alle geledingen van de kunststofketen te ontmoeten”, besluit Horsten. “We denken dat ze veel belangstelling zullen hebben voor wat wij te bieden hebben. Wij gaan ook altijd graag in gesprek met bezoekers over hoe wij nog meer gespecialiseerde oplossingen op de markt kunnen brengen die zullen helpen om hun bedrijven productiever en rendabeler te maken.”

share: