Mimaki op PSI 2015

Mimaki toont de kracht van promotionele printtoepassingen op PSI 20155

Amsterdam, 18 december 2014

Mimaki komt met haar pan-Europese Let’s Create… Together showcase naar PSI, dat van 7 tot en met 9 januari 2015 plaatsvindt in Düsseldorf, Duitsland.

Mimaki zal op stand 12B13 in het Technology Forum van de beurs de aandacht vestigen op het scala aan mogelijkheden van haar brede portfolio van oplossingen voor bedrijven die hun klanten toegevoegde waarde willen leveren, hun dienstenaanbod willen uitbreiden en een diepere dialoog willen aangaan met bestaande en nieuwe klanten.

“Innovatie en verbeelding zijn essentiële instrumenten van creatieve professionals in de markt voor promotionele producten. Beide zijn onmisbaar om promotionele artikelen te ontwikkelen die effectieve resultaten opleveren”, zegt Mike Horsten, General Manager Marketing EMEA bij Mimaki Europe. “Vaak vraagt dit om campagnes in kleine oplages met een korte doorlooptijd. Kosteneffectieve productie is de sleutel tot het succes van een dergelijke campagne. Daarom zijn onze kwalitatief hoogwaardige, flexibele en betaalbare systemen zo ontworpen dat ze creatieve resultaten garanderen die betaalbaar zijn.”

Hij vervolgt: “Deze beurs toont goed aan hoe print een centrale rol blijft spelen in iedere communicatiecampagne, ongeacht de omvang. Of het nu gaat om printwerk op papier, promotieartikelen of het brede scala aan andere printtoepassingen: printproducten slagen erin om een zeer krachtige boodschap over te brengen die nog lang na de campagne blijft hangen bij de ontvanger. Ze zijn in iedere promotionele actie de ideale aandachtstrekker. Of het nu gaat om unieke, gepersonaliseerde artikelen of oplages van duizenden stuks: Mimaki biedt oplossingen die de klus klaren. Reed Exhibitions, de organisator van de beurs, vertrouwt op Mimaki voor het printen van de decoratie op de wanden in de demonstration area, de textile area en PSI Gusto. Een betere referentie kunnen we ons niet wensen.”

Een Mimaki oplossing voor iedere promotionele uitdaging

jfx200-2513Mimaki’s JFX200-2513 UV LED-vlakbedprinter zal het vlaggenschip zijn op haar stand op PSI. Deze printer print met snelheden tot 25 vierkante meter per uur en heeft een maximaal printbereik van 2,5 m x 1,3 m. Zijn nieuw ontwikkelde inkttoevoereenheid bespoedigt het vervangen van inkt. Mimaki’s LUS-150 nieuw samengestelde LED-drogende CMYK-inkt met droogeigenschappen voor hoge snelheden zorgt voor maximale resultaten. Deze inkt is tot 150% rekbaar en biedt een ongeëvenaarde elasticiteit op een grote reeks media en ondergronden zonder dat de inkt tijdens de afwerking, het snijden of bij andere nabehandelingen barst of scheuren vertoont. De JFX200-2513 UV-printer op de beurs zal ook uitgerust zijn met witte inkt en doorzichtig vernis, waarmee meerdere effecten in één keer kunnen worden aangebracht op 200 tot 300 stuks.

Een cruciaal voordeel van Mimaki printers is het feit dat ze op de meest uiteenlopende materialen kunnen printen. Zo kan de UJF-3042 HG LED-vlakbedprinter rechtstreeks op ondergronden tot 150 mm dik printen om eindproducten te produceren die variëren van kleurpotloden tot USB-sticks. De printerconfiguratie op de beurs zal uitgerust zijn met de Kebab optie, die met behulp van rotatierollen ervoor zorgt dat de printer de gehele oppervlakte van cilindrische artikelen kan bedrukken. Deze optie is geschikt voor een breed scala aan materialen en formaten. Dankzij de gebruiksvriendelijke printinstellingen en functies en intuïtieve bediening kan de optie gemakkelijk in elke printproductieomgeving worden geïmplementeerd voor innovatieve personalisatie van allerlei producten, zoals kaarsen, flessen en nog veel meer.

Mimaki’s A2-formaat UJF-6042 UV LED-vlakbedprinter is ideaal voor een groot aantal toepassingen, waaronder geschenken, allerlei soorten merchandiseproducten, 3D-lenticulaire toepassingen, fotoalbums en naamplaatjes. Met zijn resolutie van 1800 dpi x 1800 dpi garandeert deze printer reproducties van fotokwaliteit op een vrijwel onbeperkt scala aan materialen, objecten en ondergronden tot 150 mm dik.

CJV150Ook te zien op de stand is de CJV150-75. Deze print- en snijoplossing is Mimaki’s uiterst functionele instapmodel en combineert kwalitatief hoogwaardige inkjettechnologie met zilver, oranje en lichtzwarte inkten om resultaten van topkwaliteit te garanderen. De CG-60SRIII snijplotters gebruiken dan weer de optimale snijdruk van 500 g en breiden daarmee aanzienlijk de reeks materialen uit die kunnen worden verwerkt.

Full-service samenwerking

Mimaki’s succesvolle samenwerking op lange termijn met Gravograph zal ook in de kijker worden gezet op de beursstand. Als specialist in graveren, markeren en lasersnijden die werkt met een scala aan materialen, waaronder aluminium, messing, brons, kunststof, plexiglas, glas en pvc, is Gravograph een ideale en complementaire partner voor Mimaki.

Horsten besluit: “De Mimaki oplossingen – zelfs de instapmodellen – zijn ontworpen voor kosteneffectieve productie van zowel kleine gepersonaliseerde oplages met toegevoegde waarde als grote oplages met resultaten van hoge kwaliteit. Met haar brede scala aan mogelijkheden kan Mimaki voldoen aan vrijwel iedere behoefte van de markt en ervoor zorgen dat zelfs de meest fantasierijke campagnes tot leven kunnen worden gebracht – snel, eenvoudig en betaalbaar.”

Journalisten die een afspraak willen maken voor een gesprek of een rondleiding op de stand met Mike Horsten, kunnen contact opnemen met Maya Staels van duomedia via maya.s@duomedia.com of telefonisch via 0032 487 98 21 61 (mobiel).

share: