Mimaki haalt alles uit de kast op FESPA 2018

3D-oplossingen, drie nieuwe formaten van de UV-drogende print- en snijmachine UCJV300 en speciale showcases

Mimaki maakt bekend dat het deelneemt aan FESPA 2018, Europa’s grootste beurs voor de grootformaat printbranche. Het volledige productportfolio van het merk zal van 15 tot en met 18 mei getoond worden op het evenement in Berlijn, inclusief innovatieve oplossingen voor de markten voor signs en graphics, industriële toepassingen, textiel en de snel evoluerende 3D-markten. Mimaki zal ook een hoofdrol spelen in meerdere speciale showcases van FESPA, zoals de World Wrap Masters wedstrijd, Printeriors en de nieuwe textielomgeving Print Make Wear.
“FESPA is altijd een boeiende beurs, maar het ziet ernaar dat dit jaar het beste ooit wordt”, zei Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Het biedt een platform voor Mimaki om haar brede scala aan mogelijkheden voor uiteenlopende sectorsegmenten te tonen. We beloven de show te stelen met echt spectaculaire hoogstandjes. Volledig in lijn met FESPA’s thema, ‘Where Print Takes Off’, willen we bezoekers inspireren op manieren die we nog nooit eerder hebben laten zien, hen warm maken voor Mimaki en hun activiteiten naar een hoger niveau tillen.”

Wilt u Mimaki bezoeken op FESPA 2018? Klik hier voor een gratis toegangsticket.

Signs en graphics

Mimaki’s roll-to-roll vlaggenschipmachines met solvent- en UV LED-inkten zullen te zien zijn. Maar het is de UCJV300 serie die in de spotlights zal staan. De UCJV300-160, die in september vorig jaar voor het eerst geïntroduceerd werd, is een technologisch superieure printer/snijplotter met ultralage operationele kosten en direct droge inkt waarmee op allerlei materialen geprint kan worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan PET-film, stof en warmtegevoelige media. In navolging van het succes van het product heeft Mimaki drie nieuwe kleinere modellen aangekondigd: de UCJV300-75, de UCJV300-107 en de UCJV300-130 met printbreedten tot respectievelijk 80 cm, 109 cm en 136 cm.
Alle drie de extra modellen zullen Greenguard Gold gecertificeerde LUS-170 inkten bieden, een nieuwe ID Cut functie voor probleemloos automatisch snijden van opeenvolgende jobs dankzij het gebruik van een barcode en een unieke mogelijkheid tot 4-laags dag-/nachtprinten, die ontwerpers gelaagde, transformerende graphics laat creëren voor backlittoepassingen.

Industriële producten

Van de bekroonde A3- en A2-formaat machines tot de grootformaat JFX200-2531 met een printoppervlak van 2,5 x 3,1 m: voor industriële markten zal Mimaki haar volledige portfolio UV LED-flatbedprinters tonen. Verschillende mogelijkheden zullen gedemonstreerd worden, waaronder direct printen op 360° oppervlakken en een print-and-cut workflow in combinatie met snijmachines. Hiervoor brengt Mimaki haar nieuwste flatbedsnijmachine, de CF22-1225, mee en zal het een lasersnijmachine tonen in samenwerking met Trotec.

Textiel en kleding

Bezoekers aan de Mimaki stand kunnen er met eigen ogen zowel printen via sublimatietransfer als direct op textiel printen bekijken. Tegelijkertijd kunnen ze zich laten inspireren door een rijke collectie aan textielsamples. Een van de highlights wordt de Tiger-1800B, Mimaki’s robuuste textielprinter voor industriële hoogvolume productie. De Tiger-1800B is speciaal ontworpen voor de productie van zachte bekledingsstoffen, mode en kleding. Hij combineert hoge printsnelheden tot 385 m² per uur met een sterke bouwkwaliteit en een verbluffende print output.
Een ander hoogtepunt wordt Mimaki’s aanwezigheid in de nieuwe Print Make Wear omgeving van FESPA, waar een complete workflow voor digitale textielproductie getoond wordt. Mimaki zal er het digitale bedrukkingsproces demonstreren met de Tx300P-1800. Met behulp van zijn unieke mogelijkheid om twee soorten inkt te laden kan deze direct-to-textile printer pigmentinkten voor textiel en dye-inkten van het sublimatietype tegelijk laden. Zo kan de machine een breed scala aan soorten textiel bedrukken zonder dat deze omgesteld moet worden naar een ander inktsysteem.

3D

Mimaki’s goed ontvangen 3DUJ-553, het eerste systeem waarmee het bedrijf de 3D-markt betreedt, is in actie te zien op FESPA. De machine staat bekend als ’s werelds eerste 3D-printer die meer dan 10 miljoen kleuren kan produceren. De machine spuit opeenvolgende fijne lagen vloeibaar fotopolymeer die het direct uithardt via UV om zo één of meerdere modellen of werkstukken te creëren. Om overhangende delen of complexe vormen aan te kunnen, biedt het systeem in water oplosbaar ondersteuningsmateriaal.

“FESPA 2018 is absoluut een niet te missen beurs. We zijn er trots op dat we er zo’n belangrijke rol zullen spelen”, besloot van den Broek. “Het wordt een geweldige kans om bezoekers kennis te laten maken met alle nieuwste technologieën en interessante toepassingen die Mimaki mogelijk maakt. Houd Mimaki in de gaten voor meer interessante informatie naarmate de beursdatum nadert.”

share: